Pastırma mı sucuk mu?

Güncelleme Tarihi:

Pastırma mı sucuk mu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2022 07:00

Kuru fasulyenin, pidenin, böreğin lezzetini katlayan pastırma... Bazen yumurtayla birlikte kahvaltı sofralarının baş tacı, bazen de ekmek arasının en kıymetli tamamlayıcısı sucuk... Okurlarımız bu hafta çok sevdiğimiz iki şarküteri çeşidini kıyasladı, hangisini nasıl yemeyi sevdiklerini de anlattı. Yazarımız Sahrap Soysal da pastırma ve sucuklu tariflerini paylaştı.

Haberin Devamı

Bu hafta Instagram hesabımızda (@hurriyetlezzetlihayat) “Tercihiniz pastırma mı sucuk mu” diye sorduk. Anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 51’i pastırmayı seçti. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Kastamonu pastırmasını mı tercih edersiniz, yoksa Kayseri pastırmasını mı? Yumurta, humus, börek, pide, kuru fasulye... Pastırmayı en çok ne şekilde yemeyi seversiniz? Çemenli mi olmalı çemensiz mi? Afyon sucuğu, Kayseri sucuğu, Tokat bez sucuk gibi çeşitlerden en sevdiğiniz hangisi? Tercihiniz ekmek arası mı olur, yoksa üzerine yumurta kırarak yemeyi mi daha çok seversiniz?” İşte, gelen yorumlardan bazıları...

@sukranozdogan1: “Tabii ki Kastamonu pastırması. Nefissss...”

@bigcheff_1: “Kayseri pastırması...”

@akoraytatar: “İnce ince kesilmiş, çemenli Sivas pastırmasını sade yemeyi tercih ederim.”

Haberin Devamı

@selmaozdogan: “Kastamonu pastırmasını çok geç keşfettim. Tanıtımının iyi yapılmadığını düşünüyorum. Paçanga böreği içinde ve çemenli tercihim.”

@artbysedef: “Pastırmayı çemensiz severim. Sıcak pide arasında muhteşem olur. Kuru fasulyeye yağda çevirip sonradan eklenmiş çıtır çıtır pastırma da nefis. Ama bence en güzeli paçanga...”

@gulseruzunsaz: “Kastamonu pastırması yumurta ve kuru fasulyeyle çok güzel oluyor.”

@ayenkmu: “Pastırmayı da çok seviyorum ama en büyük sevdam sucuk! Hafif baharatlı kasap sucuğunu tavada pişirip yağına ekmek banarak yemek en klasik şekli benim için.”

@isinirakk: “Kastamonu pastırmalı yumurta, pastırmalı-yumurtalı pide, pastırmalı kuru fasulye en sevdiklerim... Tokat bez sucuğu veya iyi bir Afyon sucuğu pazar kahvaltılarını şölene çeviriyor. Doğrudan ateşe tutarak pişirilmiş ekmek arası sucuk en sevdiğim.”

@arzugi: “Kastamonu pastırması... Taze ekmek veya pide arasında, tereyağı ve tulum peyniri üçlemesiyle de severim. Kuru fasulyede de kullanırım. Çemensiz tercihim... Sucuk acılı ve baharatlı olmalı. Afyon sucuğu veya güvendiğim kasap sucuk tercihim. Sabah kahvaltısında her şekli olur. Yağda yaparken içine biraz su koyarım ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiririm.”

Haberin Devamı

@senayseymen: “İncecik doğranmış sunumuyla Kastamonu pastırması en lezzetlisi. Bir oturuşta yarım kiloyu tüketebilirim. Ne yazık ki yeterince tanıtılmadığını düşünüyorum. Hâlâ bilmeyenler var.”

@kayaciogluesendemir: “Bence her ikisi de... Yumurta hem sucuk hem pastırmayla... Paçanga böreği, sucuklu ıspanak... Kastamonu pastırmasıyla...”

@esirel: “İkisinin de yeri ayrı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!