Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2023 07:00

Tarih Vakfı yemek seminerleri düzenliyor. Romu Ristorante Ataköy’de; Ferida, Şaşkınbakkal’da açıldı. Sur Balık’ın menüsüne zerdeçallı-ballı balık, avokadolu karides gibi tatlar eklendi. Folks’un 1’inci yaş günü kutlaması ve Pizza Il Forno’nun Anneler Günü kampanyasıyla yeme-içme dünyasından haberler burada

Haberin Devamı

İSTER İTALYAN İSTER BOŞNAK

İki yeni mekân haberimiz var. Ataköy 5. Kısım, Romu adlı yeni bir İtalyan restoranına kavuştu. Ferida Brasserie’yse ikinci şubesini Bağdat Caddesi’ne açtı.
Romu’nun limon ağaçlarıyla süslü terasında Balıkesir’den gelen keçi peyniri ve ağır ateşte pişmiş pancarla hazırlanan pancar tartar, dana yanak, taş fırın pizzaları ve el yapımı taze makarnalar deneyebilirsiniz.

Boşnak tatlarını uluslararası mutfaklarla harmanlayan Ferida’daysa şef Murat Bozok’un imza lezzetleri var. Murat Şef, Boşnak mezelerini ve el açması böreklerini özellikle tavsiye ediyor. Menüsüne odun ateşinde pişmiş güveç yemeklerinin eklendiği mekânın bahçesi de var.

ANNELERE İNDİRİMLİ

Pizza Il Forno’dan Anneler Günü’ne özel kampanya... Yarın tüm annelere, klasik (marinara, margherita veya ricotta), imza (enginarlı, 4 peynirli, karidesli, füme somonlu, kaburgalı, kavurmalı, BBQ tavuklu ve burrata pizza) veya vegan pizzalarından diledikleri yüzde 50 indirimli. Kampanya İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Isparta’daki tüm şubelerinde geçerli.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Enginarlı pizza

DOYASIYA SUŞİ...

Beşiktaş’taki Shangri-La Bosphorus’un giriş katındaki IST TOO restoranın ‘Yiyebildiğin Kadar Suşi’ konsepti artık haftada iki gün. Boğaz’a nazır, doya doya suşi yemek isteyenler her çarşamba ve perşembe, 18.00-22.00 saatlerinde oteli ziyaret edebilir.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

California roll, Philadelphia roll, crazy salmon roll, vegan roll, levrek ve karidesli tempura, saşimi çeşitleriyle birlikte edamame ve miso çorbası tadabileceğiniz seçeneklerden. Rezervasyon için (0212) 275 88 88’i arayabilir veya shangri-la.com/tr/istanbul/shangrila/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

YAZ SOFRASINDA NELER VAR?

Sur Balık, yeni menüsüyle yaza hazır. Bodrum’dan zeytin, Çanakkale’den zeytinyağı, Rize’den mısır unuyla mısır ekmeği gibi ürünler kullanan işletmenin yeni menüsünde zerdeçallı ballı balık, levrekli pazı sarması, avokadolu karides, balık yumurtalı makarna gibi seçenekler var. İstanbul’da Arnavutköy, Sarayburnu, Cihangir ve Haliç’in yanı sıra Ankara-Çankaya, Aydın- Kuşadası ve Nevşehir-Avanos’taki şubelerde bu tatları deneyebilirsiniz. 

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

1 YAŞINA GİRDİ

Suadiye’deki popüler yeme-içme ve eğlence mekânı Folks Kitchen&Cocktail, 1’inci yaş gününü çarşamba akşamı özel bir davetle kutladı. DJ Dimithree’nin performansıyla başlayan gece, Begüm Obiz’in sahnesiyle son buldu. Ünlü isimlerin de katıldığı gecede, işletmenin imza kokteylleri ikram edildi.

Bağdat Caddesi’nin içinde bir bahçe havası yaratan ve cuma-cumartesi günleri canlı müzik olan mekânın müdavimleri özellikle suşi ve kokteyllerini tavsiye ediyor.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

UZMANLARINDAN DİNLEYELİM

Tarih Vakfı’nın 6 Mayıs’ta başlayan yemek seminerleri 27’sine kadar devam ediyor. Alanın uzman isimlerini dinlediğimiz bu seminerler Zoom’da yapılıyor. Priscilla Mary Işın’dan ‘İmparatorluk Taamı: Osmanlı Mutfak Kültürüne Kuş Bakışı Yolculuk’, Zafer Yenal’dan ‘Yemek mi Gıda mı? Yeme-İçmeye Sosyolojik Yaklaşımlar’ ve Merin Sever’den ‘Yemeğin Kimliği: Bireysel ve Ulusal Kimlik İnşasında Gastronominin Rolü’ işlenecek konu başlıkları arasında... Kayıt için: fonzip.com/tarihvakfi/etkinlikler/yemek-tarihi-seminerleri

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!