Bu dükkânda her şey bitki temelli!

Güncelleme Tarihi:

Bu dükkânda her şey bitki temelli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2022 07:00

Gıda hassasiyetlerine göre ürün geliştiren, mutfağında hayvansal gıda kullanmayan mekânlar yükselişte. Ancak pastacılık alanında bunu başarmak hiç de kolay değil. Göztepe’deki Ethique Plant Based, bu zorlu görevin üstesinden gelen adreslerden.

Haberin Devamı

Dışı çıtır, içi katman katman kabarmış kruvasan, ısırdığınızda ağızda dağılan makaron, pırıl pırıl parlayan sosu ve zarif süslemeleriyle göze hitap ederken damağı da mest eden pastalar... Pastacılık alanıyla biraz haşır neşir olanlar bu ürünleri layıkıyla yapmanın ne kadar zor olduğunu bilir. Bir de tüm bu ürünleri tamamen bitki temelli malzemeyle pişirdiğinizi düşünün... Göztepe’de açılan Ethique Plant Based tam da bu konu üzerine odaklanan bir mekân. Sundukları tatlılar, ekmekler, çikolatalar tamamen bitki temelli hazırlanıyor.

Bu dükkânda her şey bitki temelli

Makaron, çikolata, ekmek...

Kurucusu ve şefi Aslı Sancaktaroğlu, Le Cordon Bleu’de Fransız pastacılığı üzerine eğitim aldıktan sonra yurtdışında bu konuda tecrübeli şeflerle çalışmış. Kendi mekânını da eşi Engin Sancaktaroğlu ile birlikte açmışlar. Projeyi hayata geçirirken temel motivasyonu, gezegende yaşayan herhangi bir canlıya zarar vermeden, hem göze hem de damaklara hitap edecek ürünler sunabilmek olmuş. İçerisinin ahşap mobilyaları ve iç açan yeşil tonları da bu felsefeyle uyum içerisinde, kapıdan girenlere dinginlik veriyor. Oturup çalışabileceğiniz bir oturma alanı da var.

Haberin Devamı

Mekân sadece bitki temelli beslenenlere hitap etmiyor. Çünkü ürünler orijinallerine en yakın şekilde üretiliyor. İçi farklı katmanlardan oluşan ‘entremet’ adlı Fransız pastaları, çikolatalar, kruvasan hamuruyla yapılan ‘viennoiserie’ grubu, makaron ve ekmek çeşitleri olmak üzere beş farklı kategoride çeşit çıkarıyorlar. Kremalar, dolgular ve ganajlarda hazır ürün kullanılmıyor, tamamen kendi imalatları. En kıymet verdikleri lezzetlerden biri de kruvasan (30 lira). Normalde hamurunun önemli kısmını tereyağı oluşturduğu için üzerinde çok çalışmışlar. Bitkisel tereyağı kullanıyorlar. Şimdiye kadar aldıkları tüm geri bildirimlerden memnunlar. Yıldızı parlayan bir diğer ürün grubu da makaron (adedi 20 lira). Orijinalinde yüzde 60’lık kısmı yumurta akından oluşan bu üründen bir ısırık alınca içinde hiç yumurta olmadığına hayret edebilirsiniz. Zencefil kurabiyeli, fındık-yuzu’lu, karamel-çarkıfelek meyveli çeşitler öne çıkanlardan bazıları...

Haberin Devamı

Bu dükkânda her şey bitki temelli

Volkan Sok. Pırlanta Sitesi B Blok No:1-1D, Kadıköy/İstanbul; (0535) 445 95 66

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!