Mercimeği, beyranı, ezogelini...

Güncelleme Tarihi:

Mercimeği, beyranı, ezogelini...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2022 07:00

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtması için aklımıza ilk çorba geliyor şüphesiz. Üstelik bir de içine tavuk veya et suyu girince, hem besleyiciliği artıyor hem de lezzeti... Mercimek, beyran, ezogelin, kuru bamya gibi ülkemizde çok sevilen çorbaların en iyi adreslerini jürimiz seçti.

Haberin Devamı

1- BEYRAN DENİNCE…
Metanet Lokantası, Gaziantep

Bakır sahanlara içyağı, pişmiş kuzu eti ve pirinç ekledikten sonra salça ve sarımsaklı et suyu katarak yapılan beyran 32 lira.
Mehmet Yaşin ve Ebru Erke’nin önerisi. (0342) 231 46 66

2- BOL TAVUK ETLİ...
Lades Menemen, İstanbul

Beyoğlu’ndaki işletme daha çok menemeni ve sahanda yumurta çeşitleriyle nam salsa da sırf çorbası için gidenler de var. Somer Sivrioğlu’nun önerisi tavuk suyuna çorba (16 lira) en çok tercih edilenler arasında. Sunumunda tavuk eti parçaları bol tutuluyor. (0212) 249 52 08

3- EZOGELİNİN SEVENİ ÇOK
Çorbacı İsmet Usta, İzmir

Deniz Sipahi “İzmir’in en tanınmış çorbacısı. İsmet Yenice’nin kurup yıllarca işlettiği mekânın başında şimdi oğulları var” diyor. En çok tercih edilen çorbaları koyu kıvamlı ezogelinin fiyatı 24 lira. Sakatat çorbaları da (24 lira) en az ezogelin kadar ünlü. İsmet Usta’da çorba üstüne kokoreç veya döner de tadabilirsiniz. (0232) 463 57 56

Haberin Devamı

4- BAKIR TABAKTA, TAHTA KAŞIKLA
Devrez Restoran, Ankara

Mercimeği, beyranı, ezogelini...

Asuman Kerkez “Devrez’de mercimek çorbasının (25 lira) tadına bakan herkes içinde farklı ne kullanıldığını bulmaya çalışır. Daha belirgin aromatik tatlara sahip olduğunu hemen hissedersiniz” diyor. Bakır tabak ve tahta kaşıkla sunuluyor. (0312) 436 49 10

5- İRİ PARÇALI BALIK ÇORBASI
Bizim Lokanta, İzmir

Mercimeği, beyranı, ezogelini...

İzmir’in  en sevilen esnaf lokantalarından... İri parçalı ve yoğun kıvamlı balık çorbası (35 lira) meşhur. Mevsim balıkları bakır kazanda pişiyor ve hafif acı sosla servis ediliyor. Somer Sivrioğlu ve Ebru Erke’nin önerisi. (0232) 484 42 79

6- MANTILI, NOHUTLU...
Altıyol Çorbacısı, Adana

Ebru Omurcalı “Yüksük çorbası çok lezzetli. Yöresel tüm yemeklerin de geleneksel çorbalarımızın da iyi yorumlandığı bir restoran. Malzeme kalitesi iyi” diyor. İçinde mantı  ve  nohut olan, et suyuyla pişen yüksük çorbasının fiyatı 24 lira. (0322) 226 14 14

Haberin Devamı

7- YÖRESEL ÇEŞİTLER...
Efe Çorba, Konya

1930’dan bu yana Konya’da hizmet veren mekânda sadece çorba çeşitleri servis ediliyor. Sakatat çorbalarının yanı sıra Konya’ya özgü kuru bamya çorbası (30 lira) veya İç Anadolu’da yaygın olarak tüketilen arabaşı gibi yöresel lezzetler için doğru adres... Somer Sivrioğlu’nun önerisi.  (0332) 351 28 19

8- KEMİK SUYUYLA PİŞİYOR
Dukat Beyran, Gaziantep

Mercimeği, beyranı, ezogelini...

Oğuz Yenihayat “Mercimek çorbası (20 lira) kemik suyundan yapılıyor. İstenirse içine ilik de ekleniyor” diyor. Bol kuzu etiyle sunulan beyransa (37 lira) en çok tercih edilen  çeşitlerinden. (0342) 323 67 33

Haberin Devamı

9- MACAR USULÜ GULAŞ
Shorba, İstanbul

Mercimeği, beyranı, ezogelini...

Her gün 24 çeşit çorba çıkaran mekân Ataşehir’de. Geleneksel ve dünya mutfağından lezzetler bir arada. Ebru Omurcalı  “Macar
usulü gulaş çorbası (32 lira) favorim”  diyor. Mehmet Yaşin de öneriyor. (0555) 802 36 46

10- AVŞOR TADIN!
Meltem Büryan Salonu, Bitlis

Mercimeği, beyranı, ezogelini...

Oğuz Yenihayat “Van Gölü Ekspresi’yle seyahat ettiğim zaman Tatvan’da esnafın önerisiyle keşfettiğim bir yer burası. Büryanın yağından, kemiksiz et, salça ve sebzeyle yapılan avşor çorbasını (25 lira) mutlaka tadın” diyor. (0434) 827 35 95

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!