Çocuklarda astım krizleri kış aylarında daha fazla görülüyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarda astım krizleri kış aylarında daha fazla görülüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 11:11

Soğuk hava birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Kış aylarında sıklıkla gribal enfeksiyonlar meydana gelse de, soğuk hava astım hastalığını da tetikleyebiliyor. Kışın son günlerinde soğukların artması havadaki kirlenme ve toz miktarının da artmasına neden olur. Bu da özellikle astım hastası çocuklarda ataklara neden oluyor. Soğuk havaların astımı tetiklemesine karşı uyarılarda bulunan Medline Sorumlu Müdür Dr. Koray Akay, alınması gereken önlemler ile ilgili bilgi verdi.

Haberin Devamı

Vücut, kış aylarında birçok rahatsızlıkla karşı karşıya kalır. İç organlardan kalbe, beyinden cilde kadar birçok organı olumsuz etkileyen soğuk hava en çok, solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarına sebep olur.

Çocuklarda astım krizleri kış aylarında daha fazla görülüyor

Bunlarla beraber; astım hastalığı yaşayan çocukların özellikle soğuk havadan çok etkilenerek astım krizi yaşadıklarını belirten Dr. Koray Akay: ‘‘Astım, havayollarının geçici olarak kasılması ve daralması ile kişinin nefes alamamasına sebep olan bir hastalıktır. Solunum yolları normale göre daha hassas olan astımlı hastaların vücutlarını korumak adına özellikle kış aylarında daha özenli davranmaları gerekir. Çünkü aşırı soğuyan hava özellikle astımlı çocuk hastaların burunlarında tıkanma ve kasılma yaratarak astım krizi yaşamalarına neden olabilir. Bu nedenle astım rahatsızlığı yaşayan çocukların ebeveynleri tedbirli davranarak kış soğuklarına karşı çocuklarını korumalıdır’’ dedi.

Haberin Devamı

ASTIM HASTALIĞI NEDEN YAŞANIR?

Astım genetik ve çevresel faktörlerin etkisi ile solunum yolunun kasılması ve daralması sonucu meydana gelen bir nefes darlığı rahatsızlığıdır. Polenler, hayvan tüyleri, kirli hava ve soğuk hava gibi bazı faktörler hastanın ani astım krizi yaşamasına sebep olabilir. Özellikle soğuk havalarda fazla enerji gerektiren işler yapmak, astım hastalarını krize sürükler.

Çocuklarda astım krizleri kış aylarında daha fazla görülüyor

 ASTIM HASTALIĞI SOĞUK HAVALARI SEVMİYOR

Kış aylarında yaşanan gribal enfeksiyonlar astım krizlerini tetikler. Özellikle astımlı çocukların yetişkinlere göre daha zayıf bünyelere sahip olmaları, daha sık astım krizi yaşamalarına neden olabilir. Bu nedenle; astımlı çocukların soğuk hava ile doğrudan temasta kalmaları mutlaka engellenmeli ve önlem alınmalıdır. Soğuk havanın direk akciğerlere ulaşmaması için kaşkol ve benzeri kıyafetler yardımı ile yüz, göz ve burun bölgesi soğuklara karşı sürekli korunmalıdır.

Haberin Devamı

Çocuklarda astım krizleri kış aylarında daha fazla görülüyor

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!