Bu şehirde birbirimize göz kulak olalım

Güncelleme Tarihi:

Bu şehirde birbirimize  göz kulak olalım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2022 07:00

Otobüs duraklarına park eden arabalar yüzünden tüm İstanbulluların sinir katsayısı artıyor. Üstelik bu engelli vatandaşları daha çok etkiliyor.

Haberin Devamı

Akşam trafiği yüzünden otobüs seferleri aksadı. Herkes öfkeli ve geçen otobüsleri yumrukluyor. Hava da haddinden fazla soğuk. Bekledikçe insanların sinir katsayısı daha da artıyor. Küfürler havada uçuşuyor. Sonunda otobüse biniyoruz. İçeride çocuklar da var. Anne ve babalarına “Onların otobüsü yok diye mi kızıyorlar” diye soruyorlar...

Anayoldan çıktıktan sonra mahallelerin arasına giriyoruz. Bu sefer de otobüs yolcu indirmekte zorlanıyor. Bir anda yolun ortasında duruyoruz çünkü durağa arabalar park etmiş. Mecburen şoför kapıyı açıyor, tam yolcu inecekken korna sesi geliyor. Bir motosiklet kullanıcısı okkalı bir küfür savuruyor. Park eden arabalarla otobüsün arasından geçmeye çalışıyor çünkü. Küfrü duyan şoför otobüsten iniyor ve adamın üzerine atlıyor. Yolcular da onun peşinden iniyor. “Yapmayın, etmeyin” derken bitiyor kavga. Yola devam ediyoruz ama şoför öfkesinden ağlıyor resmen. Onun hemen arkasında oturuyorum. “Benim ne kabahatim var? Duraklara park eden arabalar yüzünden yolun ortasında durmak zorunda kalıyorum. Şu motorun resmini çeksin birisi” diyor. Dayanamayıp lafa karışıyorum. “Motor sürücüsünü değil, durağa park eden arabaları şikâyet etmek gerek” diyorum. Birkaç yolcu da bana destek oluyor. Bunları yaşayınca bende de bir ışık yanıyor tabii… Bazen otobüsler beni almadan geçiyordu. Meğer bu park eden araçlar yüzünden beni göremiyor veya durakta duramıyorlarmış.

Haberin Devamı

Bundan sonra kavgalar olmasın, çocuklarımız bunun hesabını bize sormasın. Duraklara park etmeyelim!

Uzun bir süredir İETT şoförlerini Karanlıkta Diyalog Müzesi’nde ağırlıyoruz. Engellilere yaklaşım konusunda onlarla karşılıklı bir eğitim yapıyoruz.
Biz onlara nasıl davranmalıyız, onlar da benim gibi engellilere destek olmak için nasıl önlemler almalı diye konuşuyoruz. Bu eğitim çok işimize yaradı. Üstelik şoförler gerçekten isteyerek katılıyorlar ve bizi çok mutlu ediyorlar. Bazen kendi yaşadıkları sorunları da anlatıyorlar. En çok şikâyet ettikleri konu da durağa park eden arabalar.

Bu durum bütün engellileri de ilgilendiriyor. Nihayetinde kendimizi şoförlerimize emanet ediyoruz. Bundan sonra böyle kavgalar olmasın, çocuklarımız bunun hesabını bize sormasın. Duraklara park etmeyelim ve lütfen birbirimize göz kulak olalım…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!