Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2023 07:00

Ferida Brasserie yeni yıla yeni menüsüyle girdi. Costa Coffee Türkiye’deki dördüncü şubesini açtı. Köşkeroğlu Restaurant ve HAÇİKO sokak hayvanları için anlamlı bir proje başlattı. Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...

Haberin Devamı

TEK SEFERDE 150 LAHMACUN

Yemeksepeti’nin açıkladığı verilere göre 2022’de en çok lahmacun, tavuk döner dürüm, Adana dürüm ve mercimek çorbası sipariş ettik. Salataları da unutmadık; en çok talep görenler tavuklu salata, çoban salata, mevsim salatası, Sezar salata ve gâvurdağı oldu. Waffle, baklava, sütlaç, profiterol ve sufleyse en çok tercih edilen tatlı çeşitleriydi. Yemeksepeti’nin paylaştığı diğer verilerse şöyle:

* En çok akşam saatlerinde, özellikle de 17.00-21.00 arasında sipariş veriyoruz.

* Bir kişi toplamda 1.080 sipariş vererek rekor kırdı. Tek siparişte en yüksek tutar rekoruysa 7.464 lira oldu.

* Tek seferde 150 lahmacun ve yine tek seferde 300 midye siparişi verildi.

* 2021 yılında Yemeksepeti’ndeki döner restoranı sayısı 6 bin 700’yken 2022’de bu rakam 11 bin 561’e çıktı. Köfte satan restoran sayısı da 2 katına ulaştı.

Haberin Devamı

* En çok sipariş edilen Yemeksepeti Mahalle ürünleri domates, patates, muz ve salatalık oldu. Yemeksepeti Market ürünlerindense en çok simit, su, baget ekmek, tereyağlı kruvasan rağbet gördü.

YENİ MENÜ, YENİ ŞUBE...

İstanbul Fişekhane’deki Ferida Brasserie, 2023’e yenilenen menüsüyle girdi. Şef Murat Bozok imzalı bu yeni tatlar arasında Boşnak etli kruvasan, dana kaburga, limonlu levrek, bademli karnabahar çorbası, mürekkepbalıklı ve karidesli spagetti, kuru etli carbonara, buffalo soslu karnabahar, trüf mantarlı pizza da var.

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Balkan mutfağından lezzetler sunmasıyla da bilinen Ferida’da; Boşnak böreği ve Boşnak soslarıyla ikram edilen kuru etli meze tabağı gibi imza lezzetlerse yine menüde...

İşletme şu sıralar Bağdat Caddesi’nde ikinci şubesini açmaya hazırlanıyor. Ferida Brasserie Cadde’de haftanın belirli günlerinde canlı performanslar da olacak.

AÇ KALMASINLAR DİYE...

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) ile Köşkeroğlu Restaurant sokak hayvanları için işbirliğine gitti. Köşkeroğlu şubelerinin mutfaklarında ve müşterilerden kalan yemekler uygun koşullarda saklanarak Köşkeroğlu ekipleri tarafından sokak hayvanları için kullanılacak. Restoranlarda toplanan yemekler ayrıştırıldıktan sonra şefler tarafından sokak hayvanları için daha besleyici olmaları için yeniden hazırlanacak. Haftada bir gün toplanacak yemekler, ilk etapta HAÇİKO’nun barınaklarına teslim edilecek. Proje kapsamında gelecek günlerde hazırlanacak aşlar, diğer hayvan barınaklarına da gönderilecek.

Haberin Devamı

KAHVE ZİNCİRİ ARTIK ANKARA’DA

Avrupa’nın en büyük kahve zinciri Costa Coffee, 2022’de Türkiye’ye gelmiş, İstanbul’da üç şube açmıştı. Marka, Bağdat Caddesi, Pangaltı ve Beşiktaş’tan sonraki şubesi için farklı bir şehri, Ankara’yı seçti.

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Acity Alışveriş Merkezi’ndeki Costa Coffee’de menüye yeni eklenen özel harman ‘Mocha Italia Signature Blend’i deneyebilirsiniz. Bu harmanda adil tarımı destekleyen, biyolojik çeşitliliği korumak için çalışan sivil toplum kuruluşu Rainforest Alliance sertifikalı kahve çekirdekleri kullanılıyor sadece... Costa Coffee’de kahvenize kruvasandan granolalı parfeye, brownie’den muzlu karamelli keke pek çok tatlı-tuzlu seçenecek de eşlik edebilir.

Haberin Devamı

BAĞIŞIKLIĞIMIZI GÜÇLENDİRELİM

Sağlıklı beslenme ve kendini iyi hissetme trendi yaygınlaşıyor, zinde olmayı her geçen gün daha çok önemsiyoruz. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı, probiyotik içeriği yüksek gıdalar da daha çok ilgi çeken ürünlerden...

İçim bu doğrultuda yeni probiyotik yoğurdunu piyasaya çıkardı. Sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklığı desteklemeye yardımcı bu yoğurdu tek başına tüketebilir veya müsliyle karıştırabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!