Açlık krizleri ve düzenli beslenme

Güncelleme Tarihi:

Açlık krizleri ve düzenli beslenme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 21:15

Açlık krizlerini düzenli beslenme ve stresten uzak durma ile önlemek mümkün.

Haberin Devamı

Açlık krizleri, kişinin kendisini her an aç hissetmesi ve bu his ile başedememesi olarak ifade edilebilir. Vücut tokluk hissinden bir anda açlık hissine geçiş yaptığında istemsiz bir tepki ortaya çıkar. Bu tepkiye ise açlık krizi adı verilir. Bu durumda yapılabilecek ilk şeyin yemek yemek olduğu düşünülür. Normalde bu bir çözümdür. Fakat açlık krizleri artık içinden çıkılamayacak bir duruma gelirse işte o zaman sorunun temeline inilerek açlık krizleri yaşatan sebep bulunmalı ve çözümü aranmalıdır.

Açlık krizleri ve düzenli beslenme

Açlık krizlerinin sebepleri nelerdir?

Açlık krizlerinin sebepleri psikolojik ve fizyolojik olabilmektedir. Ancak temel sebebi vücudun iştah kontrol mekanizmasının tatmin edilmemesidir. Örneğin, uzun süre tatlı yenmediğinde tatlı aklınıza gelmeyebilir. Ancak bazı günler gelir ki tatlı yemeden gözünüze uyku dahi girmez. Yediğiniz her yemek sonrası vücudunuzun iştah mekanizması açlık komutu vermeye devam eder. Bu durumun birkaç sebebi olabilir. İlk olarak beslenme alışkanlığınızı ve damak tadınızı bu şekilde geliştirerek bu açlık krizine sebep olmuş olabilirsiniz. İkinci sebebi ise psikolojik olarak tatlı yemeye ihtiyacınız olduğuna ve sizi daha mutlu ettiğine inanmışsınızdır. Bu da pankreas tarafından insülin salımının artırıldığının göstergesidir. Sonuç olarak da açlık krizleri kaçınılmaz olacaktır.

Haberin Devamı

Açlık krizleri nasıl önlenir?

Açlık krizlerini önlemek için, tatlı örneğinde olduğu gibi ne yersen osun felsefesinin akıldan çıkarılmaması birinci şarttır. İkincisi ise düzenli beslenme ve düzenli yemek ile uzun süre aç kalma probleminin ortadan kaldırılması veya ortaya çıkmasını engellemektir. Bir diğer faktör ise stresten uzak durmak ve çözüm yolları aramaktır. Düzgün bir psikoloji açlık krizlerini önleyecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!