Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2022 07:33

The Guardian’da Türk kahvaltısına özel tarifler yayımlandı... Diyarbakır’ın ciğer kebabı tescil aldı… İnari’nin yeni şubesi açıldı... Yeme-içme dünyasından en son haberler burada.

Haberin Devamı

Açma ve tatlı lor İngiliz basınında

Londra’daki Zahter isimli restoranıyla adından söz ettiren şef Esra Muslu, İngiliz The Guardian gazetesine kahvaltımızın zenginliği hakkında bir yazı yazdı. “Geleneksel Türk kahvaltısı benim için günün en güzel öğünü. Siyah ve yeşil zeytinler, domates-salatalık, şarküteri, ekmek banmalık soslar, yumurtalar, taze peynir çeşitleri, reçeller, bal, pekmez, fırından yeni çıkmış ekmek ve tereyağı genellikle bu kahvaltıda yer alır” diyen Muslu, tariflerini de paylaştı. Tahin-pekmez, açma, ev yapımı tatlı lor peyniri ve vişne reçeli şefin paylaştığı reçeteler arasında...

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

Tescili 600 porsiyonla kutladılar

Diyarbakır ciğer kebabı Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan tescil belgesi alan ürünler arasına girdi. Bölgede neredeyse günün her öğününde yenen, şehrin kıymetlilerinden ciğerin aldığı tescil, tarihi Ongözlü Köprü’de şenliklerle kutlandı. 600 porsiyon ciğer kebabı katılımcılara ikram edildi. Diyarbakır ciğer kebabı kuzu ciğeri, kuzu kuyrukyağı, kırmızı toz biber, tuz, kuru kekik, kişniş ve dövülmüş sumakla hazırlanıyor. Şişlere sırasıyla bir ciğer, bir kuyrukyağı, iki ciğer, bir kuyrukyağı ve tekrar ciğer dizildikten sonra üzerine baharat çeşitleri serpiliyor ve harsız ateşte sürekli çevrilerek pişiriliyor. Lavaş ekmekle servis ediliyor.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Japon, Çin, Vietnam...

Suşiye getirdiği yenilikçi yorumlarla kendi müdavim kitlesini yaratmayı başaran markalardan İnari, Etiler’e büyük bir şube açtı. ‘İnari Piku’ ismiyle açılan mekânın farklı konseptlerde odaları var. Yemek seçimlerinin tamamen şefe bırakıldığı bir ‘omakase’ odası, iş toplantıları için ayrılan bir oda ve özel sake seçkilerinin sunulduğu ‘vine room’... Bir diğer değişiklikse menü içeriğinde... Suşi ve Japon mutfağı ağırlıklı menü, yerini daha geniş bir Uzakdoğu deneyimine bırakıyor. Çin ve Vietnam mutfaklarından yeni seçenekler de eklenmiş.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!