Harry ve Meghan taç giyme törenine katılacak mı? Planlar netleşti: İşte tüm detaylar

Güncelleme Tarihi:

Harry ve Meghan taç giyme törenine katılacak mı Planlar netleşti: İşte tüm detaylar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2023 09:00

İngiltere tarihinin en önemli anlarından birine şahitlik edeceğimiz, dünyada da milyonlarca insanın heyecan içinde takip edeceği Kral III. Charles’ın taç giyme törenine tam bir ay kaldı. Aile, bir yandan kendi içlerindeki kavgayla uğraşmaya devam ederken törenin hazırlıkları da hummalı bir şekilde devam ediyor.

Haberin Devamı

Dün ortaya çıkan tören davetiyesi bu taç giyme töreniyle ilgili en büyük sürprizi ortaya çıkarmış; Charles’ın karısı Camilla davetiyede “Konsort Kraliçe” olarak değil direkt olarak “Kraliçe Camilla” şeklinde anılmıştı. Bu da Charles’ın karısını onurlandırmak ve hakkında yıllardır konuşulanları bıçakla kesilmişçesine sonlandırmak istemesinin işareti olarak görülmüştü.

EN ÖNEMLİ GÜNÜN DETAYLARI NETLEŞİYOR

Kraliyet ailesinin en küçük üyelerinin; hem William ve Kate’in çocuklarının hem de Camilla’nın torunlarının törende üstlenecekleri görevler de dün belli oldu ve törenle ilgili soru işaretleri bir bir cevaplandı. Tek bir soru hariç: Ailenin sorunlu çocuğu, küskün prens Harry ve eşi, “istenmeyen gelin” Meghan Markle’ın durumu…

Harry ve Meghan taç giyme törenine katılacak mı Planlar netleşti: İşte tüm detaylar
Harry gencecik bir prens, Kate taze bir gelin... Daha büyük kavgaların başlamasına yıllar var

Haberin Devamı

Zaten itiraf etmek gerekir ki, bu 70 yıl sonra ilk defa gerçekleşecek ve herkesin büyük bir heyecanla beklediği törenin en merak edilen konusu da aylardır yaptıklarıyla ve söyledikleriyle gündemden düşmeyen Harry ve Meghan çifti. Törene resmi davet alıp almayacakları bile yakın zamana kadar belli olmayan çiftin, törene davet edildikleri en sonunda resmiyet kazandı. Peki Charles’ın taç giyme töreninde onları ne bekliyor?

HERKESİN AKLINDA ARTIK TEK BİR SORU KALDI

Konu İngiliz kraliyet ailesi olunca top hemen medyada yıllardır bu konuda yazıp çizen “kraliyet uzmanlarına” atılıyor ya da zaten sarayda çalışan ya da sarayla yakın bağlantıları olan kişiler kimliklerini gizleyerek bu konuda basına bilgi sızdırıyor. İşte bu yolla edinilen son bilgiye göre Harry ve Meghan’ın törendeki durumu hâlâ birkaç pürüz olmasına rağmen genel itibarıyla netlik kazandı.

Harry ve Meghan taç giyme törenine katılacak mı Planlar netleşti: İşte tüm detaylar
Fotoğraflarda Meghan yokken her şey çok daha başkaydı

Haberin Devamı

“Bütün aileler biraz tuhaftır ve kendine has sıkıntıları vardır. Ama bahsettiğimiz aile zaten hiçbir zaman normal bir aile olmadı” diyerek söze başlayan kraliyet uzmanları “Bu çok önemli ve tarihi bir an olacak. Saray da bu nedenle Harry ve Meghan’ın törende yer alacağına inanıyor. Hatta bunu umuyor” diye devam ediyorlar.

"ARTIK HER ŞEY HARRY'NİN ELLERİNDE"

Ve en önemli detayı da ekliyorlar sözlerine: “Artık her şey Harry’nin ellerinde. Son karar ona ait olacak. Ancak prensin törenin nasıl gerçekleşeceğine dair hâlâ cevaplanmamış birçok sorusu var.”

Charles’ın taç giyme töreniyle ilgili en çok merak edilen detaylardan birisi Galler Prensi William’ın eşi Kate Middleton’ın taç giyip giymeyeceği. Charles’ın kral, eşi William’ınsa ilk sıradaki taht varisi olmasıyla birlikte aile içindeki ve kraliyet sıralamasındaki yeri iyice kritik hale gelen ve şimdiden “geleceğin kraliçesi” unvanı kendisine yakıştırılan Kate bu konuda henüz ser verip sır vermedi.

Harry ve Meghan taç giyme törenine katılacak mı Planlar netleşti: İşte tüm detaylar
Kraliçe Elizabeth'in cenazesinde Sussex'ler hep William ve Kate'in bir adım gerisindeydi: Taç giyme töreninde de aynı sahneler muhtemelen tekrarlanacak

Haberin Devamı

EN MERAK EDİLEN DETAY: GELİNLER TAÇ TAKACAK MI?

Kate Middleton’ın daha önce böyle önemli davetlerde ve özel günlerde kayınvalidesi Prenses Diana’ya ait, kraliyet taçlarının en tanınanı olan “Lover’s Knot”u (Aşıkların Düğümü) taktığı ve en sevdiği kraliyet mücevherinin de bu olduğu biliniyor. Beklentiler Kate Middleton’ın bu önemli günde hem kendini öne çıkarmak hem de Diana’yı onurlandırmak için bu tacı takması çok olası. Peki ya Meghan Markle? İşte burada işler biraz karışacak.

Meghan Markle, muhtemelen son yaşananların ardından kendini pek öne çıkarmak istemese de törene taç takarak katılmak isteyebilir. Ancak bunu gerçekleştirmesi pek de olası görünmüyor. Çünkü 41 yaşındaki düşes, saraydan ve konumunun gerektirdiği kraliyet görevlerinden ayrıldığı için istese de kraliyet mücevherlerine ulaşma şansı yok ve sayısız taç, gerdanlık, gösterişli küpelerle dolu bu kraliyet hazinesinden istediği bir parçayı alıp takması mümkün değil.

Harry ve Meghan taç giyme törenine katılacak mı Planlar netleşti: İşte tüm detaylar
Törenin en çok merak edilen detayı: Kim hangi tacı takacak?

Haberin Devamı

İSTEDİĞİ TACI TAKMASINA ELIZABETH İZİN VERMEMİŞTİ

Elbette kendisine evlendiği zaman Kraliçe Elizabeth ya da kocası Harry tarafından hediye edilmiş olan mücevherler hariç. Elizabeth’in daha önce, düğününde zümrütlerle süslü, Rusya’dan gelerek kraliyet mücevherleri arasına girmiş bir tacı takmak isteyen Meghan’ı reddettiği biliniyor. Meghan Markle da kraliçenin bu ret cevabını aşamayarak evlenirken çok daha küçük ve gösterişsiz bir taç taktığını hatırlıyoruz.

Hal böyleyken belli ki Amerikalı gelin Meghan törende taç takmak konusunda sıkıntı yaşayacak ve arasının bozuk olduğu eltisi Kate başında bir taçla ortaya çıkarsa onun gölgesinde kalacak. Aileyle yaşadıkları sıkıntılardan dolayı kraliyet mücevherlerine uzak kalan Meghan Markle’a Harry tarafından sadece annesi Diana’ya ait bir çift inci küpe ve meşhur Aquamarine yüzük hediye edilmişti. Bunların da bir ay sonra gerçekleşecek gösterişli taç giyme töreninde pek dikkat çekemeyeceği aşikâr.

Haberin Devamı

Harry ve Meghan taç giyme törenine katılacak mı Planlar netleşti: İşte tüm detaylar
HARRY ACI GERÇEĞİN FARKINDA

38 yaşındaki prens Harry, haklarında çekilen belgesel ve büyük fırtınalar koparan anı kitabı Spare’den sonra ailesiyle arasını düzeltmenin zor olduğunun farkında. “Bana ne hakkettiğim özrü verecekler ne de beni affedecekler. Bunun farkındayım.” diyen Harry ve Meghan’ın taç giyme töreninde nerede duracakları bile henüz bir muamma. Baba Charles oğlunu affetmeye gönüllü gibi bir izlenim yaratsa da Elizabeth’in Platin Jübilesi ve cenaze töreninde de benzer sahnelere şahit olmuştuk.

Elizabeth’in geçen eylül ayındaki cenazesinde, Westminster Abbey’de, Sussex’ler ikinci sıraya, William ve Kate’in arkasına oturtulmuştu. Bir cenaze söz konusu olduğu için de aile kavgaları bir kenara koyarak fotoğraflarda yakın ve birlik içinde gibi davranmaya gayret gösterir haldeydi. Ancak Elizabeth’in ölümünden birkaç ay önce gerçekleşen Platin Jübilesi başka türlü gerçekleşti.

Harry ve Meghan taç giyme törenine katılacak mı Planlar netleşti: İşte tüm detaylar
Baba - oğulun aradaki buzları eritmesi için belki de son fırsat... Harry ise "gelsem olmaz, gelmesem hiç olmaz" gibi bir derde düşmüş durumda

BALKONA ALINMAMIŞLARDI

O günlerde çoktan aileyle bağlarını kopartıp Amerika’ya taşınmış olan ve bugün hâlâ devam eden büyük kavganın fitilini ateşlemiş olan Harry ve Meghan çifti, kraliyet ailesinin en üst düzey üyelerinin bir arada çıkıp halkı selamladığı o meşhur balkona alınmamıştı. Buna da haklı olarak Amerika’ya gitmeden önce bütün kraliyet görevlerinden istifa etmiş olmaları ve artık kraliyet ailesinin “aktif görevli” üyeleri olmaları sebep gösterilmişti.

6 Mayıs’ta bu balkonda neler olacağı ise şimdiden en çok merak edilen konu. Prens Harry kraliyet hâlâ kraliyet ailesinin bir üyesi elbette ancak kraliyet görevlerini ve unvanlarını artık taşımıyor. Bu yüzden törende nerde duracağı da aslında biraz da Charles’a bağlı. Yani o gün tacını takacak olan kral Harry’yi kraliyeti reddettiği için uzakta tutabilir ve bunun bahanesi de oldukça sağlam olur. Ya da baba yüreği devreye girebilir ve Harry’yi hiçbir unvanı olmasa da sırf oğlu olduğu için yanında isteyebilir…

Harry ve Meghan taç giyme törenine katılacak mı Planlar netleşti: İşte tüm detaylar
PEKİ YA ÇOCUKLAR?

Çiftin tam da o gün 4. yaş gününü kutlayacak olan oğulları Archie’yi ve 2,5 yaşındaki kızları Lilibet’i ötene getirip getirmeyeceği ise henüz muamma. Belli bir yaşında altındaki çocukların konumları ne kadar önemli olursa olsun taç giyme törenine alınmadığı biliniyor. Hatta William ve Kate’in en küçük oğlu haşarı Louis 5 yaşını yeni doldurarak törene katılma hakkını kıl payı kazandı. Ancak o da geçmişte bu tür önemli günlerde sürekli yaramazlık yapıp anne babasını zor durumda bıraktığı için törene katılması uygun görülmeyebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!