Sihirbazlar, cadılar arasında kaldık

Güncelleme Tarihi:

Sihirbazlar, cadılar arasında kaldık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2023 16:16

Bu hafta Dua Lipa’nın ortadan kaybolma planlarına ortak oluyoruz. Gormot’la Laz mitolojisine kulak verip ardından Bora Uzer’in Ibiza anılarını yâd ediyoruz.

Haberin Devamı

Sihirbazlar, cadılar arasında kaldık

Houdini’nin izinde…

Pop müziğin küresel yıldızlarından Dua Lipa yeni teklisine bakılırsa kendine idol olarak 1874 doğumlu sihirbaz Houdini’yi seçmiş. Lipa, çeşitli şekillerde kilitlenen ama her defasında kilitleri açmayı başaran sihirbazın adını taşıyan şarkısını anlatırken “Houdini tam bir kaçış sanatçısıydı” diyor ve şöyle devam ediyor: “Şarkı, Houdini gibi değerinin farkında olmak; ne zaman kalacağını, ne zaman gideceğini, o an senin için en iyisinin ne olduğunu bilmekle ilgili.”
‘Houdini’ (Tekli)

Dua Lipa

Warner Music Türkiye

++

Sihirbazlar, cadılar arasında kaldık

Laz mitolojisinden…

Haberin Devamı

Progresif rock türünde çalışmalarıyla dikkat çeken Gormot yine tulumu ustalıkla kullandıkları bir parçayla karşımızda. Grup, ‘Korku’da Laz mitolojisinin ürkütücü karakteri, kötülüğü simgeleyen Didimangisa’ya bir yolculuğa doğru çıkarıyor bizi. Günümüzde çocukları korkutmak için anlatılan hikâyelerde geçen Didimangisa, salatalık toplayan yalnız çocukları demir kancasının ucuyla ayaklarından yakalayıp kaçıran yaşlı bir cadı.

‘Korku’ (Tekli)

Gormot

Gülbaba Records

++

Sihirbazlar, cadılar arasında kaldık

Gece kulübünden stüdyoya…

Son iki yazdır Ibiza’daki ünlü Blue Marlin gece kulübünde OJO partileri düzenleyen multi-enstrümantalist Bora Uzer oradaki enerjiyi şimdi de yeni teklisi ‘I Will Find You’ya taşımış. Bu parça aynı zamanda yurtdışında yaşayan müzisyenin yeni kurduğu plak şirketinin de piyasaya sürdüğü ilk çalışma. Bu arada parçadaki vokaller kesinlikle büyüleyici.    

‘I Will Find You’ (Tekli)

Bora Uzer

OJO

++

Sihirbazlar, cadılar arasında kaldık

‘İneyim ışıklarda’

Haberin Devamı

Süssüz püssüz, tam da özlediğimiz türde bir rock parçası yapmış Can Bonomo. Tabii o özgün vokalini de koruyarak… “İneyim ışıklarda. Bırak beni son kez” dediği ‘Araba’nın söz ve müziği kendisine ait. Düzenlemeyi de Kaan Arslan’la birlikte yapmış. Bu tekli aynı zamanda müzisyenin 2024’ün ilk ayında çıkacak albümüyle de ilgili ipuçları içeriyor. Örneğin albümde gitar tonlarının biraz daha ön planda olacağı gibi…

‘Araba’ (Tekli)

Can Bonomo

++

Sihirbazlar, cadılar arasında kaldık

Tarkan’dan onaylı

Arka arkaya çıkması için üç şarkı hazırlayan Gökcan Sanlıman, bu üçlünün ilkini yayımladı. Pop rock müziğin başarılı temsilcisi Tarkan’ın ‘Kır Zincirlerini’ şarkısının cover’ıyla açılışı yaptı. Bu ünlü hitin yeni düzenlemesini İskender Paydaş ve Kaan Yavuz üstlenmiş. Bundan sonraki iki şarkıysa Teoman ve Şehrazat imzalı olacak. Sanlıman bu arada her cumartesi Nişantaşı Zihni’de sahneye çıkıyor.

‘Kır Zincirlerini’ (Tekli)

Gökcan Sanlıman

Bayhan Müzik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!