Gebelik öncesi dikkat edilmesi gerekenler

Güncelleme Tarihi:

Gebelik öncesi dikkat edilmesi gerekenler
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 21, 2016 11:36

Anne ve babaların gebelik öncesi sağlıkları, gelecekteki bebeklerinin sağlığını da etkiler. Hamile kalmadan önce bebeğinize yardımcı olabilmek için yapmanız gereken bazı özel şeyler vardır. Bebeğin organları anne hamile olduğunu bile anlamadan; hamileliğin ilk 4 haftasında oluşur. Bu yüzden hamilelik öncesinde sağlıklı bir vücuda sahip olmak şart.

Haberin Devamı

Hamile kalmak için öncelikle kararlı olmak gerekir. Bir çocuğun sorumluluğunu her yönden alabilecek kadar yeterli seviyeye gelmiş anne ve baba adaylarının hamilelik öncesi, hamilelik ve doğum sonrası süreçlerinin getireceği problemlere göğüs germeye karar vermiş olmaları gerekmektedir. Çocuk sahibi olmaya karar vermiş eşler, birbirlerine bu yolda sürekli destek çıkmalıdırlar.

Gebelik öncesi dikkat edilmesi gerekenler

Hamile kalmak için dikkat edilmesi gerekenler deyince ilk olarak akla sadece kadınların yapacakları akıllara gelse de aslında baba adaylarının da sağlıklı olmaları gerektiği unutulmamalıdır.

NE YAPMALI?

-SAÄžLIKLI BESLENÄ°N

Her gün elinizden geldiğince sağlıklı ve dengeli beslenirseniz hem kendinizi daha iyi hissedersiniz hem de hamileliğe doğru bir şekilde başlamış olursunuz. Çok yağlı ve şekerlerden uzak durulmalıdır. Ayrıca kafeini bırakılmalıdır. Eğer kilonu varsa hamilelikten önce kilo vermekte fayda var. Doktorunuz vücut kitle indeksinize bakarak fazla kilolu veya ideal kilonuzda olduğunu anlayarak size yol gösterecektir.

Haberin Devamı

Gebelik öncesi dikkat edilmesi gerekenler

-SPOR YAPIN

Egzersiz yaparak kilonuzu koruyabilir, fazla kilolarınızdan kurtulabilir, fit kalabilir ve stresinizi azaltabilirsiniz. Eğer hiç egzersiz yapmıyorsanız, şimdi başlamak için iyi bir zaman olabilir. Doktorunuzla hangi egzersiz hareketlerinin sağlıklı ve faydalı oldukları konusunda görüşebilirsiniz.

Gebelik öncesi dikkat edilmesi gerekenler

-SİGARA İÇMEYİN İÇİLEN ORTAMDA DURMAYIN

Sigara içmek hamile kalmayı zorlaştırıcı bir etki yapar. Hamileyken sigara içmek bebeğinizin ciddi sağlık problemlerine sahip olmasına neden olabilir. Araştırmalar sigara içmenin bebeğin gelişimini yavaşlattığını göstermektedir. Sigarayı bırakmanın en iyi zamanı hamile kalmadan öncedir.  Eğer sigarayı bırakmada yardıma ihtiyacınız varsa, doktorunuzdan tavsiye alabilirsiniz. Pasif içicilik yani sigara içilen ortamlarda bulunmak da zararlıdır. Hamilelik öncesi ve sırasında bu gibi durumlardan kaçınılmalıdır.

Haberin Devamı

-KÄ°MYASALLARDAN UZAK DURUN

Bazı temizlik malzemeleri, böcek ilaçları, çözücüler bebeğiniz için zararlı olabilir. Kimyasallardan ve boyalardan uzak durun.

Â

Gebelik öncesi dikkat edilmesi gerekenler

-ALKOL TÃœKETMEYÄ°N

Alkolun tüketmek hangi çeşidi olursa olsun bebeğinizi düşük, fiziksel ve mental problemlerle karşı karşıya olmasıdır. Eğer alkolü bırakmada yardıma ihtiyacınız varsa, doktorunuzdan tavsiye alabilirsiniz.

-STRESTEN UZAK DURUN

Hamilelik öncesi, sırasında ve sonrasında stres sizin ve bebek için iyi değildir.  Çok fazla stres erken doğum, bebeğin az kilolu doğması veya düşük gibi durumlara yol açabilir.

Gebelik öncesi dikkat edilmesi gerekenler

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!