Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2023 07:00

Açık havada film izlerken İtalyan şef elinden taze yapılmış makarna yiyebilirsiniz. Chalet Garden’daysa bağbozumu festivali var. Ve son moda, domatesi dondurup salata, peynir üzerine rendelemek. Yeme-içme dünyasından yeni haberler burada.

Haberin Devamı

SOFRAMIZ RENGÂRENK

Gün geçmiyor ki sosyal medyada yeni bir yeme-içme trendine denk gelmeyelim. Son zamanlarda sizin de dikkatinizi çekmiştir, mavi kelebek çayı seneler sonra yine yükselişte... Bu çayın aslında çok baskın bir tadı yok ama görüntüsü oldukça albenili. İçine yenebilir renkli sim ekleyip soğuk içecek hazırlayanlardan sonra bu çayı ekmeği renklendirmek için kullananlar da oldu.

Daha önce bu sayfada şeftaliyi dondurma trendinden bahsetmiştik. Donuk şeftali yoğurdun üzerine rendeleniyor, biraz da bal ilavesiyle ferah bir kahvaltı veya tatlıya dönüşüyor. Ananastan karpuza farklı meyveleri dondurup yoğurtla buluşturan çok... Şimdi bu kervana domates de katıldı. Kimi salataya rendeliyor, kimileriyse ortadan ikiye kesilmiş burrata peyniri üzerine... Denemeye ne dersiniz?

Haberin Devamı

MAKARNA EŞLİĞİNDE SİNEMA

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Film gösterimi her salı ücretsiz.

Maçka’daki dekk, geniş terasıyla yazın tadını çıkarmak için isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir adres. Örneğin açık hava sineması... Burada 20 Eylül’e kadar ‘Film Gibi Lezzetler’ konseptli, Barilla açık hava sineması var. Salı akşamları filmler ücretsiz izlenebiliyor. Markanın danışman şefi Claudio Chinali’yse o sırada katılımcılar için bir menü hazırlıyor. Makarna siparişi veren ilk 150 kişi filmi, kendisi için ayrılan şezlongda izleyebilecek. Menüde ızgara mevsim sebzeleriyle pesto soslu fusulli, tereyağında pişmiş armut, ricotta peyniri ve pestolu spagetti, ceviz ve fesleğenli casarecce ve Napoli usulü lazanya da var. Filmleri sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

 

ÜZÜM TADIMI VAR

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Bağbozumu için İzmir’den Kapadokya’ya pek çok etkinlik var ama İstanbul’da olanlar üzülmesin. 23-24 Eylül’de Swissotel the Bosphorus Chalet Garden’da ‘Festibağ’ adlı bir organizasyon yapılacak. Levon Bağış’la yerel üzüm tadımı, taş baskı atölyesi, seramik kadeh atölyesi gibi yaratıcı ve eğlenceli etkinlikler bu festivalde.

 

Haberin Devamı

DEĞİŞİM ZAMANI

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Her hafta farklı bir spesiyal menüde.

Suadiye Plaj Yolu Sokak’taki La Mia Luce yenilendi. Hem de dekorasyondan tabaklara, menüden bar bölümüne kadar büyük bir değişim bu bahsettiğimiz. İtalyan mutfağı konseptli restoranda geleneksel İtalyan lezzetleri korunurken, bu aydan itibaren haftalık değişen özel yemekler ve tatlılar sunulacak.

YEŞİL ÖDÜL ALDI

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Köşebaşı Levent şubesi...

Adana ve Tarsus’tan lezzetler sunan Köşebaşı’nın Levent şubesi, sürdürülebilirlik çalışmalarını sertifikalandırarak İstanbul’da uluslararası ‘Green Key’ ödülünü alan ilk restoran oldu. Danimarka’da yaklaşık 30 yıl önce Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın hayata geçirdiği Green Key, işletmeleri ödüllendiren bir ekoetiket... 60’tan fazla ülkede turizm ve gastronomi tesisleri çevresel sorumluluk ve sürdürülebilir operasyon kriterlerine göre denetleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!