Külahında bolca sosla

Güncelleme Tarihi:

Külahında bolca sosla
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2023 07:00

Canınız altın sarısı renginde, çıtır çıtır, lezzetli bir patates kızartması çektiğinde Suadiye’de açılan Red Fries’ı deneyebilirsiniz. İki kez kızartılmış, soslu Amsterdam patatesi servis eden mekân kısa sürede popüler oldu.

Haberin Devamı

Patates kızartmasını sevmeyenimiz pek yoktur. Buz gibi bir içeceğin yanında aklımıza ilk o geldiği gibi, iyi bir burgerci ararken bile ‘patatesi de çok iyi, çıtır çıtır, sıcak olsun’ isteriz. Nihayet bizim de Avrupa’daki gibi onu eşlikçi rolünden çıkarıp tamamen odağına alan bir mekânımız oldu... Üç ay önce Suadiye’de açılan Red Fries kısa zamanda adını duyurmayı da başardı. Mekân sadece Amsterdam patatesi yapıyor. İşin sırrını markanın kurucusu Behzat Turan’dan öğrendik. Kendisi vaktiyle Hollanda’da da yaşamış, orada çok sevilen bu konsepti getirmeye karar vermiş.. Turan “Aslında uyguladığımız teknik Belçika usulü. Yani patatesler iki kere kızarıyor. İlk aşamada 140 derece piştikten sonra dinleniyor ve 180 derecede ikinci kere kızartma işlemine tabi tutuluyor. Pişirme tekniğinin yanı sıra patatesin cinsi de önemli. Daha az şeker ve nişasta içeren kızartmalık patates kullanıyoruz. Üretim Afyon’da gerçekleşiyor ama bu patateslerin tohumu da Hollanda’dan geldi. Dükkânı açmadan önce uzun bir patates üretim sürecimiz oldu. Normal patatesler hem çok yağ tutuyor hem de yanmaya başlıyor. Kızartma makinemizi de Hollanda’dan getirdik” diyerek anlatıyor. 

Haberin Devamı

Külahta servis edilen patates kızartmalarının dört boyu var. PatKids (70 lira), normal (100 lira), plus (150 lira) ve large (200 lira) seçeneklerini tercih edebiliyorsunuz. Sonra seçtiğiniz patatesi yine tercih ettiğiniz sos çeşidiyle birlikte veriyorlar. Pesto ve avokadolu pestokado sos, ince doğranmış kırmızı soğan ve mayonezli mayo-onion, pancar suyu ve sarımsaklı mayonezle hazırlanan barbie, hafif acılı hardal-mayonez-ketçap karışımı joppie, trüflü mayonez, cheddar peynirli sos, baharatlı mayonez gibi seçenekler var.

Menüde Frankfurter sosisi de görüyoruz. Yine patates kızartmasıyla gelen sosis 220 lira, çift sosis alırsanız da
330 lira. Şimdilik sadece Bağdat Caddesi’ndeler ama yakında Etiler’e de bir şube açmayı planlıyorlar. 

Suadiye, Lütfiye Hanım Apt.,
Noter Sok. No:21c Kadıköy/İstanbul;
(0552) 831 34 34

GASTRONOMİ KAZANINDA KAYNAYANLAR

 

Haberin Devamı

PEYNİRİMİZ TESCİLLENDİ

Külahında bolca sosla

Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan ürünlerimiz artıyor. En son Kaz Dağları’nın eteklerinde yetişen koyun, keçi ve ineklerin sütüyle üretilen Ezine beyazpeyniri 18’inci ürün olarak listeye girdi. Tescilli ürünler taklide karşı Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından koruma altına alınırken, farkındalık ve pazar yaratılarak ekonomik fayda sağlanıyor. Gaziantep baklavası, Aydın inciri ve Bayramiç beyazı daha önce AB tescili alan ürünlerimizden bazıları...

TATLI KONUŞALIM

Külahında bolca sosla

Kendimizi şımartmak ya da arkadaşlarımıza ufak bir sürpriz yapmak için tatlılar her zaman kurtarıcılarımız. Tchibo da bu ihtiyaca karşılık verecek sezonluk çeşitler çıkardı. Özel krema süslemeli, frambuaz dolgulu kırmızı cupcake ve sınırlı üretim yılbaşı çikolata kutusu hediyelik olarak düşünülebilir.

Haberin Devamı

HAMARAT BİR YILBAŞI

Külahında bolca sosla

Yeni yıl akşamı için mutfağa girmek istiyorsanız Mutfak Sanatları Akademisi’nin atölyelerine göz atabilirsiniz. Yılbaşı Çikolataları (23 Aralık), Yılbaşı Ekmekleri (27 Aralık), Yılbaşı Menüsü (28 Aralık),Yılbaşı Hazırlığım (29 Aralık) gibi seçeneklerin biletleri satışta...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!