Denizin makarnaya kattığı lezzet...

Güncelleme Tarihi:

Denizin makarnaya kattığı lezzet...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2023 07:00

Yaz mevsiminin en güzel yanlarından biri sofraları denizden taze taze çıkan deniz mahsulleriyle donatabilmek. Tavası, güveci çok seviliyor ama deniz mahsullü makarnaların yeri kimileri için bir başka. Evet, pahalı ancak denizin makarnaya kattığı lezzet de inanılmaz olabiliyor. Jürimize midyelisinden ahtapotlusuna en iyilerinin nerede olduğunu sorduk.

Haberin Devamı

Denizin makarnaya kattığı lezzet...

Kalamar ve karidesli

Paper Moon, İstanbul ve Muğla

Deniz mahsullü makarnalarının içinde kalamar ve karides var; linguine ve domates sosuyla hazırlanıyor. Tabağın fiyatı 900 lira. Teoman Hünal, Çağdaş Ertuna, Kemal Can Yurttaş ve Murat Bozok’un önerisi... İstanbul’un bu ikonik restoranı Akmerkez’de. Muğla şubesiyse Göltürkbükü’ndeki Bodrum Loft’un içinde. (0533) 073 86 86

Limonlu tagliolini...
Azur, İstanbul

Yeniköy’de... Odağında sadece deniz ürünü ve balıklı tabaklar var. Ebru Erke ve Savaş Özbey’in favorisi olan linguine; karides, kalamar, kum midyesi ve domates sosuyla hazırlanıyor, porsiyonu 1.500 lira. Kırmızı karides tartarla sunulan limonlu tagliolini’si de beğeniliyor. Bodrum’da şubeleri var. (0212) 299 97 98

Haberin Devamı

İmza lezzetleri
Horasan Balık, İzmir

Istakoz kabukları yatağında gelen tagliatelle imza lezzetlerinden, Esen Hünal’a göre daha iyisi yok. Karides ve midyeli makarna, deniz mahsullü orzo gibi çeşitleri de seviliyor; fiyatları deniz mahsullerinin fiyatına göre günlük değişiyor. Ahmet Güzelyağdöken ve Teoman Hünal da öneriyor. Çeşme’de... (0232) 712 74 69

Hafif acı biberli
Da Mario, İstanbul

Midye, balık ve karidesli spagettileri (700 lira) hafif acı biberli bir domates sosuyla sunuluyor. Kemal Can Yurttaş ve Çağdaş Ertuna tavsiye ediyor. Deniz mahsullü risotto tabakları da sevilenler arasında... Etiler’deki şubesi İstanbul’un en eski İtalyan restoranı... İstinyePark ve Bodrum Gölköy’de şubeleri var. (0212) 265 51 86

Mavi kuyruk karides
OD Urla, İzmir

Şef Osman Sezener’in restoranı... Ebru Erke ve Defne E. Tüysüzoğlu mavi kuyruk karidesli spagettisini (850 lira) öneriyor. El açması makarna, bahçelerinden 105 çeşit domatesle yaptıkları sos, Çeşme limonu kabuğu püresi, kapari, bahçelerinden zeytin, ekşi maya ekmek kıtırı ve Urla’nın Özbek Köyü’nden aldıkları mavi kuyruk karidesle hazırlanıyor. (0532) 696 39 30

El açması hamurdan
Teruar Urla, İzmir

Haberin Devamı

7 odalı butik otel aynı zamanda bir şef restoranına sahip. Ebru Erke, şef Osman Serdaroğlu’nun el açması makarnalarını öneriyor. Defne E. Tüysüzoğlu’na göre kara midyeli tagliatelle çok başarılı. (0532) 659 20 90

Denizin makarnaya kattığı lezzet...

Deniz ürünlerini çok iyi işliyorlar
Manzara Söğüt, Muğla

Marmaris’te... Murat Bozok deniz ürünlerini çok iyi işlediklerini söylüyor. Jumbo karidesli spagetti; karides, kum midyesi ve domates soslu tagliatelle; langust, kırmızı karides ve kum midyeli linguine gibi çeşitler var. Fiyatları deniz mahsullerinin fiyatına göre günlük değişiyor. (0507) 484 65 66

Istakoz ilave edilebilir
Amavi, İzmir

Haberin Devamı

Alaçatı’da; mutfağın başında şef Can Aras var. Semolina ve köy yumurtasının sarısıyla hazırlanan hamur, çekirdeği alınmış domateslerle uzun uzun pişen sosları makarnalarını özel kılan unsurlardan. İçinde sübye, midye, karides ve ahtapot var; fiyatı 980 lira. İstenirse ıstakoz da ilave edilebiliyor. (0533) 352 60 12

Ahtapot bacağı, langust...
MYK Denizden Bodrum, Muğla

Şef Mehmet Yalçınkaya’nın Bodrum’da yeni açtığı restoranı Savaş Özbey’in önerisi. Deniz mahsullü makarnanın (1.225 lira) içinde ahtapot bacağı, langust, kum midyesi, siyah midye ve karides var. Sosundaki domatese kapari ve pembe şarap da eşlik ediyor. Tabak bol deniz mahsulüyle servis ediliyor. (0539) 721 88 48

Haberin Devamı

İstediğiniz malzemeyle...
Antigoni Restaurant, İstanbul

Burgazada’da... Teoman Hünal’a göre taptaze deniz mahsulleriyle yaptıkları makarnalarına mutlaka şans vermeli. Ahtapot, kalamar, karides gibi istediğiniz malzemeyi ekletip kendi tabağınızı oluşturabiliyorsunuz. (0216) 381 28 47

JÜRİLER

Denizin makarnaya kattığı lezzet...
AHMET GÜZELYAĞDÖKEN
Balmumu Lokantası’nın sahibi ve şefi
Denizin makarnaya kattığı lezzet...
ÇAĞDAŞ ERTUNA
Milliyet kent yazarı
Denizin makarnaya kattığı lezzet...
ÇAĞDAŞ ERTUNA
Milliyet kent yazarı
Denizin makarnaya kattığı lezzet...
EBRU ERKE
Hürriyet Ekler gastronomi yazarı
Denizin makarnaya kattığı lezzet...
ESEN HÜNAL
Şef
Denizin makarnaya kattığı lezzet...
KEMAL CAN YURTTAŞ
Aila’nın şefi
Denizin makarnaya kattığı lezzet...
MURAT BOZOK
Danışman şef
Denizin makarnaya kattığı lezzet...
SAVAŞ ÖZBEY
Hürriyet yazarı
Denizin makarnaya kattığı lezzet...
TEOMAN HÜNAL
Seyahat ve yemek yazarı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!