Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür!

Güncelleme Tarihi:

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 25, 2023 09:18

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümünün yani 70 yıllık saltanatının bitmesinin ardından ülke için başka bir sayfa açıldı. Kelimenin tam anlamıyla taşlar yerinden oynadı... Aile içindeki hiyerarşik düzen değişti. Bazı üyelerin konumları bir basamak yükseldi. Elbette yılların veliaht prensi Charles da beklendiği gibi annesinin yerine tahta geçti. Şimdi aile yeni bir büyük olaya hazırlanıyor: Kral 3. Charles'ın taht giyme töreni!

Haberin Devamı

70 YIL SONRA BÄ°R Ä°LK
Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre tören 6 Mayıs'ta gerçekleşecek. 74 yaşındaki Charles o gün ülkesinin en yaşlı kralı olarak tarihe geçecek. İşte o büyük gün için hazırlıklar çoktan başladı. Çünkü o tören Kraliçe 2. Elizabeth'in resmen taç giydiği 1953 yılından sonra yapılan ilk taç giyme töreni olacak.

İngiliz kraliyet ailesi üyelerinin taç giyme törenleri 900 yıldan daha uzun bir zamandır Londra'da bulunan Westminster Abbey'de yapılıyor. Bu kez de durum değişmeyecek. Töreni de Canterburry Başpiskoposu yönetecek. Belirtilenlere göre Charles'ın taç giyme töreni annesininki gibi üç saat sürmeyecek. Daha kısa sürede ve daha az sayıda konukla gerçekleşecek. Bunlar işin resmi boyutu. Bir de farklı ayrıntılar var.

Haberin Devamı

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

KATE İLE EĞER GELİRSE MEGHAN TAÇ TAKACAK AMA...
En çok merak edilen konu ise Charles'ın, aileyi eleştiri bombardımanına tutan küçük oğlu Harry ve eşi Meghan Markle'ın orada olup olmayacağı. İngiliz basınına bakılırsa bütün yaptıklarına, özellikle de Spare (Yedek) adlı kitabında kendilerine yönelik bütün ağır eleştirilere rağmen oğlu ile gelininin Sussex Dükü ve Sussex Düşesi unvanlarını almayan Charles'ın her ikisini de törene davet etmesi bekleniyor. Fakat yine ileri sürülenlere göre çift, kraliyet ailesinin diğer üyelerinden farklı bir muamele görecek törende. Yani artık çalışan aile üyesi olmadıklarından protokol sıralarında oturmayıp daha geride yer alacaklar. Hatta Harry, ağabeyi William'ın yapacağı gibi törende babasına bağlılığını bildiremeyecek.

Bir süredir ortada dolaşan bazı iddialara göreyse Harry ile Meghan, ailenin diğer kıdemli üyeleriyle ayrı muameleyi görmek istiyor. Hatta balkon selamlamasına yanlarında çocukları Archie ve Lilibet ile birlikte katılmayı talep ediyor. Çiftin bu isteklerinin karşılanıp karşılanmayacağı henüz net değil. 

Bu bir iddia. Diğer iddiaya göre törene sadece Harry katılacak ve karısı Meghan yanında yer almayacak. Başka bir söylentiye göre de Charles, küçük oğlu Harry ile karısı Meghan Markle'ın bütün bu olup bitenlerden sonra törende yer almasının törene gölge düşürüceğini düşünüyor. Kısaca özetlemek gerekirse konuyla ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Bütün dünya gerçekte neler olacağını ise 6 Mayıs'ta görecek.

Haberin Devamı

Â

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

KATE'İN PAYINA KÜÇÜK TAÇ DÜŞÜYOR
Bir de işin farklı bir boyutu var. Biraz daha magazinel bir ayrıntı. Törene Charles'ın ardından bir numaralı veliahtı William ile karısı Kate Middleton'ın katılacağı kesin. Bu noktada en çok yeni Galler Prensesi Catherine'in ne giyeceği ve hangi tacı takacağı merak ediliyor. Buna ek olarak şu an net olarak belli değilse bile Meghan Markle da aynı nedenle daha şimdiden mercek altına alınıyor. Bir kraliyet uzmanı sosyal medya hesabından o gün Kate ile Meghan'ın ne giyeceğinden daha çok görünümlerini nasıl tamamlayacağıyla yani hangi taçları takacaklarıyla ilgili bazı ipuçları verdi.

Haberin Devamı

Giyim uzmanı Rosie Harte, TikTok hesabından yaptığı paylaşımda takipçilerine "Taç giyme töreninde, Kate ile Meghan'ın da taç takacaklarını biliyor musunuz?" diye seslendi. Ardından da bazı hayranlarının beklentilerini boşa çıkararak öyle gösterişli taçlar yerine daha küçükleriyle yetineceklerini ekledi.

Harte'nin söylediğine göre İngliiz kraliyet ailesinin diğer üyeleri de yani Dükler ve Düşesler, aile içindeki hiyerarşik konumlarına ve monarkla yani hükümdarla bağlantılarının düzeyine göre çeşitli taçlarla tamamlayacaklar görünümlerini. Rose Harte'nin anlattığına göre Galler Prensi olan William o gün özel bir taç kullanacak. William, kendisinden önce Galler Prensi olan babasının kullandığı tacı takacak.

Haberin Devamı

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

DAHA GÖSTERİŞLİ TAÇ TAKMANIN YOLU BURADAN GEÇİYOR
Bu arada başka bir ayrıntı daha var. Her ne kadar kendisi annesinin yerine tahta geçtikten sonra ilk sıradaki veliahtı, büyük oğlu William'ı Galler Prensi, karısı Kate'i de Galler Prensesi ilan etse de çift henüz taç giymiş değil. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise henüz belli değil. İleri sürülenlere göre bu tören yapılacak ama fazla gösterişli olmayacak. William, resmen Galler Prensi tacı giydikten sonra karısı Kate de artık bugüne kadar kullandığı taçlar yerine daha gösterişli olanları takabilecek. Bunlar da Hartie'nin paylaşımında değindiği ayrıntılar.

Haberin Devamı

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

EN GÖSTERİŞLİ TAÇ ONDA OLACAK
Mayıs ayındaki taç giyme töreninde ailenin kadın üyeleri arasında en gösterişli tacı elbette Camilla Parker Bowles takacak. Kral 3. Charles'ın karısı olarak resmen Konsort Kraliçe ilan edilecek olan Camilla, o günün en özel tacını taşıyacak. 

 

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

SOPHIE DE TAÇ TAKACAK
Her ne kadar  ailedeki hiyerarşik konumu Kate Middleton kadar yüksek olmasa da Charles'ın en küçük kardeşi Edward'ın karısı Sophie de çeşitli resmi etkinliklerde kendisine tahsis edilen tacı kullanıyor. Fakat son gelişmeler nedeniyle bu durumda da bir değişiklik olabilir. Charles, 10 Mart günü yani kardeşinin 59'uncu doğum gününde babası Prens Philip'ten kalan Edinburgh Dükü ve Edinburgh Düşesi unvanlarını kardeşi Edward ile Sophie'ye verdiğini açıkladı. Artık aile içindeki konumu yükselen yani Edinburgh Düşesi olan Sophie de bu yeni duruma uygun bir taç kullanabilecek. 

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

ANNESİNİN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKÜP YEMİN ETMİŞTİ
Bu arada küçük bir not... Galler Prensi unvanı tahtın ilk sıradaki varisine veriliyor. Kral Charles henüz 9 yaşındayken Galler Prensi olarak anılıyordu. Fakat Galler Prensi tacını resmen giymek için tam 11 yıl beklemek zorunda kaldı. Onun Galler Prensi tacını giydiği tören 1 Temmuz 1969'da gerçekleşti. Galler'de bulunan Gwynedd'deki Caermarfon Kalesi'nde yapılan törende kendisine tacını takan annesi Kraliçe 2. Elizabeth'in önünde diz çöküp "Ben Charles, Galler Prensi. Hayatım boyunca kulunuz ve hizmetkarınız olacağım" diye yemin etmişti.

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

ELIZABETH 1953 YILINDA TAÇ GİYDİ
İngiltere'de 6 Mayıs'ta yapılacak olan Charles'ın taç giyme töreni tam 70 yıl sonra bir ilk olacak. Ondan önce annesi Kraliçe 2. Elizabeth, 1953 yılında yapılan bir törenle taç giymişti. Aslında, Kral 6. George'un ölümünden sonra 6 Şubat 1952'de tahta çıktı ilk sıradaki veliahtı Elizabeth. Taç giyme töreni ise 1953 yılının haziran ayında yapıldı.

Kraliçe 2. Elizabeth, Kral 6. George ile Ana Kraliçe 1. Elizabeth yani tam adıyla Elizabeth Bowes Lyon'un iki kızından büyük olanı. 21 Haziran 1926'da dünyaya gelen Elizabeth Aexandra Mary Windsor'ın Margaret adında bir kız kardeşi vardı. Babası 6. George, ağabeyi Edward'ın, Wallis Simpson'a olan aşkı nedeniyle tahttan feragat etmesi üzerine kral oldu. 6. George'un ölümünün ardından da büyük kızı Prenses Elizabeth tahta çıktı.

Genç prenses, 2. Elizabeth adıyla taç giydiği 6 Şubat 1952'de yedi ülkenin yani (Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Pakistan ve Seylan) hükümdarı oldu. Taç giyme töreni bir yıl sonra yapıldı ve o gün bir ilk yaşandı. Kraliçe 2. Elizabeth'in gösterişli taç giyme töreni TV'de yayınlandı. 2. Elizabeth, 1952'den bu yana tahtta. Bu özelliğiyle de "ülkesinin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı" unvanını eline geçirdi.

 

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

BU TAÇ DIANA İLE ÖZDEŞLEŞTİ
Halktan bir ailenin kızı olarak doğup Prens William ile evlenerek İngiliz kraliyet ailesine giren Kate Middleton'ın hayranlarının en çok istediklerinden biri onu taçlarla görmek. Onlar daha fazlasını beklese de Kate şimdiye kadar iki tane taç kullandı resmi etkinliklerde. Bunlardan biri hiç tanışamadığı kayınvalidesi Prenses Diana ile özdeşleşen bu taç.

1982 yılında Kraliçe 2. Elizabeth'in, o dönemde Prens Charles ile evli olan Prenses Diana'ya hediye olarak verdiği Cambridge Lover's Knot tacı. 'Aşığın düğümü" diye de adlandırabileceğimiz bu tacın çok eskilere uzanan bir geçmişi var. Ama modern zamanlarda onu şöhretin doruklarına çıkaran kişi Prenses Diana oldu. Charles ile evli olduğu dönemde bu tacı sık sık kullanan Diana sayesinde Cambridge Lover's Knot, "bütün zamanların en ünlü tacı" unvanını ele geçirdi. Üstelik ailenin koleksiyonunda ondan çok daha gösterişli ve değerli taçlar olduğu halde.

Fakat Diana ile Charles'ın boşanmasından sonra bu ünlü tacın "boynu büküldü." Diana, artık resmen ailenin gelini olmadığı için kendisine hediye edilen tacı Kraliçe'ye geri gönderdi. Bir zamanlar 'gönüllerin prensesi'nin başını süsleyen taç, yıllarca gün yüzü görmeden kapalı kapılar ardında kaldı. Ta ki Diana'nın hiç tanışamadığı gelini, Prens William'ın eşi o dönemdeki unvanıyla Cambridge Düşesi Catherine'in başında görülünceye kadar.

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

18 YIL SONRA Ä°LK KEZ KATE KULLANDI
Cambridge Love's Knot tacı, Diana'nın 1997'deki ölümünden sonra 2015 yılına kadar, yani 18 yıl boyunca İngiliz kraliyet ailesinden hiç kimse tarafından toplum içinde kullanılmadı. 2015 yılında ise Kate Middleton, Buckingham Sarayı'ndaki bir resepsiyona giderken geçmişte Diana ile özdeşleşen bu tacı taktı. Hatta bu taç, yeni Galler Prensesi'nin en çok kullandığı taç haline geldi.

Kate Middleton, 2015 yılından sonra da aynı taçla bazı etkinliklere katıldı. 2017 yılında İspanya Kralı Felipe ile Kraliçe Letizia'nın konuk olduğu resmi yemekte aynı tacı kullandı. Ardından yine aynı yıl Hollanda Kralı Willem Alexander ve Kraliçe Maxima'nın onuruna verilen başka bir resmi yemeğe de Cambridge Lover's Knot tacıyla katıldı. Aynı taç, 2019 yılında, dönemin ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania'nın onur konuğu olduğu yemekte yine Kate'in başını süsledi.

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

WILLIAM'IN DÜNYAYA GELİŞİ NEDENİYLE KRALİÇE TARAFINDAN HEDİYE EDİLDİ
Biraz da Cambrige Lover's Knot tacını, Kate Middleton'ın başında ilk göründüğünde bu kadar heyecan yaratmasının nedenine bakalım. Elbette milyonlarca hayranının, Kate'i taçla görmek istemesi doğal. Üstelik kocası William'ın annesi Diana ile yani "gönüllerin prensesi"yle özdeşleşen tacın yeniden ortaya çıkması da heyecan verici bir durum. Ama asıl sebep şu ki, Kraliçe 2. Elizabeth bu tacı Diana'ya, veliahtı Prens William dünyaya geldikten sonra hediye etmişti. Yani bu taç Diana'ya "annelik hediyesi". Taç ile William arasında böyle de bir duygusal bağ var.

19 TANE Ä°NCÄ°: Madem Ä°ngiliz kraliyet ailesinin en ünlü tacından söz ediyoruz, biraz daha geçmiÅŸe gidelim... Söz konusu taç, 1913 yılında, Kralı 5. George'un eÅŸi Konsort Kraliçe Mary'nin isteÄŸiyle dönemin en ünlü mücevher tasarımcısına yaptırıldı. Taç, pırıltılı elmaslar ile altın ve gümüÅŸlerle süslenmiÅŸ armut ÅŸeklinde 19 tane inciden oluÅŸuyor. Tacın deÄŸerinin 2 ile 3 milyon sterlin arasında olduÄŸu söyleniyor.

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

KRALİÇE 2. ELİZABETH DE KULLANDI
Bu değerli taç, ilk olarak Kraliçe Mary tarafından kullanıldı. Onun ölümünün ardından Kraliçe 2. Elizabeth'e miras kaldı. Kraliçe, bu aile mirasını gelini Diana'ya hediye etti. Fakat Diana ile Charles'ın yuvası dağılınca taç yine kraliyet koleksiyonuna döndü. Bir süredir de ailenin gelini Kate Middleton ya da yeni unvanıyla Galler Prensesi Catherine tarafından kullanılıyor. Kraliçe 2. Elizabeth, 1958 yılında katıldığı bir galada bu taçla başını süslemişti.

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

BAŞ AĞRITAN GÜRÜLTÜLÜ TAÇ
Cambrigde Lover's Knot tacı değerli olmasına değerli, güzel olmasına çok güzel ama bu tacın bir de yan etkisi var. Takan kişinin başını ağrıtıyor. Hem de gerçek anlamda. Kate Middleton'dan önceki sahibi Prenses Diana, hayranlarının kendisine çok yakıştırdığı bu tacı takmaktan çok da hoşlanmıyordu. Çünkü tacı her taktığında korkunç baş ağrısı çektiğinden yakınıyordu. Moda ve mücevher uzmanlarına göre bu beklenmedik bir durum değil. Çünkü Cambridge Lover's Knot tacı, üzerindeki pırlanta, inci, altın ve gümüşler nedeniyle hatırı sayılır bir ağırlığa sahip. Bu da tacı kullanan kişide baş ağrısına yol

Değerli mücevher uzmanı Alexandra Michell, bu konuda bazı açıklamalarda bulunmuştu. Buna göre tacın üzerinde 19 tane kemer var. Bu kemerlerin üzerleri de çeşitli boyutlarda pırlanta, altın, gümüş ve inciye sahip. Özellikle incilerin büyüklüğü kayıtsız kalınamayacak türden. Taç üzerinde bulunan tüm bu değerli mücevherler de belli bir ağrılık oluşturuyor. Bu arada Cambridge Lover's Knot tacı "gürültülü" bir taç. Çünkü kullanan kişi her hareket ettiğinde, kemerler üzerinde bulunan armut şeklindeki iri inciler sallanıyor ve bu da bir titreşim yaratıyor.

ASLINDA ÜNLÜ TACIN KOPYASI: Ä°ngiliz kraliyet ailesinin en ünlü tacını kısaca bu ÅŸekilde tanıdık... Peki aslında bu tacın "bir taklit" olduÄŸunu biliyor muydunuz? Çünkü iÅŸin aslı bu. Kraliçe Mary, bu ünlü tacı yaptırırken anneannesi Prenses Augusta'nın sahip olduÄŸu orijinal taçtan esinlenmiÅŸ. Mary'nin büyükannesi Augusto, dönemin Cambridge Dükü Adolphus'un karısı. Bugün bildiÄŸimiz taca esin kaynağı olan orijinal taç, Prenses Augusta'ya ailesi tarafından 1818'de düÄŸün hediyesi olarak verildi. Augusta da yıllar sonra aynı tacı en büyük kız çocuÄŸuAugusta Caroline'e evlilik hediyesi olarak verdi. Bugünkü Cambridge Lover's Knot iÅŸte bu deÄŸerli tacın bir kopyası. Ona esin kaynağı olan orijinal tacın ise bilinmeyen bir ailenin koleksiyonunda muhafaza edildiÄŸi düÅŸünülüyor.

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

BİR ZAMANLAR KAYIPTI: 11 yıldır Prens William ile evli olan Kate Middleton'ın kullandığı bir başka taç daha var: Lotus Çiçeği ya da diğer adıyla Papirüs Tacı'. Kate, Galler Prensesi olduktan sonra katıldığı ikinci etkinliğinde bu ünlü tacı kullandı.

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

TACI ALNINA TAKIYORDU
Buckingham Sarayı'ndaki diplomatik yemekte Kate Middleton'ın başını süsleyen Lotus Çiçeği ya da diğer adıyla Papirüs Tacı'nın çok eskilere uzanan bir hikayesi var. Kraliçe'nin kardeşi Margaret'in en sevdiği taç olan ve onunla özdeşleşen Lotus Çiçeği tacının ilk sahibi Kraliçe 2. Elizabeth'in annesi Ana Kraliçe Elizabeth. Aslına bakılırsa bu taç ilk olarak bir gerdanlıktı. Ana Kraliçe inci ve elmaslardan oluşan bu kolyeyi 1923 yılında düğün hediyesi olarak almıştı. Kolyeyi ona hediye eden kişi ise kocası yani sonradan tahta çıkacak olan 6. George idi. Karısına bu hediyeyi çok ünlü bir mücevherciden satın almıştı.

Ana Kraliçe yani o dönemdeki adıyla Elizabeth, sonradan bu mücevheri kolye değil taç olarak kullanmak istedi. Kocasının gerdanlık olarak satın aldığı ünlü firmanın tasarımcıları da mücevheri, şöhretini borçlu olduğu görünümüne kavuşturdu. Yani taca çevirdi. Ana Kraliçe bu tacı takarak birçok fotoğrafçıya poz verdi. Fakat Elizabeth, Lotus Çiçeği ya da Papirüs Tacı'nı daha sonra torunu Margaret'in ya da Kate Middleton'ın kullandığı gibi kullanmıyordu. Elizabeth, bu tacı dönemin modasına uygun olarak alnına yerleştiriyordu.

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

PRENSES MARGARET'İN EN SEVDİĞİ TAÇTI... GELİNİ DE DÜĞÜNÜNDE KULLANDI
Ana Kraliçe'nin ardından bu tacı Kraliçe 2. Elizabeth'in kardeşi Margaret kullandı. 1959 yılında Lotus Çiçeği, Ana Kraliçe tarafından küçük kızına verildi. Zarif işçiliğiyle dikkat çeken Lotus Çiçeği, Margaret'in gözde mücevheri haline geldi. Birçok etkinlikte görünümünü bu değerli mücevherle tamamladı.

Lotus Çiçeği'nin Kate Middleton'a kadar uzanan öyküsünün bir başka durağı da 1993 yılında Margaret'in gelini Serena Stanhope oldu. Margaret'in tek oğlu David Armstrong Jones ile evlenirken Stanhope duvağıyla birlikte bu tacı kullanmıştı. Prenses Margaret'in 2002 yılında ölümünün ardından taç da bir süreliğine kayıplara karıştı. O süreçte Margaret'in bazı mücevherleri çocukları tarafından bir müzayedede satışa çıkarıldı ama onların arasında Lotus Çiçeği yoktu. Bu arada David Armstrong Jones ile Serena Stanhope'un 2020 yılında boşandığını hatırlatalım.

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

Prenses Margaret, çok sevdiği Lotus Çiçeği tacını düğün günü gelinine ödünç vermişti. Fakat bu taçla başlayan evlilik uzun sürmedi. 

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

YILLAR SONRA KATE'İN BAŞINDA ORTAYA ÇIKTI
Bu tacın akıbeti 2000'lerin ilk yarısında çeşitli iddiaların merkezinde yer aldı. Bir süre herkes Lotus Çiçeği'nin Margaret'in gelini Serena da kaldığını düşündü. Fakat gerçek öyle değildi. Kraliçe'nin kayıp taçları arasında sayılan Lotus Çiçeği 2013 yılında Buckingham'daki diplomatik yemekte Kate Middleton'ın başında ortaya çıktı. İki yıl aranın ardından bu kez yine diplomatik bir yemekte Kate Middleton kullandı Lotus Çiçeği'ni.

Bu ünlü ve aynı zamanda gizemli taç 2015 yılından bu yana yani 7 yıldır yine kayıplara karışmıştı. Uzun süre kapalı kapılar ardında kaldıktan sonra da görünüşe göre artık onu daha fazla kullanacak olan Galler Prensesi Kate'in başını süslerken görüldü.

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

MEGHAN SADECE DÜĞÜNÜNDE TAÇ TAKTI
Kate Middleton bugüne kadar çeşitli etkinliklerde iki farklı taç kullandı. Buna rağmen ailenin diğer gelini, Prens Harry'nin karısı Meghan Markle ise sadece düğününde kendisine ödünç verilen tacı takabildi. İlk bebeğini dünyaya getirdikten kısa süre sonra aileden ayrılık kararı aldıkları için onu farklı etkinliklerde Kate gibi taçla görmek mümkün olmadı. Eğer ailede kalıp görevlerini sürdürseydi muhtemelen az da olsa onu da taçla görmek mümkün olacaktı. Markle düğününde Kraliçe Mary'nin bant şeklindeki elmas tacını kullandı.  ama düğünden bir yıl sonra başlayan söylentilere göre amacı başka bir tacı takmaktı.

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

RESMÄ° ETKÄ°NLÄ°KLERDE KULLANIYORDU
İddialara göre Markle, gelinliğiyle birlikte Kraliçe 2. Elizabeth'in koleksiyonunda yer alan kimi zaman yeşil renkli zümrüt taşlar eklenerek de kullanılan bu tacı takmak istemişti. Bu tac Vladimir tacı olarak biliniyor. Adından da anlaşılacağı gibi bu tacın kökeni Rusya. Rus Devrimi sırasında birkaç parça mücevherle birlikte ülke dışına çıkarılan tacı Düşeş Elena Vladimirovna 1921 yılında 28 bin pound’a Kraliçe Mary’e sattı. Orijinali pırlanta ve incilerle kaplı olan tacı Kraliçe Mary 15 adet zümrütle yeniden tasarlattı. Kraliçe Elizabeth bu tacı resmi seremonilerde kullanıyor. Tacın bugünkü ortalama değeri 1.5 milyon dolar.

Herkes o gün neler olacağını merak ediyor: Gelinler ancak rüyada görür

KRALİÇE MARY'NİN TACIYDI, TORUNU ELIZABETH'E MİRAS KALDI
Meghan'ın düğününde kullandığı bu taç Kraliçe Elizabeth'ın büyükannesi Kraliçe Mary'ye aitti. Tacın merkezindeki iri parça aslında bir broştu. Üzerinde 10 tane elmas bulunan bu broş 1893 yılında o sırada Prens olan 5. George ile evlendiği zaman hediye edildi. 1932 yılında ise bu göz alıcı broş elmas ve platinden oluşan bir bandın üzerine yerleştirildi. Tam 11 bölümden oluşan ve istenildiğinde genişletilip daraltılabilen bu tac Kraliçe Mary 1953 yılında öldükten sonra onun vasiyeti üzerine Kraliçe 2. Elizabeth'e kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!