Usta fotoğrafçının güzel insanları

Güncelleme Tarihi:

Usta fotoğrafçının güzel insanları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2022 07:00

2018’de aramızdan ayrılan fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in arşivindeki edebiyatçı portrelerinden oluşan ‘Bir Avuç Güzel İnsan’ sergisi açıldı.

Haberin Devamı

Ara Güler adına kurulan bomontiada’daki müze yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. ‘Bir Avuç Güzel İnsan’ isimli sergi, usta fotoğrafçının erken yaşlarda başlayan edebiyat merakından yola çıkarak çektiği edebiyatçı portrelerinden oluşuyor. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Arthur Miller, Yaşar Kemal, James Baldwin ve dahası…

Ara Güler yaşamının çeşitli dönemlerinde “Onlar benim için yalnızca fotoğrafı çekilen kişiler değil, dünyamı kuran insanlardır” dediği edebiyatçılarla tanıştı, onlarla buluşup edebiyat sohbetleri yaptı. Zaman içinde bu insanların portrelerini çekmekle kalmayıp aynı zamanda onlarla dostluk kurdu. Ve yakaladığı özel anlarla yıllar içinde edebiyatın ve edebiyatçıların kaydedicisi oldu. Sergi 2023’ün sonuna kadar Yapı Kredi bomontiada’daki Ara Güler Müzesi’nde görülebilir.

Haberin Devamı

BİTMEDEN GEZİN

‘İstiklal Harbi’ AKM’de

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali sona erdi ama festival kapsamındaki ‘İstiklal Harbi’ sergisi 30 Kasım’a kadar açık. Hisart Canlı Tarih Müzesi koleksiyonlarından derlenen sergide Kurtuluş Savaşı dönemine ait orijinal eserler ve savaşın canlandırıldığı diaromalar var. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sergide asker üniformaları da görülebilir.

Usta fotoğrafçının güzel insanları

Doğa olaylarına bakış

Arter’deki Ahmet Doğu İpek’in ‘Başımızda Siyahtan Bir Hale’ başlıklı kişisel sergisi 29 Ocak’ta sona eriyor. Küratörlüğünü Selen Ansen’in yaptığı sergi, sanatçının kum fırtınası, yanardağ patlaması ve Güneş tutulması gibi doğa olaylarından yola çıkan resimlerini, yerleştirmelerini ve video eserlerini içeriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!