Periscope kullanmak için artık Twitter hesabına gerek kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Periscope kullanmak için artık Twitter hesabına gerek kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 15:44

Periscope uygulamasında yeni dönem! Canlı yayın uygulamalarının en beğenilenleri arasında yer alan Periscope’u kullanmak için şimdiye kadar bir Twitter hesabınızın olması gerekiyordu. Artık cep telefonunuz veya tabletinizle canlı yayın yapmak için Twitter hesabına sahip olmanız gerekmiyor.

Haberin Devamı

Twitter’ın şu an için sadece iOS’e özel olan canlı yayın uygulaması Periscope için yeni bir güncelleme yayınlandı. Böylelikle bundan böyle akıllı telefonunuzla servis üzerinden canlı video yayını yapmak için bir Twitter hesabına ihtiyacınız olmayacak.

Twitter hesabınız ile giriş yaparak diğer kullanıcılar ile yaptığınız canlı yayınları paylaşabildiğiniz ya da dilerseniz yapılan yayınları takip edip izleyebildiğiniz bir mobil uygulama olan Periscope’a giriş yapmak için artık Twitter hesabınız gerekmiyor. Twitter yerine sadece telefon numaranızı kullanarak Periscope’a giriş yapabiliyorsunuz.

Meerkat isimli uygulamanın piyasaya girmesi ve kullanıcılarına sunduğu farklı giriş opsiyonları ile beğeni toplaması Periscope’a da karşılık olarak kullanıcılarını Twitter hesabına bağlı bırakmak yerine telefon numaraları ile de giriş yapma imkanı sunmaya başladı.

Periscope kullanmak için artık Twitter hesabına gerek kalmadı
Periscope'tan kullanıcılara çok önemli uyarı

Haberin Devamı

Aynı zamanda Facebook ile Twitter arasındaki sosyal ağ yarışının bir parçası olan diğer uygulamalara giriş sağlama aynı zamanda bu uygulamaların hizmetlerini de kolayca giriş yaptıkları ağda paylaşmalarına imkan veriyor. Bu nedenle kullanıcılar, çeşitli video ya da fotoğraf uygulamalarına çoğu zaman en sık kullandıkları sosyal ağ hesapları ile giriş yapmayı tercih ediyor.

Periscope uygulaması hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve telefonunuza Periscope uygulamasını kurarak canlı yayınınıza başlamak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Yayın sırasında gelen yorumlara cevap vermek için de chat iletisine tıklayıp yanıtla tuşuna basmak yetiyor. Bununla birlikte kullanıcı adı @ şeklinde görünüyor ve size gelen cevapların önünde de bir ok işareti bulunuyor.

Periscope kullanmak için artık Twitter hesabına gerek kalmadı

Ek olarak yayıncı, bir izleyiciyi engellediği zaman da bu işlem yayını izleyen herkese gösteriliyor.

Periscope’a gelen diğer değişiklikler ise şu şekilde:

- Twitter’daki onaylı simgesi artık kullanıcılar bölümünde ve aramada bulunuyor.

Haberin Devamı

- Takip edilen/takipçi listesi artık alfabetik değil, tarihe göre sıralanıyor.

- Profildeki Yayınlar sekmesinde artık tüm yayın geçmişi, yalnızca size olmak üzere gösteriliyor.

PERİSCOPE HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Sosyal medyanın yeni fenomeni Periscope’u kullanmaya başladınız veya henüz temkinli yaklaşıyorsunuz. Fakat yine de fazla bilgi göz çıkarmaz. Periscope'a kuşbakışı tur atıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!