Hangi duvara baksanız, sanat!

Güncelleme Tarihi:

Hangi duvara baksanız, sanat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 15:40

20 günlük rengârenk bir festivale hazır olun. Mural İstanbul Festivali’nde Kadıköy’ün gri duvarlarının sanatla buluşmasına tanıklık edeceksiniz...

Haberin Devamı

İlk kez, bundan tam altı sene önce Kadıköy, Yeldeğirmeni’nde başlayan Mural İstanbul Festivali sayesinde sokaklar artık rengârenk. Festivalde şimdiye dek tam 36 sanatçı, 32 boş bina cephesini boyadı; mahalleyi bir açık hava sergi alanına dönüştürdü. Yedincisi, geçen çarşamba başlayan Mural İstanbul Festivali’nde bu kez, üç yabancı ve bir yerli sanatçının katılımıyla Kadıköy’ün 4 duvarı daha mural sanatıyla renklenmiş olacak.

Festivalin birinci gününde Brezilya’dan Arlin Rasimpaşa Mahallesi’nde ve Sırbistan’dan Artez Osmanağa Mahallesi’nde çalışmalarını tamamladı. Festivalin 2 Temmuz’da başlayacak ikinci kısmında ise Hırvatistan’dan Lonac ve Türkiye’den Omeria, Rasimpaşa’nın duvarlarını renklendirecek.

28 Haziran’a kadar Brezilya’dan Arlin’i, Rasimpaşa Mahallesi Mühendis Sarı Ali Sokak No: 24’te izlemek mümkün olacak. Sırbistan’dan Artez ise Osmanağa Mahallesi Tulumbacı Asım Sokak No: 6 adresinde sanatını konuşturacak.

Haberin Devamı

Festivalin 2 Temmuz-9 Temmuz tarihlerindeki bölümünde Hırvatistan’dan Lonac, Rasimpaşa Mahallesi Kırmızıkuşak Sokak No: 17’de, Türkiye’den Omeria, Rasimpaşa Mahallesi Ayrılıkçeşme Sokak No: 56’nın duvarını sanatla buluşturacak.

Hangi duvara baksanız, sanat


BAKMADAN GEÇME!