Mide asidine iyi gelen yiyecekler nelerdir? Mide asidine iyi gelen meyveler, sebzeler, gıdalar ve içecekler

Güncelleme Tarihi:

Mide asidine iyi gelen yiyecekler nelerdir Mide asidine iyi gelen meyveler, sebzeler, gıdalar ve içecekler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 22:46

Mide ağrısı, genellikle yağlı ve ağır yiyecekler tükettikten sonra ortaya çıkan bir sorundur. Aynı zamanda çeşitli bazı mide rahatsızlıkları da ağrıya yol açar. Eğer mide ağrısı çok sık başınıza gelmiyorsa ve geçici bir durumsa, evdeki malzemelerle doğal bir ağrı kesici de yapabilirsiniz. Mide asidine iyi gelen yiyecekler nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Bazı besinler midedeki ağrıyı önemli ölçüde azaltırken, bazılarının da tamamen dindirici bir etkisi vardır. Ama mide ağrılarınız sıkça ortaya çıkıyorsa, bir doktora gözükmeniz gerekir.

 Mide Asidine İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

 Hemen hemen her insanın bazı dönemlerinde maruz kaldığı ve en fazla şikayet edilen sorunlardan birisi de mide yanmalarıdır. Özellikle de, kişinin 20 ile 50 yaş arasındaki kişilerin daha çok yaşadığı mide yanması, sistemli bir tedavi ve belirli yöntemler sonucunda iyileşebilir. Pek çok kuru gıdacı ve aktardan edinebileceğimiz gıda ürünleri ile çeşitli karışımlar da yapabilirsiniz. Ama bu tarz yöntemlere başvurmadan önce kesinlikle bir doktor kontrolünden geçmeniz gerekir. Çünkü hastane gözetiminde yapılacak olan test sonuçlarında, mide yanmasının da dışında bir sıkıntının da bulunduğunu da öğrenebiliriz. Mide yanmasına iyi gelecek olan besinler ise şunlardır;

Haberin Devamı

Sebzeler: Mide yanmasını dengeli bir şekilde önlemek, hem çiğ gerek hem de haşlanmış sebze tüketimine çok önem vermeniz gerekir. Özellikle de günümüzde çok yaygın bir beslenme şekli olarak bilinen dönüşen çiğ beslenme sayesinde, pek çok sebzeyi rahatlıkla tüketebilir ve midenizde ki yanma hissini de bastırabilirsiniz. Mide yanmaların akabinde genellikle reflü ya da ülser gibi bazı hastalıkların da türediğini göz önünde bulundurursak, gün içinde gerektiği kadar sebze tüketimi mide yanmasına da iyi gelir.

Meyveler: Mide yanması sırasında daha çok lifli meyve tüketimi sindirim sisteminizi zora sokamayacağı için çok tavsiye edilir. Ama bu meyveleri de özelliklerine ayırmamız gerekir. Özellikle de midenin asitini daha çok tetikleyen turunçgillerden kesinlikle uzak durulmak gerekir.

Arpa, buğday, yulaf ve esmer pirinç gibi tam tahıllı ürünlerin tüketimi de mide yanmasına çok iyi gelir.

Mide yanması, ülser ve reflü gibi birbirleri ile akraba olan hastalıklardan kurtulmak için biraz da sizin çaba göstermeniz gerekir. Bunun için de düzenli bir uyku, uzun uzun yürüyüşler, sağlıklı beslenme programı ve küçük çaplı beden egzersizleri çok işinize yarar. Özellikle de, mevsimsel geçiş dönemlerinde maruz kalabileceğiniz mide yanmasına bu yöntemlerle kolaylıkla çare bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mide Asidine İyi Gelen Meyveler, Sebzeler, Gıdalar ve İçecekler

 Mide ağrısına iyi gelecek pek çok gıda vardır. Mide yanmasına ve ağrısına iyi gelen başlıca besinler ise; zencefil çayı, armut, keten tohumu, patates, baklagiller, yoğurt, zeytinyağı, muz, az yağlı besinler, lahana, karnabahar, maden suyu ve lifli besinler olarak da sıralanabilir.

Zencefil Çayı: Mide sağlığı için çok önemli olan zencefil. Sindirim sistemini yatıştırıcı bir etkiye de sahiptir. Kusma, bulantı ve mide ağrıları için zencefil çayı çok etkili bir çözüm aracıdır. Bazı mide ekşimeleri ve mide sorunları için de zencefil çayı çok olumlu etkiye sahiptir.

Keten Tohumu: Lif yönünden oldukça zengin olan keten tohumunun yanında omega-3 yönünden de çok zengindir. Kabızlığın ve şişkinliğin giderilmesinde kullanılan keten tohumu genellikle öğütülerek yoğurtla birlikte tüketilebilir.

Haberin Devamı

Armut: Güçlü bir lif kaynağı olması ile büyük bir öneme sahip olan armut, sindirimi kolay olması nedeni ile mide dostu bir meyvedir.

Patates: Haşlanmış patates tüketimi mide sağlığı bakımından oldukça faydalıdır. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde mide sağlığına çok olumlu bir katkı yapan patates, bazı mide sorunlarının giderilmesinde de etkilidir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!