Bilimsel olarak etkisi kanıtlanmış afrodizyak!

Güncelleme Tarihi:

Bilimsel olarak etkisi kanıtlanmış afrodizyak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2016 10:44

Almanya’da bilim insanları, sarılma, cinsel ilişki ve doğum sırasında salgılanan ve “sevgi ve yakınlık” hormonu olarak da bilinen Oksitosin’i içeren burun spreyini kullanan kadınlar ile ilgili araştırma sonuçlarını açıkladı.

Haberin Devamı

Almanya’daki Bonn Üniversitesi’nden bilim insanları, aşık olduğunda beyinde salgılanan Oksitosin hormonunun sentetik bir formu olan kimyasalı içeren spreyi burunlarına sıkan kadınların, partnerlerini normalden %15 oranında daha çekici bulduğunu keşfettiklerini açıkladı.

Oksitosin hormonunun kadınların çocukları ile özel bir bağ kurmasında ve doğumdan sonra süt salgılamaya başlamasında kilit rol oynadığını söyleyen uzmanlar, “ancak şimdiye dek bu hormonun kadınların yetişkin erkeklere olan ilgisi üzerindeki etkisinin net olarak bilinmediğini” söyledi. 

Deney kapsamında 20’li yaşlarındaki 40 kadının yarısına Syntocinon spreyi diğer yarısına ise tamamen etkisiz placebo bir sprey verildi. Syntocinon içeren spreyi sıkan kadınların aralarında partnerlerinin fotoğrafının da bulunduğu bir dizi erkek fotoğrafına bakınca partnerlerini plasebo içeren spreyi sıkan kadınlara kıyasla %15 oranında daha çekici buldukları görüldü. 

Bilimsel olarak etkisi kanıtlanmış afrodizyak



Bilim insanları plasebo içeren spreyi sıkan kadınlara daha sonra Syntocinon içeren sprey verilip deney tekrarlanınca onların da bir anda partnerlerini daha çekici bulmaya başladığına şahit olduklarını belirtti. 

Spreyin doğum kontrol hapı kullanmakta olan kadınlar üzerinde ise etkisiz olduğu görüldü. 

Syntocinon spreyi internet üzerinden satın alınabiliyor ancak doktorlar bu spreyin kalp ritim bozukluğu ve mide bulantısı gibi yan etkilerinin olduğunu ve hatta kadınların düşük yapmasına neden olabileceğini söylüyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!