‘Çok para = mükemmel düğün’ diye bir şey yok'

Güncelleme Tarihi:

‘Çok para = mükemmel düğün’ diye bir şey yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 11:56

Meltem Öksüm, evlilik hazırlıkları sırasında internette kendisine yardımcı olacak yeterli kaynak bulamadı ve 2001’de Türkiye’nin ilk interaktif evlilik hazırlıkları portalı olan moderngelin.com’u kurdu. Şimdi üçüncü kitabı ‘Düğün Rehberim’i yayımlayan Öksüm, ‘mutlu’ düğünün şifrelerini veriyor.

Haberin Devamı

‘Kusursuz düğün’ mümkün mü?
- Evlilik hazırlıkları sürecini stressiz geçirebilmenin birinci sırrı düğününüze yeterli vaktinizin olması. Zamanınız yeterli olursa birçok yerden fiyat alarak, mukayese yapma imkânınız oluyor, bütçenize ve zevkinize uygun firmaları rahatlıkla buluyorsunuz. Minimum dokuz aylık bir hazırlık devresi işinizi görebilir. Ayrıca mükemmel bir akış planlaması yapılan düğünler başarıya ulaşır.

Mükemmel akış nedir?
- Müzik seçimi her yaşa hitap edecek şekilde yapılmalı, oturma planında misafirlerin yaş ve samimiyet dereceleri dikkate alınmalı. Bir düğünün başarısının harcanan parayla alakalı olduğunu düşünmüyorum. ‘Çok para=mükemmel düğün’ diye bir şey yok. Misafirlerinizin düğünden gülümseyerek ayrılmalarını sağlamanın en önemli faktörü; gelin ve damadın pozitif enerjileri ve gece boyunca yüzlerindeki mutlu gülümsemedir.

Uygun fiyatlı ama şık bir düğün yapmanın da oluru var yani?
- Düğün mekânları hafta içi yüzde 15 ile yüzde 25 arasında bir indirim sağlıyor. Düğününüzü hafta sonu yerine hafta içi yapmanız sizi kâra geçirecektir. Davetiye bastırmayıp, e-mail veya Facebook üzerinden misafirlerinizi davet edebilirsiniz. Şekerinizi ve süslemenizi arkadaşlarınızla birlikte bir hafta sonu eve kapanıp hazırlayabilirsiniz. Dekorasyonda sezonun uygun fiyatlı çiçeklerini tercih edebilir, bazı bölümlerde gerçeğinden ayırt edilemeyecek güzellikteki yapma çiçekleri kullanabilirsiniz. Birçok gelinlik mağazasında geçen sezondan kalan modellerin satıldığı indirim köşesi de bulunuyor.

 

Haberin Devamı

DÜĞÜNDEN ÖNCE...

‘Çok para = mükemmel düğün’ diye bir şey yok

 

Düğüne altı ay kala

Düğün tarihini, düğün şeklini belirleyin. Nikâh dairesinden gün alın. Bütçe hazırlayın, davetli sayısına karar verin. Organizasyon firmalarıyla görüşmelere, gelinlik modellerine bakmaya başlayın. Yeni eviniz için araştırma yapın.

Haberin Devamı

Düğüne dört ay kala

Gelinlik ve damatlık modellerinizi, mönünüzü, evinizin tarzı hakkında karar verin. Almanız gereken her türlü ayrıntının listesini yapın.

Düğüne iki ay kala

Davetli listenizi tekrar gözden geçirin. Dişçinizden randevu alın. Dişlerinizi temizletme ve beyazlatma zamanı. Özgürce gülümseyebilmek için bir an önce yaptırmalısınız. Masraflarınızı tekrar hesaplayın. Bütçenizin durumu nedir? Bütçeniz çerçevesinde mi harcama yapıyorsunuz, yoksa fazla mı açıldınız? Gelinlik ve damatlık siparişlerinizi verin. Alyanslarınızı seçin. Nikâh şekerlerinizin siparişini verin, davetiyelerinizi bastırın ama adedine karar verirken yüzde 10’luk artış payını da hesaba katın. Kına gecenizi ya da bekârlığa veda partinizi planlayın. Evlilik sözleşmesi yapacaksanız notere gidin. Düğününüzde müzik tercihinize karar verin, araştırmalara başlayın. Gelinliğinizin içine giyeceğiniz iç çamaşırınızı alın. Terziniz gelinliğinizin provalarında iç çamaşırınızın hazır bulunmasını isteyecektir. Beyaz eşya kampanyalarını takip edin, eksiklerinizi alın.

Haberin Devamı

Düğüne iki hafta kala

Kuaför ve makyaj randevularınızı ayarlayın, gelin buketinizin siparişini verin. Oturma düzeninin son halini gözden geçirin. Düğününüzdeki giriş, ilk dans ve pasta şarkılarını seçin. Misafirlerinizin sizin için mesaj yazmalarını istiyorsanız şık bir anı defteri alın. 

 

‘Çok para = mükemmel düğün’ diye bir şey yok

 

Düğüne bir gün kala

Masaj yaptırın ve rahatlayın. Ailenizin evinde bekâr olarak geçireceğiniz son günün keyfini çıkarın. Kendinizi şımartın.

Düğün günü

Sabah uzun, keyifli bir kahvaltı yapıp, ardından ılık bir duş alın. Saç ve makyaj için düğün saatinden 3-4 saat kadar önce giderek, olabilecek stresi engelleyin. Yaşanabilecek hiçbir aksiliğe kafanızı takmayın ve moralinizi bozmayın. Muhteşem bir gün geçirin ve en önemlisi eğlenin.

 

Haberin Devamı

NE MODA?

‘Çok para = mükemmel düğün’ diye bir şey yok

 

Mekânda romantik tüylerin, kuş ve melekli objelerin kullanıldığı romantik konseptler çok ilgi görüyor. Ayrıca eskitme objeler, masa ve sandalyeler de... Vintage tarz düğünlere hızlı bir giriş yaptı.◊ Çiftlerin fotoğraflarıyla hazırlanan davetiyeler ve suluboya çizimli çiçekli davetiyeler de oldukça ilgi görüyor.

** Yeni moda olan şeker hamuru kullanılmadan üretilen butik pasta ‘Naked Cake’ tasarımlarına ilgi devam ediyor. Cupcake ve makaron kuleleri de modern tarzda düğünler için hem şık hem de iddialı. Kır düğünleri için milföy hamurundan yapılan, şeker hamuru kullanılmayan pastalar ise hafif lezzetler arayanlar için ideal.

Haberin Devamı

** Smokin ve damatlık kıyafetler klasik siyah renkte olur. Artık bu sezon kırmızı, lacivert, mor smokinler de moda. Damatlıklar renklenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!