Op. Dr. Bülent Cihantimur yazdı: Zayıflama sonrası sarkan deriler ve ne yapmalı

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Bülent Cihantimur yazdı: Zayıflama sonrası sarkan deriler ve ne yapmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 11:23

Siz de aşırı derecede kilo kaybetmiş, binlerce insan arasında yer alıyorsanız, sizi tebrik ediyorum. Aartık zayıfsınız!

Haberin Devamı

Başardınız

Belki kilo kaybetmek için mide küçültme operasyonu oldunuz ya da sadece diyet yaparak bu başarıya imza attınız, her iki durumda da, kendiniz için yeni bir vücut ve yeni bir hayat yarattığınız aşikâr. Evet doğru, kilolar gitti, ağırlıklar kayboldu, peki ya cildiniz ne durumda?

Binlerce insan kilo kaybı sonrası bu tarz sorunları yaşıyor. Neyse ki, vücut germe ve şekillendirme cerrahisi vücudunuza daha doğal bir görünüm kazandırmaya yardımcı oluyor. Kilo kaybı sonrası vücut germe cerrahisi sayısız hastaya sorunlarına yönelik etkili çözüm sunuyor. Zayıflama sonrası yaşanan sarkma ve deformasyon için post bariatrik estetik cerrahiyle hayallerinizdeki görünümü yakalayabiliyorsunuz.

Peki post bariatrik cerrahi nasıl bir çözüm sunuyor?

Bariatrik cerrahi, önemli kilo kaybı yaşayan ve bedeninde belirgin oranda sarkma oluşmuş bireyleri hedefliyor. Kilo kaybı estetik cerrahi, vücudundaki gevşek ve fazla cilt yapısından kurtulmak isteyen herkes için mükemmel bir çözüm sunuyor. Post bariatrik cerrahi, estetik prosedürleri cilt tahrişine neden olan, fazla deriyi bedenden uzaklaştıran bir yöntem olarak düşünülebilir. Vücuttaki fazla veya sarkık deriyi toparlamak için uygulanan bu yöntemler, pek çok farklı cerrahi seçenekleri içeriyor. Bu prosedürler, kilo kaybı cerrahisinden sonra hastaların bedenlerini rafine etmek, bozulan kontür hatlarını düzeltmek ve günlük aktivitelerden keyif almalarına yardımcı olmak için tasarlanıyor.

Haberin Devamı

Zayıflama cerrahisi sonrası estetik cerrahi

120 kilo olan birinin 1 sene içinde 60 kilo vererek 60 kiloya düşmesi demek, onun ciddi anlamda fazlalık deri sorunu ile karşılaşması demektir. Özellikle göğüsler, karın, bacak ve kol içleri illaki sarkıyor. Yüz ve sırt sarkıyor.Bunların hepsi için germe operasyonları yapılıyor. Hepsini tek seansta yapmamız mümkün değil, zira hasta dayanamaz buna. En az 3 seansta gerekli.

Aşırı kilo kaybından sonra estetik cerrahi seçenekleri

Kaybettiğiniz kilo miktarına ve cildinizde bulunan deri sarkmasının bulunduğu yere bağlı olarak, bariatrik cerrahi sonrası estetik işlemlerin bir veya birkaçını düşünebilirsiniz:

Haberin Devamı

Liposuction: Bu prosedür, pürüzsüz, estetik açıdan hoş konturlar oluşturmak için ve geride kalan yağ kalıntılarından kurtulmak için yapılır.

Karın germe (Abdominoplasti):

Aşırı yıpranmış, çatlamış, içi boşalmış deri fazlalığını almanın yanı sıra karın kaslarını da sıkılaştıran, daha ince bir bel ve mide düzeni oluşturan etkili bir prosedürdür.

Kol germe (Brachioplasty):

Üst kolun alt kısmında bir kesi oluşturarak başlar. Daha sıkı ve sallanmayan bir görünüm oluşturmak için fazla cilt çıkarılır.

Bacak germe:

Aynen kol germe gibi, önemli kilo kaybından sonra bacak içlerini toparlamaya yardımcı bir prosedürdür

Popo estetiği: Zayıflamanın ardından vücutta şekillendirmeyi gerektiren alanlardan biri de kalçadır. Daha yumuşak, daha sıkı konturlar oluşturmak için vücudun bu bölümünü hem kaldırıp hem sıkılaştırıp hem de yeniden şekillendirebiliriz.

Haberin Devamı

Göğüs implantları:

Göğüsler ağırlıklı olarak yağlı dokudan oluştuğu için, görünümleri kilo kaybından büyük ölçüde etkilenir. Göğüs büyütme ve göğüs dikleştirme işlemi, doğal göğüs hacminin geri kazanılmasına ve olması gereken yere yükselmesine yardımcı olur.

Her bölgeye farklı işlem uygulanıyor

Kilo kaybı sonrası yapılan şekillendirme cerrahisi, klasik yüz ve beden cerrahilerinden farklılıklar içeriyor. En büyük fark, derinin içinin boşalması yani eriyen yağlarla birlikte aynı oranda küçülemeyen deri dokusu ve bunun fazlalık olarak durması sorunu. Bu sebeple ayrı bir prosedür olarak incelenerek, farklı cerrahi yöntemlerle yapılması gerekiyor.

İzler tamamen yok oluyor mu?

Haberin Devamı

Hastalarımızın en çok sorduğu sorulardan biri de ameliyat sonrası iz kalıyor mu? Cerrahi ameliyatlarda kesi olduğu için iz kalıyor. Karın germedeki izler çamaşır içinde kalacak şekilde, kol iz kolun alt kısmında, bacak germedeki ise iç bacakta kalacak şekilde mümkün olduğunca fazla görünmeyecek şekilde yapmaya çalışıyoruz. ortalama 10 gün 2 hafta gibidir.

Kilo verme süreci devam ederken hangi işlemler yapılır?

Bu şekilde bir estetik kaygısı olan ve estetik cerrahiden yardım almak isteyen herkes, öncelikle ideal kilosuna inmeli, bir süre sabit kiloda kalmalı ve sonrasında estetik cerrahlara başvurmalıdır. Kilo verim süreci devam eden veya ideal kilosuna henüz inememiş bireylere yapacağımız estetik prosedürler, başarılı sonuçların alınmasını zorlaştırır. Ancak bu süreç içinde medikal uygulamalardan yardım alabilirsiniz. Saçınıza ve yüzünüze yaptıracağınız prp ve mezoterapi uygulamaları sizi mutlu eder.
Bağışıklığınızı güçlendirmek ve vücudunuzun dengesini sağlamak için ozon, glutatyon ve damardan alacağınız vitaminlerle kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Mutlaka doktorunuza danışarak işlemleri yaptırmanızı belirtmek isterim.

BAKMADAN GEÇME!