EndiÅŸe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oÄŸlum

Güncelleme Tarihi:

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 12, 2022 12:24

Son dönemde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle katılması planlanan birçok etkinliği iptal edilen sonra da Buckingham Sarayı'ndan Windsor Kalesi'ne taşınan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'ten haber var! Bu haber onun sağlığı konusunda endişelenenleri biraz da telaşlandırdı.

Haberin Devamı

ONU BÃœYÃœK OÄžLU TEMSÄ°L EDECEK
Kısa bir süre önce Covid 19 atlatan Kraliçe, ülkesinin en önemli etkinliklerinden birine katılmasını dört gözle bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Bu pazar (13 Mart) gerçekleşecek olan Commonwealth Day (Milletler Topluluğu Günü) törenine 2. Elizabeth'in katılmayacağı açıklandı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan resmi açıklamada, "95 yaşındaki Kraliçe'nin bu önemli törende büyük oğlu ve varisi Prens Charles tarafından temsil edileceği" belirtildi.

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum

SAÄžLIK DURUMUYLA Ä°LGÄ°LÄ° ENDÄ°ÅžELERÄ° ARTIRDI
Bu resmi açıklamada Kraliçe 2. Elizabeth'in, Londra'daki Westminister Abbey'de yapılacak olan törene neden katılamayacağı hakkında bir bilgi yer almıyor. Bunun yerine Kraliçe'nin, online programına ve kimi zaman da yüz yüze kabullerine Windsor Kalesi'nden devam edeceği belirtildi. Her ne kadar Buckingham Sarayı'ndan yapılan resmi açıklamada değinilmese de bu iptal, Kraliçe'nin sağlık durumuyla ilgili endişeleri artırdı.

Haberin Devamı

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum

CHARLES ONUN ADINA TÖRENDE BULUNACAK
Kraliyet ailesinin en önemli etkinliklerinin gerçekleştirildiği Westminister Abbey'deki bu tören, 2. Elizabeth'in Covid 19 geçirdikten sonra halkın karşısına çıkacağı ilk etkinlik olacaktı. Fakat Buckingham kaynaklarının basına sızdırdığına göre Kraliçe 2. Elizabeth, varisi olan oğlu Prens Charles'tan bu etkinlikte kendisini temsil etmesini istedi. 

Kraliçe 2.Elizabeth, ülkesi ve tüm Bağımsız Milletler TopluluÄŸu için çok önemli olan bu etkinliÄŸe en son 2013 yılında katılamamıştı. O yıl midesiyle ilgili bir saÄŸlık sorunu yaÅŸadığı için törende yer alamamıştı Kraliçe. Daha önce 1993 yılında da grip olduÄŸu için törene katılamadı.

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum

YAŞI NEDENİYLE SEYAHAT EDERKEN ZORLANIYOR İDDİASI 
İngiliz basınına yansıyan iddialardan birine göre Kraliçe, sağlık sorunları nedeniyle bu yıl törene katılamıyor. Bir başka iddia da 2. Elizabeth'in herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı fakat yaşı nedeniyle Windsor Kalesi'nden çıkıp seyahat ederken kendini rahat hissetmediği yönünde.

Haberin Devamı

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum

Kraliçe 2. Elizabeth, Covid 19 olduktan sonra ilk kez Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yu Windsor Kalesi'nde kabul etmiş ve kameraların karşısına çıkmıştı. O görüşmede baston kullanmadığı da görüldü.

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum

Fakat geçen yıl doktorlarının önerisiyle bazı etkinliklere katılmayıp dinlenen Kraliçe sonra da daha dengede yürümek için baston kullanmaya başlamıştı.

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum

'ONUN YAÅžINDA BÄ°RÄ°NÄ°N SAATLERCE AYAKTA DURMASI ZOR'
Buckingham'a yakın bir kaynak aile için çok önemli olmasına rağmen Commonwealth Day etkinliğine katılmamasının Kraliçe için normal bir durum olduğunu belirtti. 2. Elizabeth'in yaşının 95 olduğunu hatırlatan bu kaynak "Bu yaşa ulaşmış herhangi biri için kalabalık bir ortamda uzun süre ayakta durmasının zor olduğunu" söyledi. Söz konusu kaynak "Son zamanlarda zorlukla yürüdüğünü kendisi söylemişti. Ayrıca kısa süre önce Covid 19 geçirdi ve iyileşme sürecinde" diye konuştu.

Haberin Devamı

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum

GÖZLER O TÖRENE ÇEVRİLDİ
Bu arada Kraliçe'nin, geçen yıl hayata veda eden eşi Prens Philip anısına bu ayın sonunda düzenlenecek olan anma etkinliğine katılması bekleniyor. Commonwealth Day'e katılmayacağının açıklanmasından sonra şimdi bütün gözler bu etkinliğe çevrildi.  

Commonwealth Day (Milletler TopluluÄŸu Günü) mart ayının ikinci pazar günü gerçekleÅŸtiriliyor. Bu törene Ä°ngiliz kraliyet ailesi üyelerinin yanı sıra Milletler TopluluÄŸu'na üye ülkelerin üst düzey temsilcileri de katılıyor.

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum

DOKTORLARIN ÖNERİSİYLE YAŞAMINDA DEĞİŞİKLİKLER OLDU
Kraliçe 2. Elizabeth'in sağlığı geçen yıldan bu yana eskisi gibi değil. Bu nedenle birçok etkinliğe katılımı da son anda iptal edildi. Geçen yılın ikinci yarısında doktorlarının önerisiyle günde bir kadeh içtiği alkollü içkiye veda eden ve dinlenmeye daha çok vakit ayıran Kraliçe, 2021 Ekim ayında İrlanda'ya yapacağı geziyi iptal etti. Sonra da yine doktorlarının önerisiyle baston kullanmaya başladı.

Haberin Devamı

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum

O ÖNEMLİ TÖRENE DE KATILAMADI
Kraliçe, kendisi için çok önemli olan bir başka etkinliğe, Remembrance Day (Anma Günü) etkinliklerine de katılamadı geçen yıl.  Onun Buckingham Sarayı'nın balkonundaki yerini torunu Prens William'ın eşi Kate Middleton aldı. Hatta bu yüzden Kraliçe'nin, tahtı oğlu Charles yerine torunu William'a bırakacağı iddiaları ortaya atıldı. Fakat durumun öyle olmadığı Kraliçe'nin Platin Jübile açıklamasında ortaya çıktı. 2. Elizabeth kendisinden sonra tahta oğlu Charles'ın çıkacağını resmen duyurdu.

Birinci Dünya Savaşı'nda ülke için savaÅŸanların anısına düzenlenen bu etkinliÄŸe katılamama nedeninin Kraliçe'nin belini incitmesi olduÄŸu açıklanmıştı. Kraliçe, tahtta olduÄŸu süre boyunca bu töreni sadece altı kez kaçırdı. 1961 yılında Gana'da, 1968'de Brezilya'da, 1983'te Kenya'da, 1999'da da Güney Afrika'da bulunduÄŸu için bu önemli törene katılamadı. 1959 ve 63 yıllarında da hamile olduÄŸu için Anma Günü etkinliklerinde yer alamamıştı.

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum

YANINDA AÄ°LEDEN BÄ°RÄ° DAHA BULUNACAK
Geçen yılın son aylarında yapılan bir açıklamaya göre de Kraliçe 2. Elizabeth'in geçmişte yalnız başına katıldığı etkinliklerde yanında aileden bir kişinin daha bulunacağı belirtildi. Kısa aralıklarla hastanede de tedavi gören Elizabeth'in bazı etkinlikleri için kıdemli aile üyelerinden biriyle birlikte program yapılacağı açıklandı. Bunun amacı ise Kraliçe'nin yer alamayacağı durumlarda söz konusu kıdemli aile üyesinin onun boşluğunu doldurması.

Haberin Devamı

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum

ZOR ZAMANLAR PEÅž PEÅžE GELDÄ°
Kraliçe Elizabeth, son dönemde ardı ardına zor günler geçirdi. Önce 74 yıllık hayat arkadaşı Prens Philip'i kaybetti. ilk gençlik yıllarından bu yana aşık olduğu ve hep yanında olan eşinin kaybı onun için büyük bir travmaydı. Ondan önce de torunu Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın aileden ayrılıp ABD'ye taşınması ardından yaptığı sarsıcı açıklamalar da belli bir yaşa ulaşan Kraliçe'yi olumsuz etkiledi. Bütün bunların üzerine ortanca oğlu Prens Andrew aleyhine ABD'de açılan cinsel taciz davası derken bütün bunlar Kraliçe'nin yaşamını hiç de kolaylaştırmadı. Bir de üstüne yaşından kaynaklanan sağlık sorunları eklenince dünyanın en uzun süre tahtta kalan monarkı unvanını taşıyan Kraliçe'nin bile gücünün sınırlarını zorladı.
Â

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum

HARRY VE MEGHAN'IN SON RESMİ GÖREVLERİNDEN BİRİYDİ
İngiliz kraliyet ailesinin kıdemli üyeleri "tam kadro" olarak son kez 2020 yılında Commonwealth Day'e katılmıştı. O günün hem aile için hem de kamuoyu için önemi büyüktü. Aileden ayrılık kararı alan Prens Harry ve Meghan Markle'ın son resmi görevlerinden biri olarak hafızalara kazındı o gün. Kadın katılımcıların şık kıyafetleriyle de gündeme gelen törende Prens William ve eşi Kate Middleton son kez Harry ve Meghan ile birlikte resmi bir görevde yer almıştı.

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum

O ZAMAN BASTON KULLANMIYORDU
2020 yılında Kraliçe törene mavi bir kıyafetle katıldı. O dönemde sağlığı daha iyiydi ve henüz baston kullanmaya başlamamıştı. Geçen yılki tören Covid 19 pandemisi nedeniyle kısıtlı bir şekilde düzenlendi.

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum


KORONAVÄ°RÃœS KORKUSU
2020 yılında ailenin tüm kıdemli üyelerinin katıldığı törenin ardından tüm dünyada Covid 19, pandemi ilan edilmiş ve kısıtlamalar başlamıştı. Törenden birkaç hatfa sonra belirti gösteren Prens Charles'ın koronavirüs testi pozitif çıkmıştı. Bu durum da her ikisi de ileri yaşta olan Kraliçe 2. Elizabeth ile 99 yaşındaki eşi Prens Philip ile ilgili endişeleri artırmıştı. Hastalığa yakalanmadığı anlaşılan çift, sosyal izolasyon sürecini Windsor Kalesi'nde geçirmişti.

Endişe yaratan açıklama: Benim yerime sen git oğlum

AÄ°LENÄ°N GERÄ°LÄ°MÄ° OBJEKTÄ°FLERE DE YANSIDI
2020 yılındaki o törenden yansıyan görüntüler de çok konuşuldu. Aileden ayrılık kararını kısa bir süre önce açıklayan Harry ve Meghan'ın ailenin geri kalanıyla özellikle de Prens William ile yaşadıkları gerilim objektiflere de yansımıştı. O törene Kraliçe'nin eşi Prens Philip, ilerleyen yaşı ve sağlık sorunları yüzünden emekliye ayrıldığı için katılamamıştı.

BAKMADAN GEÇME!