Hem tuzlu hem tatlı

Güncelleme Tarihi:

Hem tuzlu hem tatlı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2023 00:00

Hafif ve pratik bir öğün isteyenlerin, bazen de ekmek yemekten kaçınanların en büyük kurtarıcılarından biri de yulaf. Crumble’dan pankeke onu bildik tariflerin dışına çıkaran birbirinden lezzetli önerilerimiz var...

Haberin Devamı

Hem tuzlu hem tatlı

Limonlu-yulaflı muffin

(2 Kişilik)

NE LAZIM?

◊ 100 gr yulaf ◊ 75 gr badem unu
◊ 1 yumurta ◊ 1/2 su bardağı
yulaf veya badem sütü
◊ 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
◊ 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
(oda sıcaklığında) ◊ 1/2 limon (ince
rendelenmiş kabuğu ve suyu)
Sosu için
◊ 100 gr pudra şekeri
◊ 1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
◊ 4 tatlı kaşığı limon suyu
◊ 1/4 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Hem tuzlu hem tatlı

NASIL YAPARIM?

◊ Yulafları rondo’da un kıvamına gelene kadar çekin. Şeker, badem unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
◊ Karışımı bir kaba alın.
İçine oda sıcaklığında eritilmiş
Hindistan cevizi yağını ekleyip karıştırın. Yumurtaları ve sütü ilave edip el blender’ıyla çırpın. Limon suyunu ve kabuklarını da ekleyip karıştırın.
◊ Harcı muffin kalıplarına paylaştırıp önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.
◊ Sosu için nişastayla pudra şekerini karıştırın. Limon suyu ve limon kabuğu rendelerini de katıp karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
◊ Muffin’ler oda sıcaklığına gelince üzerlerine sostan gezdirin.

Hem tuzlu hem tatlı

Patatesli-yulaflı pankek

(2 kişilik)

NE LAZIM?

Haberin Devamı

◊ 150 gr yulaf
◊ 1 orta boy patates
◊ 2 yumurta (çırpılmış)
◊ 450 ml süt
◊ 1 yemek kaşığı kabartma tozu
◊ 3/4 tatlı kaşığı tuz
◊ 1’er yemek kaşığı maydanoz,
dereotu ve taze soğan (ince kıyılmış)
◊ 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
◊ Sıvıyağ 

NASIL YAPARIM?

◊ Patatesin kabuklarını soyup hafif diri kalacak şekilde, bütün haşlayın.
◊ Yulafı rondo’da un kıvamına getirin ve patates dışındaki malzemelerle harmanlayın. Daha sonra patatesi içine rendeleyip iyice karıştırın. Yeşillikleri de ilave edin.
◊ Orta boy bir tavayı ısıtıp ayçiçeğiyağını kızdırın. Küçük bir kepçeyle harçtan parçalar alıp pankek pişirir gibi pişirin.
◊ Limon kabuğuyla birlikte çırptığınız labne peynir veya yağda kızarmış göz yumurta, avokado dilimleri ve yeşilliklerle servis etmeyi deneyebilirsiniz.

Hem tuzlu hem tatlı

Vişneli yulaf crumble

(2-4 kişilik)

NE LAZIM?

Haberin Devamı

◊ 600 gr donuk vişne
◊ 150 gr vişne reçeli
(veya şeker)
◊ 250 gr yulaf
◊ 70 gr şeker
◊ 1/2 tatlı kaşığı tuz
◊ 1 tatlı kaşığı tarçın
◊ 200 gr tereyağı (eritilmiş)

NASIL YAPARIM?

◊ Yulafın 3/4’ü rondo’da toz olana kadar çekin. Bu unu kalan yulaflar, erimiş tereyağı, şeker, tuz ve tarçınla karıştırın. Bir kaba alıp buzdolabında 1 saat bekletin.
◊ Vişneleri vişne reçeliyle harmanlayıp uygun bir fırın kabına yayın. Üzerine dolaptan çıkardığınız yulaflı hamuru ellerinizle parçalayın.
◊ Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin. Hafif ılınınca servis yapın. Dilerseniz vanilyalı sos veya dondurmayla sunabilirsiniz.

Not: Bu tarifi mürdümeriği gibi mevsim meyveleriyle de yapabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!