Mideye iyi gelen bitkiler nelerdir? Mideye iyi gelen bitki çayları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Mideye iyi gelen bitkiler nelerdir Mideye iyi gelen bitki çayları ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 22:52

Mide rahatsızlığı, daha çok hazımsızlık ve şişkinlik sorunları ile hayatı kabusa çevirebilir. Zaman içinde bazı faktörler nedeni ile meydana gelen mide ağrısı daha da artabiliyor. Mide ağrısının ilerlemesi ve süreklilik kazanması durumunda ise, önemli bir sağlık sorunu halini alıyor. Mideye iyi gelen bitkiler nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Mide ağrısı, hafif bir hazımsızlıktan ülsere kadar gidebilen çeşitli sorunlardan kaynaklanabilir.

 Mideye İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

 Mide ağrısı, pek çok nedenden kaynaklı olarak meydana gelebiliyor. Hatta bazen kanser nedeni ile de ortaya çıkabiliyor. İlaç kullanımı, tüketilen besinler, gastrit, ülser gibi durumlar mide şikayetlerinin giderek daha da artmasına neden olur. Bulantı, hazımsızlık, öksürük, kusma, ağız kokusu gibi durumlar mide ağrısının en önemli belirtileri arasında yer alıyor. Mide ağrısına iyi gelen pek çok besinler de vardır. Bunların bazıları ise, nane, papatya, zencefil, rezene, muz, salatalık, armut, maden suyu, karanfil çayı, yoğurt ve kefirdir.

 Mideye İyi Gelen Bitki Çayları ve Tarifleri

 Mide, yemek borusu ve onikiparmak borusu arasında yer alan bir iç organdır. Sindirim sisteminde çok önemli bir rolü vardır. Hatta sindirim sisteminin en geniş kısmını da, mide oluşturur. Yenilen yemekler ise, yemek borusundan ilerleyerek mideye ulaşır. Yemekler midede bir müddet kaldıktan sonra kimyasal ve mekanik sindirime de uğrar. Yemeklerin sindirilmesi için aktif bir şekilde çalışan mide, zamanla yorulur ve ağrıya neden olur. Mide ağrısına iyi gelen başlıca bitki çayları ise şunlardır;

Haberin Devamı

Zencefil çayı: Zencefil geçmiş dönemlerden beri mide şikayetlerinin tedavisinde sıkça kullanılıyor. Alman hükümeti de zencefilin hazımsızlığa en iyi gelen ürünler arasında yer aldığını onaylamıştır. Hazımsızlık sorunu yaşayan kişilerin dozunu abartmamak kaydıyla zencefil çayı içmesi çok faydalıdır. Hazımsızlık, mide sancıları, mide krampları ve bağırsak sorunlarının başlıca düşmanıdır. Zencefil çayı, mideye çok iyi geliyor ama kullanırken dozuna dikkat etmek gerekiyor. Gün içinde yüksek miktarlarda rezene çayı kullanmamanız da çok önemlidir.

Nane çayı: Kronik hazımsızlık çeken kişilere daha çok nane çayı önerilir. Nane, karın kaslarını ve bağırsakları rahatlatan bir özelliğe sahiptir. Her fincan çay için 2,5 çay kaşığı kadar nane koyulması öneriliyor. İsterseniz içine bir miktar da limon da dilimleyebilirsiniz. Nane çayının yapılışı; yaklaşık 2 yemek kaşığı kuru nanenin üzerine bir bardak kaynar su dökmeniz gerekir. Bu karışımın üzerini kapatarak 5 dakika kadar demlenmeye bırakmanız gerekir. Daha sonra da süzerek ve çayın içine limon sıkarak afiyetle içmeniz gerekir.

Haberin Devamı

Rezene çayı: Özellikle Hint kökenli olan kişiler bol miktarda rezene çayı tüketmeleri ile biliniyor. Çünkü rezene çayı, genellikle yemeklerden sonra tüketilir ve midede hazımsızlık oluşma ihtimalini de en aza indirir. Yemeklerin öğütülme hızını önemli ölçüde arttıran rezeneyi bir fincan suyun içine koyduktan sonra da demleyerek tüketebilirsiniz. Rezene çayının yapılışı ise; bir bardak kaynamış suyun içine 1 ya da 2 çay kaşığı kadar kurutulmuş rezene dökmeniz gerekir. Daha sonra da 5-10 dakika boyunca demlemeye bırakmanız gerekir. Ardından çayı süzerek isteğe göre tatlandırabilirsiniz.

Papatya çayı: Papatya pek çok faydası olan bir içecek olarak bilinir. Uykusuzluğa karşı da sıkça kullanılan papatya çayı, mide kaslarını da rahatlatır. Şişkinlik ya da hazımsızlık gibi bazı şikayetleri olanlar 3 gram papatya çiçeğini bir bardak sıcak suyun içine koyarak demlenmeye bırakabilir. Daha sonra da güvenle içebilir. Ama alerjisi olan kişilerin çok dikkatli olması gerekir. Çünkü bazı kişilerde çok önemli sorunlara neden olabilir. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!