Hollywood yıldızlarının gülüşüne kavuşmak mümkün

Güncelleme Tarihi:

Hollywood yıldızlarının gülüşüne kavuşmak mümkün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 08:43

Diş dünyasındaki teknolojik gelişmeler, Hollywood ünlülerinin gülüşlerine benzer bir diş şekline kavuşmanıza imkân sağlıyor. Ama unutulmamalı ki gülüş tasarımı dediğimiz Hollywood Smile tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktalar mevcut...

Haberin Devamı

Gülüş tasarımı

Hollywood Smile uygulaması için kısaca “gülüş tasarımı” da diyebiliriz. Bu tedavi yöntemiyle Hollywood yıldızlarının gülüşüne en yakın ağız yapısını diş ve diş eti tedavisiyle oluşturmaya çalışıyoruz.
Bu tabir özellikle son 20 yıldır Julia Roberts, Salma Hayek ve Penélope Cruz gibi ünlü isimlerin gülüşleriyle ön plana çıkmasıyla dünyaya yayıldı.

Hollywood yıldızlarının gülüşüne kavuşmak mümkün


Bu ihtiyacın oluşmasındaki faktörlerden biri de yaşlandıkça değişen diş, yüz ve ağız yapısı.
Yaşlandıkça yüz kasları ve dudaklar sarkmaktadır. Dişler gülünce daha az gözükür. Uyguladığımız Hollywood Smile tedavisi ise dişleri tekrar ön plana çıkaran bir yöntemdir. Yüz hatlarına göre dişin estetik yapısının hizalandığı, gülüşü simetrik halen getiren bir tedavidir.
Açıkçası tıbbi olarak gerekli değildir ama daha çok 40 yaş sonrası için düşünülebilecek bir estetik uygulama olarak değerlendirilebilir. Keza bizler de daha çok 40 yaş üstü kişilere tavsiye ediyoruz. 40 yaş altı hastalara ise simetrik düzeltmeler ve gülüş tasarımını tel tedavisi ile başlatmalarını öneriyoruz.
Hollywood’dan dahi hastalar Türk hekimlerine güvenerek ülkemize geliyor ve Hollywood Smile tedavisini Türkiye’de alıyor. Ülkemizin sağlık turizminin geldiği nokta adına gurur verici.

Haberin Devamı

Hollywood yıldızlarının gülüşüne kavuşmak mümkün

Başkasının fotoğrafını seçmeyin

Uluslararası medyada da sıkça gördüğümüz Hollywood Smile tedavisinin uygulamasına gelecek olursak...
Önce yüz taraması ve diş taraması üç boyutlu cihazlarla yapılarak bir model ortaya çıkarılıyor. Yani uygulama öncesinde geçici bir modelle dişinizin ve gülüşünüzün neye benzeyeceğini görebiliyorsunuz. Tasarım beğenilirse, ardından dişlerin yüzeyinde ufak aşındırmalar yapılıp dişlerin ölçüsü alınıyor. Sonra laboratuvar ortamında dişlerinizin ön yüzeyine yaprak şeklinde yerleştirilecek porselenler üretiliyor. Porselen, ışık geçirgenliği gerçek dişe en yakın malzeme olduğu için tercih ediliyor. Hiçbir kesim olmadan takma tırnak mantığında dişin ön yüzüne yaprak porselenler takılıyor. Bu işlem yaklaşık 1 haftalık sürede tamamlanıyor.
Tedavi sonrası dişin dokusuna zarar verilmiyor. Her ne kadar kesme işlemi gerçekleşmese de dişlerin büyüklüğüne bağlı olarak bazı dişlerin dış yüzeyinde ufak törpüleme yapılarak dişin ufaltılması gerekebilir. Keza bazı durumlarda diş etlerinin fazla gözükmemesi için bu alanlara da müdahale etmek ve diş etleri ile dişi lazerle hizalamak gerekebilir.
Güldüğümüzde diş eti görünmeden ve dişlerin en fazla 4 milim gözüktüğü hiza ideal simetridir. Dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri ise bu uygulamayı yaptıracak hastaların kesinlikle bir başkasının fotoğrafıyla doktora gitmemesi gerektiğidir.
Gülüş tasarımı kişiye özgü olmalıdır. Kişinin kendi doğal gülüşüne en yakın tasarım seçilmeli, altın oran korunmalıdır.
Keza tedavi sonrası dişlerinize yine aynı özende bakmalısınız. Bu tedavi kapsamındaki işlemlerin ömrü ortalama 10 yıldır. Hastanın kişisel bakımına göre daha uzun sürebilir. Hollywood gülüşüne ne kadar uzun süre sahip olacağınız sizin elinizde!

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!