Picasso da bu dönemde yaşasaydı magazin figürü olacaktı

Güncelleme Tarihi:

Picasso da bu dönemde yaşasaydı magazin figürü olacaktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 15:17

Çektiği sıradışı fotoğraflarla adını duyurdu. İşi kadar özel hayatıyla da hep konuşuldu. Mehmet Turgut’la CNN Türk’te bugün başlayacak programı ‘Falan Filan’ vesilesiyle bir araya geldik: “Yurtdışında sergi de açsam, Türkiye’de magazin sayfalarında da yer alsam kimse beni yermiyor. Çünkü hepsini gerçekten yapıyorum.”

Haberin Devamı

Zaten fotoğraflar, videolar, reklam filmleri çekiyorsunuz. Niye bir de televizyon programı yapma isteği duydunuz?

- Televizyon programı yapmak benim fikrim değildi. Bundan yedi sene kadar önce ilk teklifimi aldım. Verdiğim cevap, “Zaten fotoğraf, video, reklam filmi çekiyorum. Niye üstüne televizyon programı yapayım?” oldu. Beni iş hayatımda en etkileyen cevabı verdiler; “Ne istiyorsan yap!” Ben bunu duyduğumda istemsiz fikir üretmeye başlıyorum ve kimsenin görmediği şeyler yapmayı saplantı haline getiriyorum.

 ‘Falan Filan’, şimdiye kadar yayımlanmış programlardan hangi özelliğiyle ayrılıyor?

- ‘Falan Filan’ başladığı günden itibaren sahte diksiyonlara, abartılı şovlara, reyting için yapılamayacak hareket ve sözlere ihtiyaç duymadı. Bu yüzden kendi içinde evrimleşti. Son haliyle de herkesin seveceği bir hal aldı. Bugün başlayacak programda konuklarımla birlikte, onların çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği yerleri gezeceğiz. Bu mekânlarla ilgili hikâyeleri onlardan dinleyip birlikte fotoğraflar çekeceğiz.

Haberin Devamı

Beni Gonca’yla görmeniz Mehmet Güreli’yle görmeniz kadar normal

 Sizinle yapılmış onlarca röportaj, çekim var. Hatta İstanbul’a geliş hikâyeniz bile film olmuş. Neden hakkınızda bu kadar çok şey biliyoruz?

- Bunun için özel bir çaba sarf etmedim. Mesleğimi icra etme şeklim insanların dikkatini çekti. İşlerime baktıkça beni merak edip araştırdılar. Karşılaştıkları adamın kendilerine ne kadar yakın olduğunu fark edince de sahip çıktılar.

 Tanınmayı, şöhret olmayı seven biri misiniz?

- Bunu asla takıntı yapmadım ama şikâyetim de yok. “Sevilmeyi sevmiyorum” diyen en büyük yalancıdır.

 Bir magazin figürü olmak sizin tercihiniz mi?

- Picasso da bu dönemde yaşasaydı emin ol bir magazin figürü olacaktı. Asıl önemli olan, yurtdışında sergi de açsam, Türkiye’de magazin sayfalarında da yer alsam kimse beni yermiyor. Çünkü hepsini gerçekten yapıyorum.

 En son, eski sevgiliniz Gonca Vuslateri’yle yeniden birlikte olduğunuz haberleri çıktı. Nedir işin aslı?

- Gonca benim çok sevdiğim, sanatçılığına ve kafasına hayran olduğum bir arkadaşım. Aynı mahallede oturuyoruz. Beni Gonca’yla görmeniz Mehmet Güreli’yle görmeniz kadar normal.

Haberin Devamı

Ülkedeki değişimler daha çok üretmeye itti

Geçen zaman içinde ülkedeki değişimler karelerinize nasıl yansıdı?
- Belirli pesimist çevrelerin aksine beni daha çok üretmeye ve çalışmaya itti. Toplumların, insanların kişisel, ekonomik ya da duygusal düşüşleri olabilir. Bundan kurtulmanın ve etrafına yardımcı olmanın tek yolu, ne olursa olsun yaptığın işe sımsıkı sarılmak. İşlerimin yönünü değiştirebilecek tek şey, benim gelişimimdir!

Sizin işleriniz hep ters ve sert görüldü. Siz bir Mehmet Turgut karesini nasıl anlatırsınız?
- Akılda kalan hep şiddet oluyor ama çektiğim sayısız belge unsuru taşıyan, nesillere devrolacak portrelerim var. Çok yakında izleyenin reaksiyon göstereceği bir sergi hazırlıyorum.

Cep telefonları sayesinde artık herkes biraz fotoğrafçı. Bu duruma bozuluyor musunuz?
- Bir kişinin iyi fotoğraf çekmesi onu iyi fotoğrafçı yapmaz ama iyi hissettirip yararlı biri olmasını sağlayabilir. Kalıplara takılmamak lazım.

Haberin Devamı

Mehmet Turgut’un programının Yetkin Dikinciler’i konuk ettiği ilk bölümü bugün saat 13.10’da CNN Türk’te.

 

BAKMADAN GEÇME!