Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2022 07:00

Pişir adlı uygulama evde yemek yapma zahmetini azaltıyor. Türk kahvesi bazlı içecekler hazırlayan yeni bir makine çıktı. Robert De Niro’nun, Nobu’yu ziyaret etmek için İstanbul’a gelmesi gündemde. Yeme-içme dünyasından haberler...

Haberin Devamı

YEMEĞİMİZ DAKİKALAR İÇİNDE HAZIR

Güzel bir sofra kurarken en vakit alan kısım ‘Bugün ne pişirsem’ sorusuna yanıt bulmaktır bazen. Buna alışveriş ve pişirme süreçlerini de ekleyin. Aralco Group’un geliştirdiği Pişir, bu dertlere son veren bir telefon uygulaması. Sipariş ettiğiniz yemeğin malzemeleri bir kutuda yıkanmış ve doğranmış halde, tarifiyle birlikte kapınıza geliyor. Çorbalar (54-115 lira), salatalar (45-72 lira), makarnalar (49-175 lira) ve Türk mutfağı gibi başlıkların olduğu menüden seçiminizi yapabiliyorsunuz. Bu sistemle ‘karides ve kalamarlı linguine’ (79 lira) ve ‘buffalo soslu tavuk kanatları’ (68 lira) gibi zahmetli yemekleri dahi kısa sürede hazırlamak mümkün. Dileyenler Ali Ronay ve Hazer Amani gibi tanınmış şeflerin yemeklerini de bu şekilde evlerinde pişirebilir. Uygulama şimdilik sadece İstanbul’da kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

KAHVELERDE BİZDEN BİR TAT

Kafelerde sık sık sipariş ettiğimiz latte, cappuccino ve americano gibi kahveleri espresso yerine Türk kahvesiyle hazırlamaya ne dersiniz? Bu, Karaca’nın tasarladığı Hatır Barista’yla artık mümkün... Makineyle közde Türk kahvesi, sıcak çikolata gibi içecekler de, süt ısıtma özelliği olduğu için sütlü Türk kahvesi de hazırlanabiliyor. Nasıl çalışıyor derseniz; damıtma tekniğiyle süzülen Türk kahvesi, latte benzeri kahvelerin bazını oluşturuyor ve süt köpürtme yoğunluğu isteği göre ayarlandığında çeşit çeşit kahve hazırlanabiliyor. Hatır Barista’yı Karaca mağazaları ve karaca.com’dan alabilirsiniz.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

DE NİRO GELİYOR

Oscar’lı aktör Robert De Niro’nun Uzakdoğu restoran zinciri Nobu’nun İstanbul şubesini ziyaret etmek için 25 Haziran’da Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. De Niro’nun şef Nobu Matsuhisa’yla birlikte kurduğu Nobu, 28 ülkede faaliyet gösteriyor. Yeni şubeleriyse geçtiğimiz günlerde Bodrum, Yalıkavak Marina'da açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!