Mide yanmasına iyi gelen yiyecekler nelerdir? Mide yanmasına iyi gelen meyveler, sebzeler ve doğal besinler

Güncelleme Tarihi:

Mide yanmasına iyi gelen yiyecekler nelerdir Mide yanmasına iyi gelen meyveler, sebzeler ve doğal besinler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 22:51

Mide yanması, pek çok insanda sık sık karşılaşılan bir mide sorunu olarak görülüyor. Mide asidinin yemek borusuna çıkarak boğaza doğru gitmesi sonucunda meydana gelen ekşime ve yanma şeklinde de kendini gösterir. Mide yanmasına iyi gelen yiyecekler nelerdir? sizler için derledik.

Haberin Devamı

Genellik de baharatlı, aşırı yağlı, acı ya da ekşi gıdalar tüketildiği zaman ortaya çıkar. Evde yapılabilecek bitkisel ve doğal çözümler sayesinde mide yanması kolaylıkla tedavi edilebilir.

 Mide Yanmasına İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

 Mide yanması, bazen çok ciddi hastalıkların de habercisi olabilirken bazen de kendiliğinden geçen basit bir sorun olarak ortaya çıkar. Genellikle tüketilen besinler ise, mide yanmasına yol açar. Bazı bitkisel çaylar ve yiyecekler mide yanmasına da iyi gelir. Bitkisel çaylar, mide yanmasına da iyi gelir. Ama mide yanması sürekli olarak devam ediyor ve çok şiddetliyse en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekir.

 Mide yanması, çok kişide sıkça rastlanan sağlık sorunları arasında yer alır. Ama uzun sürmesi ve tekrarlaması halinde doktora görünmenize rağmen bir teşhis konulamadıysa mide yanması sorununun altında yatan başka nedenler de olabilir. Beslenme alanında yapılan bazı değişiklikler bile mide yanmasına neden olan etkenlerin ortadan kalkmasını sağlar.

Haberin Devamı

 Kendinizi dikkatli bir şekilde gözlemleyerek size neyin yarayıp neyin yaramadığını kolaylıkla bulabilirsiniz. Ama mide yanmasının nedeni sadece tüketilen yiyecek ve içeceklerden kaynaklanmayabilir. Sıkça mide yanması yaşıyorsanız bir doktora görünmeniz de gerekebilir. Sürekli mide yanması sorunu yaşıyorsanız ve ağrınız çok şiddetliyse mide yanmasını azaltmak için beslenme düzeninizi değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda asitli içeceklerden uzak durarak ve mide asidinizi dengeleyebilir, meyveler tüketerek de aşırı mide yanması sorunundan da kaçınabilirsiniz. Sabah uyandıktan hemen sonra ise, bir bardak su içmek midenizin hafiflemesini sağlar. Öğünlerinizde aşırı yemek yemekten kaçınmalı ve midenizi daha fazla rahatsız edecek yiyeceklerden uzak durmanız gerekir. Dondurulmuş olan gıdaları tüketmemek sabahları mide yanması sorunu yaşamanızı azaltır.

 Mide Yanmasına İyi Gelen Meyveler, Sebzeler ve Doğal Besinler

 Mide yanması, 20 ile 50 yaş aralığında sıkça görülen bir sorundur. Yemek yedikten sonra midede ve midenin üst tarafında bulunan yemek borusundaki yanma oluşması şeklinde ortaya çıkar. Mide yanmasına en iyi gelen besinler ise şunlardır;

Haberin Devamı

Süt: Süt mide yanması sorununa oldukça iyi gelir. Mideniz yandığı zaman 1-2 yudum kadar süt içebilirsiniz. Laktoz intoleransı olan kişiler ise, laktozsuz süt içebilir ama midede ülseri olan kişilerin süt tüketmemesi gerekir.

Karbonatlı su: 1 bardak su ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı karbonat midede bulunan hidroklorik asidin etkisini azaltmaya yardımcı oluyor.

Papatya, Meyan Kökü veya Kekik Çayı: Yemek yedikten hemen sonra meyan kökü ve papatya içeceğiniz çayı gıda asitlerini önleyerek midede yanma oluşumunu de engeller. Kekik çayı ise, sindirimi kolaylaştırarak mideyi önemli ölçüde rahatlatır.

Zencefilli bal ya da zencefil çayı: 1 tatlı kaşığı balın içine 1 çay kaşığı kuru ya da taze ekleyerek yutabilirsiniz. 1 bardak sıcak suyun içine zencefil ve bal karıştırarak içerseniz midenizdeki yanma geçer.

Haberin Devamı

Sakız: Yemeklerden sonra yarım saat kadar sakız çiğnenmesi mide asidinin önemli ölçüde etkisini azaltır ve sindirimi de rahatlatır. Bu sayede mide yanmalarınız önlenir.

Tarçınlı bal: Ülser ve mide asidi için kullanılan bal, tarçınla karıştırarak yendiği zaman mideyi rahatlatır.

Muz ve kavun: Muz ve kavun lifli yapısı sayesinde mideye ve sindirime oldukça faydalıdır. Bu meyveleri yemek mide yanmasını önemli ölçüde azaltır.

Patates: Patates mide ve sindirim sorunlarını azaltır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!