Gribe iyi gelen çorbalar nelerdir? Gribe iyi gelen çorbaların tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Gribe iyi gelen çorbalar nelerdir Gribe iyi gelen çorbaların tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 01:34

Soğuk algınlığı ve grip hastalığında çorba besleyici özelliği ile tercih edilir. Bu dönemde sağlıklı beslenmek ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek gerekir. Çorba sindirim sistemi de başta olmak üzere kana çok daha çabuk bir şekilde karışan minerallerle birlikte vücut direncini önemli ölçüde artırmaya yardımcı olur. Gribe iyi gelen çorbalar nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Geleneksel ve yöresel olarak pek çok çorba türü vardır. Bu çorbaların içeriğinde bulunan malzemeler ise, gribin daha çabuk geçmesine yardımcı olur.

 Gribe İyi Gelen Çorbalar Nelerdir?

 Kış aylarında, mevsim geçişlerinde ve bahara giriş zamanlarında pek çok kişi soğuk algınlığı ya da grip yaşar. Sağlığımıza ne kadar dikkat etsek de ev, toplu taşıma, AVM ve iş gibi kapalı ortamlar, okula giden çocuğu olmak, misafirlik, spor sonrası sıkı giyinmemek gibi sayılabilecek pek çok nedenden dolayı nezle, soğuk algınlığı gibi durumlar hayatınızı zorlaştırabilir.

 Özellikle de su içemem ve iştahsızlık, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların kısa bir süre içinde geçmesinde, dinlenmek de çok önemlidir. Eskilerde ise, nezle ve soğuk algınlığı için ilaç yerine, sıcak içecekler de tüketmek ve dinlenmek de gerekir. Sıvı alımını arttırarak, sıcak bitki çayı tüketmek de, iştah sorunu olanlar için de sıkça önerilir.

Haberin Devamı

 Grip ve soğuk algınlığına en iyi gelen en besleyici yiyeceklerden bir tanesi de çorbadır. Sıcak çorba, boğazınızın yumuşamasına da yardımcı olur. Grip olanların tüketmesi gereken çorba çeşitleri ise şunlardır;

Tavuk Suyu Çorbası: Boğaz üzerinde yumuşatıcı bir etki yaratması ve besleyici olması nedeni ile tavuk suyu çorbası, grip olan kişiler için oldukça faydalıdır. İçinde bulunan anti-inflamatuar olan bu çorba göz yaşarması, vücutta boğaz ağrısı ve yorgunluğa da iyi gelir. Tavuk suyu bulundurması nedeni ile demir ve protein bakımından da oldukça zengindir. Bu çorbanın daha çok limon ile birlikte tüketilmesi önerilir.

Mercimek Çorbası: Lif ve protein bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan mercimek çorbası, B vitamini eksikliğini de giderir. Kalsiyum, demir ve manganez bakımından da oldukça iyi bir seviyededir. Besin değeri oldukça yüksek bir baklagil olan mercimekten yapılan bu çorba, bağışıklık sistemini de kuvvetlendirmeye yardımcı olur. Bu sayede grip ve soğuk algınlığını kolay atlatmasını sağlıyor.

Domates Çorbası: Domates çorbası taze ve evde doğal bir şekilde yapıldığı zaman gribin tedavisine önemli ölçüde katkı sağlar. İçinde likopen bulunduğu için kan ve kolesterol seviyesini de önemli ölçüde düzenler. Bu sayede özellikle ileri yaştaki grip hastalarında vücut direncini artırmaya yardımcı olur. Lezzetli olması nedeni ile herkes tarafından da çok sevilerek tüketilir.

Haberin Devamı

Brokoli Çorbası: Lif ve vitamin bakımından çok zengin olan brokoli çorbası da tercih edilebilir. A, C ve E vitamini bakımından çok zengindir. Grip olan kişilerin kısa bir süre içinde iyileşmesi için gereksinim duyulan vitaminlerin çoğu bu çorbanın içinde vardır. Flavonoid açısından da yeterli bir seviyede olduğu için bağışıklık sistemini önemli ölçüde güçlendirerek hastalığın daha çabuk bir şekilde atlatılmasını sağlar.

Tarhana Çorbası: Likopen açısından çok zengin olan bir diğer çorba ise, geleneksel tarhana çorbası olarak bilinir. Bağışıklık sistemini önemli ölçüde kuvvetlendirdiği için grip tedavisinde oldukça etkilidir. Aynı zamanda da iştah açıcı bir özelliğe sahiptir. Bu sayede hastalık sürecinde yeteri kadar yemek yiyemeyen kişilerin iyileşmesine yardımcı olur. Sindirim sistemini de desteklemeye yardımcı olan bu çorba bağırsak sorunu olan hastalar için de sıkça önerilir. Aynı zamanda tarhana çorbası, limon ile birlikte tüketilerek faydası arttırılabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!