Erkeklerde Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir? Bulaşma Yolları, Testleri Ve Tedavileri

Güncelleme Tarihi:

Erkeklerde Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir Bulaşma Yolları, Testleri Ve Tedavileri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 12:06

Bel soğukluğu, frengi ya da hepatit gibi birçok farklı hastalık erkeklerde cinsel ilişki yoluyla ulaşabilir. İnsan sağlığını ciddi derecede olumsuz etkileyebilecek bu önemli rahatsızlıklar, değişik belirtiler üzerinden anlaşılır. Peki erkeklerde cinsel yolla bulaşan hastalıklar nelerdir? Bulaşma yolları, testleri ve tedavileri hakkında ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

Hepatit, frengi, AIDS, üretrit ve bel soğukluğu gibi değişik hastalıklar cinsel yolla bulaşır. Bu durum aslında bakılırsa hem erkekler hem de kadınlar için geçerli hastalıklar içerisinde bulunur. Ölümcül tehlike yaratabilecek olan bu hastalıklar, korunma olmadan gerçekleşen cinsel birleşme ile bulaşma riskini daha yüksek noktaya çıkartır.

Erkeklerde Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

Korunma olmadan gerçekleşen ilişki nedeniyle erkeklerde cinsel yolla bulaşan farklı hastalıklar söz konusudur. Bu hastalıklar hem kadın hem de erkekler için hayatı tehdit eden rahatsızlıklardır.

- Bel soğukluğu

 - Frengi

 - Üretrit

 - Siğil

 - Uçuk

 - Hepatit

 - AIDS

 - Trikomonas

 Ayrıca erkeklerde cinsel yolla bulaşan bu hastalıklar kendi içerisinde farklı türlere sahiptir. Korunmadan gerçekleşen cinsel ilişkinin ardından ulaşmaları ile hem erkek hem de kadınların hayatını ciddi anlamda tehlikeye atabilir.

Haberin Devamı

Erkeklerde Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Bulaşma Yolları

Genelde vajinal salgı, tükürük, kan gibi vücut salgıları cinsel yolla ciddi hastalıkların bulaşmasına sebep olabilir. Özellikle cinsel birleşme anında yaşanan durum ya da kan teması ile daha fazla bu rahatsızlıkların bulaştığını söylemek gerekir. Erkeklerde bu şekilde bulaşma gerçekleşirken kadınlarda ise sperm de bu durumun İçine eklenebilir. Bulaşma yolları ve türüne bağlı olarak bu hastalıklar farklı biçimlerde karşı tarafa geçer. Sonuç olarak AIDS, hepatit ve bel soğukluğu gibi hayati tehlike yaratacak sorunlar ile karşı karşıya kalmak mümkün.

Erkeklerde Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık Testleri

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların tespiti ve anlaşılması amaçlı özellikle PCR testi ön plana çıkar. Aynı zamanda std 10 PCR testi olarak bilinen bu yöntem, DNA üzerinden sonucu ortaya çıkarmaktadır. Tabii bunun dışında klamidya testi, bel soğukluğu özel testi, Sifiliz frengi testi ve mycoplasma gibi birçok farklı test bu konuda ön plana çıkar. Erken dönemde sonuç verme özelliğine sahip olan std 10 PCR testi, böylece tedavi yöntemleri ile hastalıktan kurtulma imkanı sağlar. Erken tanı ve gerçekleşen tedavi yöntemleri, cinsel ilişki esnasında bulaşan hastalığa bağlı olarak farklılık gösterir.

Haberin Devamı

Erkeklerde Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık Tedavileri

Erkeklerde cinsel yolla bulaşan hastalıklar AIDS ve hepatit ve bel soğukluğu gibi ciddi rahatsızlıklardır. Tüm bu hastalıklar için ise tedavi hastalık etkeni mikroorganizmaya bağlı olarak değişkenlik gösterir. Enfeksiyona bağlı olarak gerçekleşen cinsel yolla bulaşmış olan hastalıklar konusunda antibiyotik tedavisi öne çıkar. Böylece hastalığın başarılı bir şekilde yenme olasılığı yüksek noktaya çıkmaktadır. Tabii bu konuda erken teşhis ve bununla beraber yapılacak tedavi önemli bir potansiyel teşvik ediyor.

Erkeklerde Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Tehlikesi Nedir?

Erkeklerde cinsel yol vasıtası ile bulaşan hastalıklar, ismi üzerinden ne kadar tehlikeli olduğunu göstermektedir. Çünkü AIDS, hepatit, bel soğukluğu ya da frengi gibi hastalıklar zaten dünya çapında ölümcül bir rahatsızlık olarak öne çıkar. Tabii bunun yanında daha pek çok farklı rahatsızlık cinsel yolla bulaşır. Bu konuda genelde cinsel birleşme, vajinal sıvı, tükürük ve kan gibi durumlar ölümcül hastalıkların bulaşmasına sebep olur. Bu da kişinin hayatını önemli oranda sekteye uğratırken ölüm tehlikesiyle karşı karşıya bırakabilir. Tabii bunlar kesin bir bilgi olarak ön plana çıkmaz. Bu konuda gerçek teşhis ve bilgi alabilmek için uzman bir doktora gitmek gerekir.

BAKMADAN GEÇME!