Karaciğer yağlanmasına iyi gelen bitkiler nelerdir? Karaciğer yağlanmasını engelleyen bitki çayları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Karaciğer yağlanmasına iyi gelen bitkiler nelerdir Karaciğer yağlanmasını engelleyen bitki çayları ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 22:19

Bitki özlerinin faydaları genellikle hazırlanan özel karışımlarla elde edilir ve karaciğer yağlanmasına karşı etkili bir çözüm olabilir. Karaciğer yağlanmasına iyi gelen bitki çayları ve karaciğer yağlanmasını engelleyen bitki çaylarının tarifleri neler? İşte tüm detayları sizin için derledik.

Haberin Devamı

Karaciğer yağlanmasına iyi gelen bitki çayları içeriğinde C ve D vitamini bulundurur. Diğer besin içerikleri de zengin değerlere sahiptir. Bazı bitki çaylarında ise şifalı gelen farklı besin ögeleri de bulunmaktadır. Yağlanmaya iyi gelen bu bitki çayları aynı zamanda karaciğerin daha fonksiyonlu çalışabilmesine de yardımcı olmaktadır.

 Karaciğer Yağlanmasına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

 Karaciğer vücudumuzun en önemli organlarından biridir. Diğer organlar gibi karaciğerin de sorumlu olduğu bir işlevi bulunmaktadır. Sağlıklı bir yaşam standardına sahip olabilmek için karaciğer sağlığına dikkat edilmelidir. Karaciğere faydalı gelen besinler tüketilmelidir. Karaciğere iyi gelen besinler aynı zamanda karaciğer yağlanması rahatsızlığı bulunanların da tükettiği uzman tavsiyeli besinler olmaktadır.

Haberin Devamı

 - Ispanak, karahindiba, yeşil çay, sarımsak, zerdeçal, lahana, avokado, enginar vb. Zengin demir içeriğine sahip C vitaminli besinler olmaktadır. Özellikle karışım halinde tüketilen bazı bitkilerin karaciğer yağlanmasını engellediği de görülmektedir.

 Karaciğer Yağlanmasını Engelleyen Bitki Çayları

 Doğal yöntemlerin tıbbi rahatsızlıkların bazılarında etkili sonuçlar gösterdiği araştırmalarla kanıtlanmaktadır. Bu rahatsızlıklardan biri de karaciğer yağlanmasıdır. Karaciğer yağlanmasına iyi gelen bazı bitki çaylarını hazır olarak satın alabileceğiniz gibi kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

  1. Yeşil Çay: Sağlık açısından sayısız faydalarının bulunduğu bilinen yeşil çay karaciğer yağlanmasına da iyi gelmektedir. Yeşil çay içeriğinde zengin besin ögelerine sahiptir ve vitaminden minerale kadar değerler yüksek orandadır.
  2. Karahindiba Çayı: Depresyon ve strese iyi gelen karahindiba çayının kalp kaslarından boşaltım sistemlerine kadar etkisi bulunmaktadır. Sivilce, sedef vb. Cilt sorunlarına karşı da tüketilen karahindiba, kan dolaşımını hızlandırması ve zayıflamaya etkisi olması nedeniyle tüketilmektedir.
  3. Ada Çayı: Hem aromatik bir tada sahip olması hem de esansı nedeniyle çok beğenilen ada çayı da karaciğer yağlanmasına iyi gelen bitki çayıdır. Demlemesi kolay olan ada çayı cilt hastalıklarından kalp ve damar hastalıklarına kadar faydalı olmaktadır. Aynı zamanda mide ve kolesterole de iyi gelmesi karaciğerin sağlıklı kalmasını sağlar.

 Karaciğer Yağlanmasına İyi Gelen Bitki Çayı Tarifleri

 Karaciğer yağlanmasına iyi gelen bitki çayları hücrelerin diri kalmasına, yenilenebilmesine yardımcı olur. Gün boyunca zinde tutar ve sinir sistemlerinden sindirim sistemine kadar rahatlatıcı etkisi vardır.

  1. Yeşil Çay Hazırlanışı: Bir fincan büyüklüğünde bardağa su kaynatılır. Su kaynamaya başlarken yeşil çay demliğe konur ve demliğe dökülür. Yaklaşık 10 dakika boyunca demlenir ve hazır olur.
  2. Karahindiba Çayı Hazırlanışı: Ortalama bir tatlı kaşığı karahindiba 1 gün boyunca bir bardak suda bekletilmeli. Bekletildikten sonra kaynatılarak demini almalıdır. Demini aldıktan sonra da çayı süzerek hazırlamış olursunuz.
  3. Ada Çayı Hazırlanışı: Ada çayı için taze veya kurutulmuş yaprakları tercih edebilirsiniz. Bir tatlı kaşığı kadar ada çayını bir bardak kaynamış suya ilave ederek demlenmesi beklenir. Yaklaşık 10 dakika süren demlenme sonunda ada çayı hazır olur.

 Karaciğer Yağlanmasına Ne İyi Gelir?

 Karaciğer yağlanmasına iyi gelebilecek doğal olan pek çok yol bulunmaktadır. Düzenli olarak spor yapmak, düzenli beslenmek ve alkol ve sigara vb. Tütün tüketimini bitirmek bu rahatsızlığın önüne geçmenin doğal yollarıdır. Yağlanmanın kişiden kişiye göre değişen nedenleri olabilmektedir. Bu nedenler yukarıdakiler olurken daha farklı da olabilmektedir. Yağlanmaya neden olan şeylerin durdurulması durumunda rahatsızlık hafifleyebilmekte/bitebilmektedir.

Haberin Devamı

 Karaciğer Yağlanmasına Neden Olan Şeyler

 Karaciğer yağlanmasına rastlanılan bireylerin çoğunda fazla kilo kaynaklı ortaya çıktığı görülmektedir. Genellikle kilo veya çeşitli tıbbi rahatsızlıklar nedeniyle ortaya çıkan karaciğer yağlanması, toplumda en fazla görülen rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Uzmanlar tarafından düzensiz beslenme başlıca neden olarak görülürken, hareketsizliğin de karaciğer yağlanmasını etkilediği belirtilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!