Contemporary artık Eylül'de

Güncelleme Tarihi:

Contemporary artık Eylülde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 16:47

Contemporary Istanbul 2016 fuarı sona erdi. Fuar önümüzdeki sene 12-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Contemporary İstanbul'dan gelen basın açıklaması şu şekilde:  

Bütün açıklamalarımızda belirttiğimiz üzere Türkiye'de çağdaş sanatın gelişmesinden en etkili rolü oynayan İstanbul Bienali’ni düzenleyen İKSV yetkilileriyle yaptığımız toplantılarda sağladığımız anlaşma neticesinde gelecek yıl fuarımızı Eylül 11'le başlayan  hafta açmayı kararlaştırdık. 

Contemporary Istanbul 2017 yılında 12-17 Eylül tarihleri arasında bir gün eklenerek altı gün süre ile gerçekleşecektir. 

Bu sadece fuarın düzenleniş tarihiyle ilgili bir uzlaşmadır. Fuarın ve Bienalin basında bazı yorumlarda yer aldığı üzere işbirliği ve birliktelik içinde yapılması söz konusu değildir. Bugüne kadar olduğu gibi her kurumun kendi etkinliğini düzenleyeceği muhakkaktır ve bu açık bir gerçektir. 

Haberin Devamı

Üzerinde görüşülen bir diğer husus haftanın bütün İstanbul'da İstanbul sanat haftası olarak kullanılması ve ilgili diğer sanat kurumlarının da bu hafta içinde faaliyette bulunmaları olmuştur. 

Bu da sadece İstanbul'un evrensel adını daha da büyütmek, İstanbul'a gelen sanat izleyicisi kitleye yeni fırsatlar sağlamak için düşünülmüş bir anlayıştır. Üzerindeki çalışmalar çok yönlü olarak ve katılımcı bir anlayışla sürmektedir. 

Sonucun olumlu olacağı ve İstanbul’a ve sanat dünyasına yeni ve büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!