EKSTRA
MENÜ

Tadım

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 2.154 haberi bulunmuştur.

Tadım Haberleri

Zeytinyağında toksin şoku Tüketicinin kafası çok karışık: Nasıl tüketeceğiz | 5 SORU 5 YANIT

Zeytinyağında toksin şoku! Tüketicinin kafası çok karışık: Nasıl tüketeceğiz? | 5 SORU 5 YANIT

Geçtiğimiz günlerde zeytinyağları ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Küflü zeytinlerden elde edilen yağların toksin riski taşıdığı bildirildi. Bu açıklama sonrası, en sağlıklı besinlerden biri olarak adlandırılan zeytinyağı hakkında kafalarda oluşan soru işaretlerine sizin için yanıt aradık...

6.04.2021Gündem
Avrupalılar bağışıklıkları için Türk çuprası yiyor

Avrupalılar bağışıklıkları için Türk çuprası yiyor

TİM Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan "Türk balığı Avrupa ülkelerinde ve dünyanın dört bir yanında 'premium' ürün olarak rağbet görüyor. Ürünlerimizin yüzde 80'e yakını AB ülkelerinde tüketiliyor. Salgın döneminde balığa talep yurt dışında da arttı. Avrupalılar bağışıklık sistemini güçlendirmek için Türk çipurası talep ediyor" dedi.

5.03.2021Ekonomi
Yeşilay haftası ne zaman İşte Yeşilay Haftası ile ilgili şiirler ve sözler

Yeşilay haftası ne zaman? İşte Yeşilay Haftası ile ilgili şiirler ve sözler

Her yıl mart ayında ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle Yeşilay Haftası kutlanmaktadır. Hafta boyunca tüm Türkiye’deki etkinliklerle anlam ve önemi hatırlatılan Yeşilay Haftası'nda sosyal medyada da paylaşımlar yapılıyor. Peki, Yeşilay haftası ne zaman, hangi tarihleri kapsıyor? İşte Yeşilay Haftası ile ilgili şiirler ve sözler...

1.03.2021Gündem
Vedat Milor’a, bir de annemlere yemek yapmak istiyorum

Vedat Milor’a, bir de annemlere yemek yapmak istiyorum

İrlanda’da, küçük balıkçı kasabası Baltimore’da açtığı Dede isimli restoranda “Türk lezzetlerinden esintiler sunan” başarılı şef Ahmet Dede aldığı Michelin yıldızıyla gururumuz oldu. Türk yemeklerini modernize eden Dede de Türk mutfağının yanlış tanınmasına üzülüyor, “Maalesef Türk mutfağı, Avrupa’da sadece büfeden kebap alıp, içine acılı sosu basıp yenen bir yemek olarak tanınıyor” diyor.

31.01.2021Hürriyet Pazar
Çocuklarınızla birlikte yemek yapmak için 5 harika sebep

Çocuklarınızla birlikte yemek yapmak için 5 harika sebep

Çocuklarla mutfağa gitmek ebeveynler için biraz yorucu olabilir ama oldukça keyiflidir. Özellikle çok fazla yemek seçen çocuklara mutfağı sevdirmek ve birlikte yemek yapmak, onları da yemeye teşvik edebilir. İşte çocuklarınızla birlikte yemek yapmak için harika sebepler…

28.01.2021İlişkiler
Samsung ve Oppo Türkiyede üretecek Fiyatlar düşer mi

Samsung ve Oppo Türkiye'de üretecek! Fiyatlar düşer mi?

Samsung ve Oppo bu yıl itibarıyla Türkiye'de akıllı telefon üretimine başlıyor. Peki Türkiye'de telefon fiyatları düşecek mi?

26.01.2021Teknoloji
Tadım Nuts’ Game’nin 4. sezonu yayında

Tadım Nuts’ Game’nin 4. sezonu yayında

Tadım, Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu olan Euroleague ile 4 yıl önce başladığı iş birliğine devam ederken gelenekselleşen Nuts’ Game ile basketbol oyuncularını karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Bu yıl influencer Ahmet Aksöz’ün sunumuyla gerçekleştirilen Nuts’ Game’de yarışan basketbol oyuncularının eğlenceli kısa videolarına Tadım’ın sosyal medya hesaplarından erişilebiliyor.

23.01.2021Basketbol
Ezginin kimliğini aldı mı Seda Sayan içini döktü

Ezgi'nin kimliğini aldı mı? Seda Sayan içini döktü!

“Gelinim Mutfakta”, Kanal D ekranında 3’üncü sezonuna Seda Sayan ile devam ediyor. Hafta başında yolculuğuna Seda Sayan ile başlayan programa ilgi büyük olunca hemen Sayan’ı aradım. Yüz yüze gelemedik belki ama en samimi röportajımızı gerçekleştirdik. Programdan kaynanalık müessesesine, yeni girişimlerinden güzelliğe bakış açısına kadar her şeyi konuştuk.

7.01.2021Magazin
MasterChefte ilk finalist kim oldu İşte 28 Aralık MasterChef son bölümde yaşananlar

MasterChef'te ilk finalist kim oldu? İşte 28 Aralık MasterChef son bölümde yaşananlar

MasterChef'te final için geri sayım başladı. Heyecanla takip edilen yarışmada dün akşam kıran kırana bir mücadele yaşandı. Emir, Barbaros ve Serhat en iyi tabakları yaparak birinci olmak için uğraştılar. Yarışmacılara dün akşam ana tema olarak zeytinyağı verildi. Gecenin ilk yemeğinde en çok puanı alan Serhat olurken son oyuna doğru ise bu tablo değişti. İşte MasterChef ilk finalisti ve son bölümde yaşananlar...

29.12.2020Televizyon
Şefin kaşık atması ne anlama geliyor MasterChef’le merak konusu oldu

Şefin kaşık atması ne anlama geliyor? MasterChef’le merak konusu oldu

MasterChef’le birlikte gündeme gelen konulardan biri de kaşık atmak oldu. 2019 yılında şampiyon olan Cemre'nin yemeğinde de şefler tadım esnasında kaşık atmıştı. Peki, şeflerin kaşık atması ne anlam taşıyor? Bir şefin kaşık atması ne demektir?

27.12.2020Televizyon
Zuhal Topalla Sofrada birincisi kim oldu 18 Aralık Zuhal Topalla Sofrada para ödülünü kazanan isim ve haftanın puan durumu

Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? 18 Aralık Zuhal Topal'la Sofrada para ödülünü kazanan isim ve haftanın puan durumu

Zuhal Topal'la Sofrada birincisi final bölümünde belli oldu. Hafta içi her gün ekranlara gelen Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasının 18 Aralık Cuma günü ekranlara gelen final gününde kayınvalidelerin verdiği puanların ardından haftanın kazananı açıklandı. Suzan Gökmenler'in yarıştığı haftanın finalinde birinci olan isim 15 bin TL değerindeki hediye çekini kazandı. Zuhal Topal'ın oyları da haftanın birincisini seçmede etkili oldu. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? İşte, Zuhal Topal'la Sofrada haftanın kazananı.

18.12.2020Televizyon
MasterChefte gerginlik

MasterChef'te gerginlik

Mehmet Şef ve Barbaros arasında yaşanan gerginlik sosyal medyanın gündemine oturdu.Emir'in buzdolabı kapağını açık bırakmasıyla başlayan gerginlik Barbaros'un tabağına yansıdı.

16.12.2020Magazin
MasterChef eleme adayı kim oldu, eleme potasına kim girdi 5 Aralık 2020 İşte MasterChef kazanan takım ve dokunulmazlığı alan isim

MasterChef eleme adayı kim oldu, eleme potasına kim girdi 5 Aralık 2020? İşte MasterChef kazanan takım ve dokunulmazlığı alan isim

MasterChef'te eleme adayı kim oldu? Eleme gecesi öncesi MasterChef Türkiye'nin ekranlara gelen son bölümünde potaya giren ikinci isim belli oldu. Eski yarışmacılar Faruk Batuhan Öner ve Tanya Kilitkayalı'nın geceye renk kattığı bölümde, dokunulmazlık oyununu kaybeden kırmızı takımda eleme adayı olan isim şaşkınlık yarattı. Bireysel dokunulmazlık oyununda kaybedenin direk potaya girdiği MasterChef'in 5 Aralık tarihli 114. bölümünde, Özgül'ün tadım kaşığı ile yemeği tatması yarışmacıya pahalıya mal oldu. İşte, MasterChef eleme adayı ve son bölümde dokunulmazlığı kazanan isim.

6.12.2020Televizyon
Her fincanında 40 yıllık hatır var

Her fincanında 40 yıllık hatır var

Pek çoğumuz için keyif kelimesinin karşılığıdır. Gün onunla başlar, yemekler onunla sonlanır. Cenk Girginol ‘Ahde Vefa’ kitabında farklı pişirme tekniklerinden kültürümüzdeki yerine, sağlık için faydalarından tarihine Türk kahvesini A’dan Z’ye anlatıyor. Kendisinden mis kokulu, bol köpüklü içeceğimizin hikâyesini dinledik.

Euroleague ile 3 yıllık anlaşma

Euroleague ile 3 yıllık anlaşma

Avrupa’nın en üst düzey basketbol organizasyonu Euroleague ile yeni bir anlaşma daha...

25.11.2020Basketbol
Zuhal Topalla Sofrada kim kazandı 20 Kasım Zuhal Topalla Sofrada birincisi ve 15 bin TL para ödülünü kazanan isim

Zuhal Topal'la Sofrada kim kazandı? 20 Kasım Zuhal Topal'la Sofrada birincisi ve 15 bin TL para ödülünü kazanan isim

Zuhal Topal'la Sofrada birincisi cuma günü haftanın final anında belli oldu. Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasının 20 Kasım Cuma günü ekranlara gelen bölümünde son gün puanlarını veren kayın valideler, haftanın kazanan ismini belirledi. Zuhal Topal'ın oylarının da etkili olduğu yarışmada en yüksek puanı alan gelin 15 bin TL değerindeki para ödülünün sahibi oldu. Elif Katırcı'nın yarıştığı final gününde, birinci olan isim büyük sevinç yaşadı. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? İşte, Zuhal Topal'la Sofrada haftanın kazananı ve puan durumu.

20.11.2020Televizyon
MasterChef Suna kimdir, kaç yaşında, nereli Suna Aydın hakkında bilgiler

MasterChef Suna kimdir, kaç yaşında, nereli? Suna Aydın hakkında bilgiler

MasterChef Suna ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Bu akşam yayınlanacak olan bölümde tadımları yapacak olan eski yarışmacılardan olan Suna Aydın, geçtiğimiz yıl yarışmanın iddialı isimleri arasında bulunuyordu. Peki MasterChef Suna kimdir, kaç yaşında?

19.11.2020Televizyon
Beni yurt yemekleri gurme yaptı

Beni yurt yemekleri gurme yaptı

Kendini ‘gastronomi eleştirmeni’ olarak görmediğini söylese de Türkiye’nin en meşhur gurmesi… Sosyal medyada bir milyondan fazla kişi takip ediyor. Başlattığı ‘Menemen soğanlı mı soğansız mı olmalı?’ polemiği günlerce konuşuldu. Vedat Milor ile geçmişe yolculuk yaptık; bize sırf makarna ve köfte yiyen sıska bir çocuktan bugünlere nasıl geldiğini, ABD’de kaldığı yurdun kötü yemeklerini, soyadının hikâyesini, Vehbi Koç’tan gelen iş teklifini neden reddettiğini anlattı…

15.11.2020Gündem

Yazar Sonuçları

Bana çocukluğumun İstanbul’unu hatırlatan mekân

Eski bir apartman, klas şamdanlar, tuğla tavan, Fransız tipi çift pencereler... Yemek iyi olmasa bile bu kadarı beni mutlu eder. Ama üstüne üstlük yemek de iyi.

11.04.2021

Zeytinin büyüsüne kapılıp yeni keşiflere yelken açtılar

Yaşanan sağlık sorunuyla yollar zeytinle kesişir. Ve 2015’te Sebahattin Karameşe’nin girişimiyle ‘Tlos Olive’ Fethiye’de doğar. Kariyerlerine yurtdışında devam etme kararı alan Tolga-Tuba Özen de çocuk sahibi olacaklarını öğrenince rotayı Ege’ye çevirir.

28.03.2021

Zirvede standartlaşma - Özelliklerini kaybediyorlar

Üç Michelin yıldızlı restoranların şefleri yatırımcılarla birlikte çokuluslu şirketlere dönüşüyor. Bunun sonucunda da ülke mutfaklarının geleneklere dayanan özellikleri kayboluyor. Bence Michelin kendi ayağına kurşun sıktı.

21.03.2021

İstifa edin Candan Hanım

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği var. MSG yani. Başkanı Candan Erçetin.

20.03.2021

Bebek beslenmesinde ek gıdaya geçiş

Ek gıda diğer adı ile “tamamlayıcı gıda” bebeğin almakta olduğu anne sütü ya da gerekli durumlarda başlanan formül mamaya ek olarak alması gereken gıdalara genel olarak verilen addır.

19.03.2021

Edebiyatın mutfağı ‘şiir’

Neden şiirlerimi çalıp sevgiline kendi şiirlerinmiş gibi okudun postacı? Üstad, şiir yazanın değil ihtiyacı olanındır. Benim o şiirlere ihtiyacım vardı. (Pablo Neruda)

18.03.2021

Zeytinyağının kadınları

Bu sene kasımda İstanbul’a geldiğimde üşenmedim iki valiz dolusu zeytinyağıyla döndüm Roma’ya.

8.03.2021

Kentin de merkezi lezzetin de...

İstanbul’un kalbi Tarihi Yarımada’da gezecek görecek yer ne kadar çoksa lezzet adresi de o kadar çok. Size en sevdiğim yemek ve alışveriş noktalarını vermeden önce belirtmeliyim ki normal koşullarda omuz omuza kalabalığa girmemek için pek uğranmayan bölge bugünlerde oldukça sakin ve davetkâr.

28.02.2021

Gastro Show başlasın

2019 yılında Türkiye’nin her bir köşesinde bir etkinlik vardı; Festivaller, gastronomi şölenleri, şef yarışmaları, tedarikçi buluşmaları, zirveler... Ta ki 2020 Mart ayı ile birlikte başlayan pandemi belasına kadar...

22.02.2021

Pandemi günlerinde rehber

Aralık ayında Gambero Rosso yayın grubunun “İtalya’nın Zeytinyağları Rehberi”nin tadımlarına pandemi şartları altında başladığımızı yazmıştım.

22.02.2021

Yapması da yemesi de sanat olan tatlı: Baklava

Tatlı deyince elbette hepimizin aklına “baklava” geliyor. Baklavanın ana vatanı ise bildiğiniz üzere Gaziantep. Avrupa Birliği’nden alınan resmi onaya göre Antep baklavası AB tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olma özelliğini taşıyor. Baklavayı zaten Gaziantepli ustalar bir başka yapıyor. Havasından mı suyundan mı bilinmez ama onlar yufkaları çok daha ince açıyor. Ayrıca baklavanın içine konulan ve bu kentte yetişen kaliteli fıstıklar ise lezzeti arttırıyor.

15.02.2021

Köprübaşılı dört silahşor

Geçtiğimiz haftalarda denizi olmayan Ege diyerek Akhisar zeytinyağlarından bahsetmiştim.

15.02.2021

Bir İstanbul klasiği değişiyor, dönüşüyor...

1950’lerden bu yana İstanbul’un önde gelen buluşma noktalarından biri olan Divan Lokanta’nın değişim geçireceğini öğrenince hem üzüldüm hem de sevindim.

13.02.2021

Gastronomik, butik ve romantik

Pandemi önlemleri nedeniyle sadece otel restoranlarının açık olması tatile gideceğimiz otellerde ‘iyi yemek’ kriterini daha da önemli kıldı. 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi işinizi kolaylaştırmak için hem romantik hem de gurme butik otellerden bir seçki hazırladım...

7.02.2021

Michelin yıldızı alacak lokantalar niye bizde yok?

Ülkemizde çok iyi şefler var ama ‘Kırmızı İncil’ denen Michelin rehberinde Türkiye bölümünü basmak için yeterli değil. Nedeniyse arzdan ziyade talep... Çünkü daha Michelin yıldızlı lokantalara hazır değiliz.

7.02.2021

Burnumuz elden gidiyor

Zeytinyağının sızma olup olmadığını belirlemek için sadece kimyasal analiz yeterli değil, insan burnunun da onayına ihtiyaç var.

1.02.2021

Cevap hakkına saygım sonsuz/2

AYVALIK dosyamıza bugün de kaldığımız yerden devam ediyoruz.

28.01.2021

Kaldığımız yerden devam

AYVALIK’TA neler oluyor, diye sordum.Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın’ın kişisel Facebook hesabından yaptığı paylaşımla başlayan, Oda’ya bağlı Laboratuvar Hizmetleri Gıda ve Kimyasal Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin kurumun resmi Instagram hesabından yayımladığı yanıt niteliğindeki duyuru ile devam eden gelişmeleri sizlerle paylaştım.

19.01.2021

Otellerimiz fark yaratıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020’yi Türk Gastronomisi Yılı ilan etmişti. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını planları altüst etti, tüm etkinlikler durduruldu. 2021’den beklentimiz turizm ve gastronomi sektörünün yeniden eski günlerdeki performansına yaklaşması.

16.01.2021

Unutulan yemekler

“Ağzınızda yemek olduğu an, dünyanın tüm sırlarını çözmüşsünüz demektir.” (Franz Kafka)

14.01.2021

Zaman balık zamanı

“Nice balık vardır ki; su içinde her şeyden eminken, boğazının hırsı yüzünden oltaya takılmıştır.” (Mevlâna)

7.01.2021

Pandemide tadım

Gambero Rosso yayın grubu, İtalya’nın Zeytinyağları Rehberi’nin bu sene de yapılmasına karar verdi ve geçtiğimiz pazartesi tadımlara başladık.

21.12.2020

Tadımız bozulmadan...

Bilim adamları korona denile illetin en belirdin özelliğinin ‘’ ağızda tat bozukluğu ve tat hissinin kaybolması’’ diye nitelendiriyorlar. COVID-19 olanların tat hissi bozuluyor bozulmasına da, virüsü kapmayanların da ağzının tadı yok bu günlerde. ‘’Tadımız tuzumuz yok ‘’deriz ya, neşemiz, keyfimiz olmadığında, şimdilerde bunu yaşıyoruz

6.12.2020

Gastronomi kitapları protokolde

Valilik, belediye, kurum ve STK’lar misafirlerine, ziyaretlerde anı olması adına çeşitli hediyeler verirler. Son dönemde bu konuda güzel bir uygulama ile misafirlere bölgeyi, şehri, şehrin ürünlerini, şehrin ve ülkenin değerlerini anlatan kitaplar verilmeye başlandı.

16.11.2020

Kilis’ten harika haberler

Geçen sene Kilis, Adıyaman, Gaziantep illerinden sorumlu İpekyolu Kalkınma Ajansı bölge gastronomisini geliştirecek stratejiler konusunda bir çalışma yaptı.

16.11.2020

Tadım günü

Geçen hafta İstanbul’daydım.

9.11.2020