Tandır burger de var nohut dürüm de...

Güncelleme Tarihi:

Tandır burger de var nohut dürüm de...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2022 07:00

Ankara’daki Poche, iyi malzemeye odaklanarak rafine sokak yemekleri sunuyor. Ekmek arası çeşitlerin ön planda olduğu mekânda tiftiklenmiş dana brisket, fırınlanmış tiftik tavuk, falafel gibi lezzetler var.

Haberin Devamı

Ufak dokunuşlarla lezzeti bir üst seviyeye taşıyan, kaliteli malzemeye odaklanırken aynı zamanda göze de hitap eden sokak yemeği mekânları Ankara’da da artıyor. Çankaya’daki Poche de bunlardan biri.  Kurucuları Mehmet Toprak ve Sevgim Parıltı profesyonel mutfak eğitimi almış. Mekânın mutfağıyla da servis tarafıyla da ilgileniyorlar. Parıltı “İkimiz de zaten aşçıyız ve bu işi sevdiğimiz için bu işletmeyi açtık. Ticari kaygı olmadan, lezzeti ön planda tutmaya, iyi malzeme kullanmaya ve ürünleri iyi işlemeye odaklandık. Amacımız büyüyüp bir sürü şube açmak değil. Hayalimiz bizim gibi yemek yemeyi seven, yemekten keyif alan, yemeğe doymak gözüyle bakmak yerine önce içinde ne olduğunu merak eden insanlarla lezzetlerimizi buluşturmak” diyor.

Trüflü kaşık patates...

Haberin Devamı

Menü az ve öz. Ekmek arası çeşitler ön planda. Ağır ağır pişirilip tiftiklenmiş ‘dana brisket’, turşulu ve hardallı ‘tike tike et’ (180 lira), ‘fırınlanmış tiftik tavuk’, Kars çeçil peynirli ve kırmızı soğanlı ‘mırmır tavuk’ (95 lira), kimyonlu kırmızı lahana salatasıyla ‘deli delişmen tavuk’ (110 lira), Kars eski kaşarlı tava tost (60 lira) menüdeki lezzetlere birkaç örnek. Burger olarak da dana kaburga, turşu ve karamelize soğanla hazırlanan ‘tandır burger’ (130 lira) var.

Tandır burger de var nohut dürüm de...

Falafel, kızarmış soğan ve süzme yoğurtla birlikte sunuluyor.

Vegan ve vejetaryenler de unutulmamış. Gaziantep’in tescilli yemeklerinden nohut dürüm (60 lira) için kullanılan malzemelerin bir kısmı Antep’ten geliyor. Falafeli tereyağında kızarmış soğan ve süzme yoğurtla birlikte porsiyon olarak (70 lira) veya tahinli yoğurt sosu, turşu ve yeşilliklerle beraber dürüm şeklinde almak mümkün. Yanında da trüflü, Kars kaşarlı ve sade çeşitleriyle ‘kaşık patates’ geliyor. Patatesler küçük ve büyük olmak üzere iki boyda satılıyor. 

Sevgim Parıltı, Karslı. Peynir ve tereyağı gibi ürünleri memleketinden temin ediyormuş. Menüye kış aylarında Kars’ın meşhur kazı da giriyor. Kazın yağlanıp kesilmeye hazır hale gelmesi için ilk karın düşmesi gerektiğini söylüyor Parıltı. İlk kar bu hafta düştüğü için önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde kazın da menüye gireceğini ekliyor. Yılbaşı için kaz siparişi alınacak, dükkândaysa tandırını yapıp burger olarak sunacaklar. İçecekler seçkisinde üç kadın girişimcinin kurduğu Maki adlı soda markasının çeşitleri de var. Meraklıları mango ve mürver çiçekli, nane ve salatalıklı, portakal çiçeği ve bergamotlu içecekleri deneyebilir.

Haberin Devamı

Poche salı günleri kapalı. Diğer günlerse saat 11.00-21.00 saatleri arasında açık.

Tandır burger de var nohut dürüm de...

Paris Cad. No: 32/A, Ankara (0532) 055 74 70

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!