Cilde iyi gelen besinler nelerdir? Cilde iyi gelen meyveler, sebzeler ve içecekler

Güncelleme Tarihi:

Cilde iyi gelen besinler nelerdir Cilde iyi gelen meyveler, sebzeler ve içecekler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 00:26

Konu cildiniz olduğunda; ne yersen osun demende doğruluk payı olabilir. Çok uyumanın, stresi yönetmenin ve güneş kremi kullanmanın yanı sıra besleyici gıdalar yemek, sağlıklı cildi korumanın anahtarıdır. Peki, sağlıklı bir cilt için hangi ürünler tüketilir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Genel olarak, meyve, sebze, yağsız proteinler ve sağlıklı yağlardan oluşan bir diyet, sağlıklı beslenmenin yoludur.

Cilde İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Temiz, sağlıklı ve parlak bir cilt için besinlerden faydalanabilirsiniz. Cilde iyi gelen besinler;

Yaban Mersini

Yaban mersini, cilt sağlığı açısından pek çok faydası olduğunu söylediği antioksidanlarla yüklüdür. Ayrıca UV hasarına karşı koruma da dahil olmak üzere birçok fayda sağlayan C vitamini ile doludurlar. C Vitamini "UV tarafından üretilen ve ciltte hücresel hasara neden olan reaktif oksijen türlerinin etkilerine karşı koruma sağlayarak" cildin UV'den kaynaklanan ışık hasarına ve ışık yaşlanmasına karşı koruma sağlar.

Çilek

Yaban mersini gibi, çilekler de antioksidanlar ve C vitamini ile doludur. Ayrıca şeker oranları düşük olduğu için tatlıya düşkünlüğünüzü azaltmak için harika bir seçenektir.

Domates

Haberin Devamı

Domateslerin sağlıklı cilt hücresi üretimi için gerekli olan C ve A vitamini bakımından yüksektir. Yaşlanma karşıtı ve akne ürünlerinde kolajen üretimini destekleyen yaygın bir bileşen olan retinol olarak da bilinir. Birçok "yaşlanma önleyici" retinol ürünü yüksek fiyat etiketiyle gelir, bu nedenle aynı faydaları sadece domates yemekten de alabileceğiniz iyi bir haber olarak gelmelidir.

Havuç

Havuç, vücudun A vitaminine dönüştürdüğü beta-karoten içerir. Beta-karoten diyette tüketildiğinde, karaciğerdeki metabolizma yoluyla aktif molekül retinole veya A vitaminine dönüştürülür. Yani esasen beta-karotenin faydaları, A vitamini ile aynıdır çünkü öncü moleküldür.

Avokado

Avokado, cilt tonu ve dokusu söz konusu olduğunda birçok faydası olan çoklu doymamış ve tekli doymamış yağlar içerir. En büyük yararı cilt yüzeyinin altındaki iltihabı azaltarak akneyi önlemeye yardımcı olmalarıdır.

Ton Balığı

Ton balığı, cildin dolgunlaşmasına yardımcı olur. Özellikle omega-3 yağ asitleri olmak üzere bir başka büyük sağlıklı yağ kaynağıdır. Sayısız diyet trendi bize yağlı gıdalardan kaçınmayı öğretmiş olsa da, yağlar sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır ve onlardan korkmak için hiçbir neden yoktur.

Zeytin Yağı

Haberin Devamı

Zeytinyağı, sağlıklı yağların bir başka harika kaynağıdır. Cildinizin dolgunluğuna yardımcı olmanın yanı sıra, sağlıklı yağlar cildin rengine yardımcı olabilir ve biraz daha 'parlak' hale getirebilir. Sivilcelere neden olacağından korktuğunuz için diyetinize yağ ekleme konusunda endişeliyseniz, olmayacağından emin olabilirsiniz. Uzmanlar, yağlı ve yağlı gıdaların sivilcelere neden olduğu fikrinin bir efsaneden başka bir şey olmadığı konusunda hemfikirdir.

Tavuk

Yağsız proteinler, herhangi bir sağlıklı diyetin önemli bir parçasıdır ve aynısı, cildiniz için iyi olan bir diyet söz konusu olduğunda da geçerlidir. Protein, hücre üretimini destekleyen temel bir amino asit kaynağıdır. Protein açısından zengin bir diyete ihtiyacınız var çünkü amino asitler, cildinize esneklik veren ve kırışıklık oluşumuna karşı koruyan çok önemli bir protein olan kolajenin yapı taşlarıdır. Bu da en çok tavukta bulunur.

Somon

Haberin Devamı

Somon, amino asitler ve protein açısından zengindir ve en iyi omega-3 yağ asitleri kaynaklarından biridir. Somon balığındaki yağlar sadece cildi dolgun ve nemli tutmakla kalmaz, aynı zamanda insanları tok tutar.

Tatlı patates

Turuncu renklerinden tahmin etmediyseniz, tatlı patatesler aynı zamanda ana beta-karoten ve dolayısıyla A vitamini kaynağıdır. Ayrıca kolajen oluşumunu destekleyen ve cildin elastikiyetini korumasına yardımcı olan C vitamini bakımından da yüksektirler.

Ispanak

Ispanakta bol miktarda Çinko vardır. Çinkonun birçok yara iyileştirici özelliği bulunur. Ayrıca, kopmalara yardımcı olabileceğini gösteren bazı kanıtlar bulunmuştur. Lahana, ıspanak ve brokoli gibi koyu yapraklı yeşillikler de önemli beta-karoten kaynaklarıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!