Ege sendromuna terapi

Güncelleme Tarihi:

Ege sendromuna terapi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2016 22:44

Ege’de çoğu insanın fotoğrafına dayanamayacağı mülteci faciaları ile karşılaşan personele 5 psikolog ve 3 psikiyatr destek veriyor...

Haberin Devamı

Kıyılara cansız bedenler vurdu… Ege Denizi’nin mavi suları çocuk bedenleriyle doldu… Bugüne kadar Türk Sahil Güvenlik ekipleri 2014’te 69, 2015’te 190 ve 2016’da 173 olmak üzere toplam 432 cesedi denizden aldı. Çoğu çocuktu. Kurtarılanlar ise 2014’te 14.961, 2015’te 91.611, 2016’da 21.794 yani toplam 128.366 kişiydi. Uzun süredir dünyanın bakmakta zorlandığı fotoğraflarla Sahil Güvenlik personeli karşı karşıya.

PSİKOMETRİK TEST YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

Çoğu travma yaşayan personele psikolojik destek verilmeye başlandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 5 ilin 25 ilçesindeki yüzer birlikler için; TSK Sağlık Komutanlığı’nca görevlendirilen 3 psikiyatr ve 2 psikolog ile Türk Psikologlar Derneği travma biriminden gönüllü 3 psikologdan bir destek ekibi oluşturuldu. Psikolojik destek ekiplerince; Bodrum, İzmir, Kuşadası, Çeşme, Foça, Aliağa, Ayvalık ve Ayvacık’ta konuşlu yüzer birliklerde görevli personele psikometrik testler uygulandı, yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Uygulama kapsamında, Ege Denizi’nde faaliyet gösteren yüzer birliklerde görevli, görev yapan personelin tamamına yakınına psikolojik destek verildi.
Ege’de yoğunlaşan düzensiz göç faaliyetlerine destek amacıyla bulunan Kolluk Destek Timleri’nde görevlendirilen personel ile düzensiz göçün yoğunlaştığı diğer bölgelerde görev yapan personele de benzer şekilde destek verilmesi faaliyetlerine başlandığı öğrenildi.

AMAÇ: ZİHİNSEL RAHATLAMA VE MOTİVASYON

 Sahİl Güvenlik Komutanlığı, psikolojik destek uygulamasını Hürriyet’e şöyle değerlendirdi: “Sahil Güvenlik personelinin psikolojik olarak içinde bulunduğu durumu yoğun ve zorlu görev periyodu sırasında görev yaptığı birliklerde, alanında uzman psikiyatr ve psikologlar ile birebir paylaşma imkânı bulabilmesi hedeflenmekte. Bu kapsamda kısa vadede personelde zihinsel rahatlama sağlanması, moral ve motivasyonda devamlılığın sağlanması, dolayısıyla icra edilen arama kurtarma görevlerinin etkinliğinin artırılması amaçlanmakta.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!