“Yakınlaşma” sergisi yarın açılıyor

Güncelleme Tarihi:

“Yakınlaşma” sergisi yarın açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 10:32

Mixer Sanat Galerisi, doğa ve zihin arasındaki bağlantıyı sorgulayan üç fotoğraf sanatçısının eserlerine ev sahipliği yapıyor. “Yakınlaşma/Proximity” adını taşıyan sergi, 14 Eylül’den 20 Ekim’e kadar Karaköy Mixer’de olacak.

Haberin Devamı

Mixer, 14 Eylül - 20 Ekim tarihleri arasında "Son Çağrı" sergisiyle eş zamanlı karma sergi olan "Yakınlaşma"yı izleyiciyle buluşturuyor.

Mixer, üç fotoğraf sanatçısını bir araya getirdiği sergide doğa ve zihin arasındaki bağlantıya odaklanıyor. Doğanın işleyiş biçimini algılamaya çalışırken zihnimiz biz farkında olmadan bu olay örgüsünü farklı devrelerin yardımıyla çözümlüyor.

EMRE BAYKAL, ESRA ÖZGÜROĞLU VE NAZLI ERDEMİREL’İN ESERLERİ SERGİLENECEK

“Yakınlaşma” sergisi yarın açılıyor

Sergide yer alan sanatçıların işlerine baktığımızda; Emre Baykal farklı canlı gruplarının ortak bir bilinç ile davranımlarının yanında ayrıksılıklarını ve öznelliklerini yakalar. Kalabalığın verdiği anonim olma durumunun içinde teke odaklanıldığında ise her bir canlının aslında birbirinden farklılaştığını bize gösterir.

Haberin Devamı

Esra Özgüroğlu günlük akış içerisinde farklı zamanlarda fotoğrafladığı yan yana görüntülerin birbirlerini anlatan, birbirlerini çoğaltan, hayal üzerinden sessizce birbirlerini tamamlayan etkilerini sorguluyor.

Nazlı Erdemirel durağan imgelerden yararlanarak hareketi dondurduğu görüntülerde fotoğrafın dışına çıkıp video aracılığı ile imgenin devamlılığını sürdürmesine odaklanır. Sanatçı anı dondurmanın yanı sıra olmamış ama olabilecek şeylerin hayalini kurma ve aklın görüntüyü tamamlama çabasına yönelik bir yol izler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!