Melek olmayı seçti

Güncelleme Tarihi:

Melek olmayı seçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 12:13

Galler’de yaşayan 28 yaşındaki güzellik uzmanı Kirsty Bridges, yıllarca genetik Kistik Fibrozis hastalığı ile savaştıktan sonra “hiç bir tedavinin hayat kalitesini artırmayacağına” kanaat getirerek ölmeyi seçti.

Haberin Devamı

Hastalık nedeniyle akciğerleri işlevini kaybeden ve tam 5 yıldır nakil için organ beklemekte olan Bridges, doktorların “nakil yapılsa bile vücudunun yeni akciğerleri reddedeceğini tahmin ettiklerini” söylemesinin ardından daha fazla tedavi görmeyi reddetti ve organ nakli listesinden de çıktı. 

Güney Galler’deki Abergavenny şehrinde bulunan Nevill Hall Hastanesi’nde tedavi görmekte olan Bridges, tüm tedavileri reddetme kararı almasından sadece 36 saat sonra hayata gözlerini yumdu.

Melek olmayı seçti


Bridges ölmeden önce Facebook hesabından yaptığı açıklamada “Hepinizi çok seviyorum ancak ben bir melek olmaya ve sevdiklerimi yukarıdan izlemeye karar verdim. Yeni akciğerlere kavuşsam bile vücudumun şu anki durumu nedeniyle hayatım çok ama çok zor olacaktı, işte o yüzden herkese elveda” yazdı.  

Doktorlar henüz üç aylıkken Bridges’e Kistik Fibrozis teşhisi koymuş ve ailesine onun büyük olasılıkla okula başlayacak kadar bile yaşayamayacağını söylemişti.  Ancak Bridges hastalık ile yıllarca savaşmayı başarmış, hatta iki yıl önce Tredegar kentinde Couture Make Up Bar isimli bir güzellik salonu açmıştı.

Kistik Fibroz nedir?
Kistik Fibroz kalıtsal bir genetik (genetic) hastalıktır. İnsanlarda kistik fibroz doğuştan vardır; sonradan bu hastalığa yakalanamazlar. Bu hastalık, akciğerlerle sindirim sistemini kalın ve yapışkan bir mukoza salgısıyla tıkayarak etkiler. Bu durum, solunum ve sindirim güçlüklerine neden olur. Kistik fibroziste hırıltılı soluma, fazla miktarda balgam çıkarma, öksürük, zatürre, bronşit gibi akciğer enfeksiyonları, nefes darlığı gibi akciğer sorunları vardır. Hastaların iştahları yerindedir fakat kilo alamazlar ve kilo kaybederler. Daha ileri yaşlarda bağırsak tıkanması gibi sindirim sistemine bağlı belirtiler vardır. Ayrıca yeni doğanın ilk kakasını yapamaması, Sık, kötü kokulu, fazla miktarda kaka görülmesi, Yağların emilememesine bağlı olarak fazla gaz ve karın şişliği ortaya çıkar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!