TEOG tatili kaç gün olacak?

Güncelleme Tarihi:

TEOG tatili kaç gün olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 22:54

TEOG'un yapılacağı 29-30 Nisan'da, ortaokullarla aynı bahçede ders gören ilkokullarda da ders yapılmayacak

Haberin Devamı

Liselere Giriş Sınavı TEOG’un ikinci oturumu, 29 Nisan Çarşamba ve 30 Nisan Perşembe günü yapılacak. Buna göre 8’inci sınıf öğrencilerinin gireceği bu sınavların yapıldığı tüm ortaokullardaki diğer öğrenciler de (5, 6 ve 7. sınıf) ders yapmayacak. Buna, resmi tatil olan 1 Mayıs ile hafta sonu da eklenince, öğrenciler 5 gün tatil yapacak.

TEOG tatili kaç gün olacak
Her sorunun puanı aynı, katsayısı farklı

TEOG'un yapılacağı ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören ilkokullarda da ders yapılmayacak. 29 Nisan Çarşamba ile 30 Nisan Perşembe günleri milyonlarca öğrenci için tatil olacak.

TEOG tatili kaç gün olacak
TEOG için 10 bin soru hazırlandı

Bu iki günlük tatilin arkasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olması sebebiyle tüm öğrencilere ve tüm çalışanlara tatil olacak. 2 Mayıs Cumartesi ile 3 Mayıs Pazar günü hafta sonu tatillerinin eklenmesiyle tatil 5 güne kadar uzayabilecek.

Haberin Devamı

TEOG tatili kaç gün olacak
TEOG soru ve cevapları EBA'da yayınlanacak


Millî Eğitim Bakanlığı’nın, ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenleyeceği TEOG sınavı için Türkiye’nin çeşitli okullarından görevlendirilen 93 öğretmen, yaklaşık 10 bin soru hazırladı. Çeşitli okullarından 93 öğretmen görevlendirildi. Bu öğretmenlere soru hazırlamada uzmanlaşmış 42 öğretmen de destek verdi. Ayrıca, soruları hazırlama ve redaksiyon aşamasında 135 öğretmen çalıştı ve sorular 28 ölçme değerlendirme ve alan uzmanı akademisyen tarafından incelendi. Yaklaşık 10 bin soru, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın programı ölçü alınarak kazanım esaslı hazırlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!