Cemre müziğe de düştü

Güncelleme Tarihi:

Cemre müziğe de düştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2024 14:04

Baharın habercisi teklilerden ilk dinleyişte bizi ‘tavlayanları’ seçtik. İlk sırada Mavi Gri ile Simge’nin işbirliği var. Özge Fışkın ve Ringo Jets’le rock sularına açılırken Mert Demir’se son teklisiyle içimizi adeta yakıyor.

Haberin Devamı

BU KEZ YANINDA MAVİ GRİ VAR

Simge alternatif isimlerle yaptığı başarılı işbirliklerine Mavi Gri ile devam ediyor. Daha önce de Köfn ile bir araya gelmiş ve ortaya listelerin üst sıralarına kadar tırmanan ‘Yakışıklı’ çıkmıştı. ‘Bir Şehri Sevmek’ten bahsederken değinmemiz gereken bir diğer isim de Ozan Bayraşa. Yetenekli prodüktörün imzası, şarkıyı sound olarak bir üst noktaya taşımış.

Cemre müziğe de düştü

‘Bir Şehri Sevmek’ (Tekli)

Mavi Gri, Ozan Bayraşa, Simge

DMC

MERT’İ KİM ÜZDÜ?

Son dönemde içimize ateş düşürmeyi en iyi o başarıyor. Arabeski yorumlama biçimi özellikle genç kuşak tarafından çok seviliyor. Mert Demir, sözleri Rıza Sarıtaş’a ait yeni teklisinde “Acı veriyor yeni bir güne başlamak/Gözlerimdeki yaşı saklamak” diyor. ‘Acı Veriyor’un, yönetmenliğini Emre Pekçakır’ın yaptığı duygu yüklü videosunu da mutlaka izleyin.

Haberin Devamı

Cemre müziğe de düştü

‘Acı Veriyor’ (Tekli)

Mert Demir

Pale Records

‘O ZAMANLAR’IN ŞARKISI

Pop-rock müziğin usta vokallerinden Özge Fışkın yeni teklisiyle bizi zaman tünelinde yolculuğa çıkarıyor. Şarkıyı dinlerken zihnimizde Sezen Aksu’lar, Aysel Gürel’ler beliriyor. Ama Fışkın ve şarkının bestesini birlikte yaptığı Övünç Dan “En çok da Onnolar kesiştirdi yolumuzu” diyor. ‘O zamanlar’ı anımsatan ‘Hadi Dans Et’ Fışkın ve Dan’ın bir gece akıllarına düşen bir dörtlüğün peşinden gitmeleriyle ortaya çıkmış.

Cemre müziğe de düştü

‘Hadi Dans Et’ (Tekli)

Özge Fışkın

Tamar Records

CAYIR CAYIR

The Ringo Jets yeni şarkısıyla bizi kurulduğu ilk döneme, 2011’lere götürüyor. ‘Cehennem Köpekleri’ punk grubun o dönemindeki şarkıları gibi sert ve ham. Şarkının enerjisine Lale Kardeş’in de vokaliyle ayak uydurmasıyla ortaya cayır cayır bir tekli çıkmış. Grup önümüzdeki aylarda farklı konseptte iki çalışma yayımlamayı planlıyor.

Haberin Devamı

Cemre müziğe de düştü

‘Cehennem Köpekleri’ (Tekli)

The Ringo Jets

Ferment Records

ISINMA TURU

Caz, arabesk, funk ve dahası… Farklı müzik geçmişine sahip üç müzisyenden oluşan Yasak Helva müzikal zenginliklerini yansıttıkları çalışmalarıyla hemen dikkat çekti. Bu yıl ikinci albümü ‘Atamba’yı çıkaracak olan grup ‘İmansız’la ısınma turlarına başladı. ‘İmansız’ grubun tabiriyle ‘SitemAdrenalin’ içeren bir sevda şarkısı. 

Cemre müziğe de düştü

‘İmansız’ (Tekli)

Yasak Helva

Gülbaba Records

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!