Tarzların flörtü

Güncelleme Tarihi:

Tarzların flörtü
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2024 12:31

Bu hafta farklı türlerde üreten müzisyenlerin ortak çalışmaları öne çıkıyor. Cansu Kurtcu ve Gripin düeti oldukça iddialı. Nurettin Çolak, Mela Bedel işbirliğiyse son dönemin başarılı örneklerinden…

Haberin Devamı

ATLAYIN ARABAYA…

İki farklı tarzın iki yetenekli ismi. Cansu Kurtcu ve Gripin grubunun solisti Birol Namoğlu’nu romantik bir aşk şarkısı bir araya getirdi. ‘Gitmeliyim’in söz ve müziği Kurtcu’nun imzasını taşıyor. Pop ve rock türlerini birleştiren şarkının düzenlemesini Gürsel Çelik yapmış. Cansu Kurtcu’nun Instagram hesabında dediği gibi arabaya atlayın, sesi sonuna kadar açın ve bu şarkıyı dinleyin.

Tarzların flörtü

‘Gitmeliyim’ (Tekli)

Cansu Kurtcu-Birol Namoğlu

Sony Music Türkiye

‘KADIN AĞZI’ HALK ŞARKILARI

Tokat yöresine ait; çok sevilen, anonim bir türkü ‘Burçak Tarlası’. Bu kez Yiğit Büyükeroğlu düzenlemesiyle Burcu Yeşilbaş’ın güzel sesinden dinliyoruz. Tekli ‘Kadının Türküsü’ adlı albüm projesinin ikinci eseri. Projenin amacı Anadolu’nun ve ortak kültürel özellikleri barındıran çevre coğrafyaların ‘kadın ağzı’ halk şarkılarını ve türkülerini farklı seslerle bir araya getirmek.

Haberin Devamı

Tarzların flörtü

‘Burçak Tarlası’ (Tekli)

Burcu Yeşilbaş

Garaj Müzik

HİKÂYE ANLATICISI

Genç şarkıcı DOU pop tarzındaki yeni şarkısı ‘Üşümem Ondan Değil’de tecrübelerinden de yola çıkarak ayrılık sonrası yaşanan duygu değişimlerini hikâyeleştirmiş. Kendi deyişiyle yalnızlığa alışmış ama hâlâ özlem içeren bir çerçeveden bakıyor ayrılığa. Ses rengi ve vokal tarzıyla dikkat çeken DOU şarkının sözlerini Dilan Filiz’le birlikte yazmış.

Tarzların flörtü

‘Üşümem Ondan Değil’ (Tekli)

DOU

Warner Music Türkiye

BÜYÜKLERE ‘NİNNİ’

Prodüktör DJ Nurettin Çolak müzisyenlerle yaptığı işbirliklerine Mela Bedel’le devam ediyor. Mela Bedel’in çok karakteristik bir sesi var. Söz ve müziği kendisine ait olan ‘Ninni’yi Nurettin Çolak’ın synthwave pop düzenlemesiyle seslendiriyor. Son dönemin dikkatimizi çeken işlerinden…

Haberin Devamı

Tarzların flörtü

‘Ninni’ (Tekli)

Nurettin Çolak&Mela Bedel

Sony Music Türkiye

HEPİMİZ DERTLİ OLDUK

Genç kuşağın başarılı müzisyenleri sayesinde arabesk dinlememe konusunda en kararlı olanların bile yelkenlerini suya indirdiğine tanık oluyoruz. Çağan Şengül’ün akustik olarak seslendirdiği ‘Sevdanın Rengi’ de arabesk sevenler kervanına yeni yolcular ekleyecekmiş gibi görünüyor. İlk kez Özcan Deniz’den dinlediğimiz şarkının söz ve müziği Burcu Kavgaoğlu’nun.

Tarzların flörtü

‘Sevdanın Rengi-Akustik’ (Tekli)

Çağan Şengül

Sony Music Türkiye 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!