Biraz renk, biraz ışıltı, bol bol sim

Güncelleme Tarihi:

Biraz renk, biraz ışıltı, bol bol sim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2022 07:00

Küçük kızların defterlerinde, kalemlerinde ve tokalarında görmeye alıştığımız renkli simler, şimdilerde gençlerin makyaj çantalarına taşındı. Moda ve güzellik trendlerinin belirlenmesinde Z Kuşağı’nın etkisi büyük. 2000’lerin estetiğine ilgi duyan bu nesil, o yıllarda zirvede olan abartılı, renkli ve ışıltılı ne varsa sahipleniyor. Simli ve parıltılı makyaj da şu sıralar çok popüler.

Haberin Devamı

Evde geçen iki yılın ardından rengârenk ve eğlenceli makyajın popüler hale gelmesi sürpriz olmadı. Tıpkı giysi ve aksesuarda olduğu gibi makyajda da enerjimizi yükseltecek, dikkat çekici görünümlere ihtiyacımız var. Özellikle 2000 sonrası doğan gençler göz,ten ve dudak makyajında ışıltılı ürünler kullanmaya bayılıyor. Göz ve yanak çevresine yapıştırılan renkli taşlarla parıltılı görünümün dozu arttırılıyor. Bu iddialı makyajların bu kadar sevilmesinin bir diğer nedeni de 2000’li yılların trendlerine adını veren Y2K’in tekrar gündemde olması. Şahsen simli makyaj deyince benim zihnimde Britney Spears, Paris Hilton ve Christina Aguilera gibi o dönemin stil ikonları canlanıyor.

Dünyada son yıllarda fırtınalar estiren K-Pop’un bu trende olan katkısından bahsetmeden geçmeyelim. Genelde ışıltılı ve pırıl pırıl bir ciltle gördüğümüz K-Pop kadın yıldızları, özellikle göz çevresinde bolca sim kullanmaktan çekinmiyor.

Biraz renk, biraz ışıltı, bol bol sim


Yüzde 39 artış var

Haberin Devamı

Bir de geçenlerde Instagram’ın içerik ekibindeki Brooke DeVard Özaydınlı’nın bir değerlendirmesine rastladım. Özaydınlı, başrol oyuncuları arasında Zendaya’nın da olduğu
‘Euphoria’ dizisinin bu yükselişte etkisinin büyük olduğunu söylüyor. Özaydınlı, liseli bir grup gencin başından geçen travmatik olayların anlatıldığı dizinin yayımlanmasının ardından Instagram’daki simli makyaj aramalarının yüzde 39 oranında artış gösterdiğini belirtiyor. En çok ilginin de simli makyaj ürünlerine ve içerik üreticilerinin çektiği ‘Nasıl yapılır’ videolarına olduğunu ekliyor.

Işıltılı makyajlar yalnızca TikTok ve Instagram akışımızda değil, yüksek moda podyumlarında da karşımıza çıkıyor. Örneğin Acne Studios’un İlkbahar/Yaz 2022 podyumunda tercih ettiği parıltılı dudaklar bu trende gönderme yapıyor. Etro ise modellerin göz altları ve yanaklarına kondurduğu taşlarla ışıltılı görünümü bir üst seviyeye taşıyor.

Farı göz makyajında
nasıl uygulamalı?

Haberin Devamı

-Profesyonel makyaj artistleri simli farların daha iyi durması ve dağılmaması için göz çevresine önce baz uygulanması gerektiğini söylüyor. Hemen ardındansa bej tonlarında bir far sürerek göz hatlarınızı belirginleştirebilirsiniz.

- İkinci adım, kullanacağınız renge karar vermek. Özellikle mor ve pembe tonları çok popüler...

- Kullanacağınız farın yapısına göre makyaj teknikleri değişiyor. Örneğin, kremsi yapıda olan simli farları sürüp dağıtmak daha kolayken konfeti formundakileri düzgünce sabitlemek gerekiyor.

- Sadece sim kullanacaksanız kremsi yapıdaki göz farınızla karıştırarak uygulayabilirsiniz. Simler, elmacıkkemiği
ve yanaklarda da krem allıkla karıştırarak uygulanabilir.

Haberin Devamı

Tüm detayları görmek için makyaj artisti Pat McGrath’ın (@patmcgrathreal) Instagram sayfasına göz atabilirsiniz.

Biraz renk, biraz ışıltı, bol bol sim

Biraz renk, biraz ışıltı, bol bol sim



Üç bedene kadar genişliyor
Oyuncu Julia Roberts’ın ‘Pretty Woman’ (Özel Bir Kadın) filminde giydiği elbiseyle meşhur olan krinkle kumaş, bu yaz Deniz Ünveren’in kurucusu olduğu Maeve markasının mayo ve bikini koleksiyonunda karşımıza çıktı. Ünveren, kumaşı markaya özel olarak ürettiklerini ve vücudun şeklini aldığı için üç bedene kadar genişlediğini söylüyor. Yani kilo alsanız, verseniz, hatta hamile kalsanız bile giymeye devam edebiliyorsunuz. Ayrıca kumaşın bir özelliği daha var; sudan çıktığınızda hızlı bir şekilde kuruyor ve mayo değiştirme derdini de ortadan kaldırıyor.

Biraz renk, biraz ışıltı, bol bol sim

Krinkle kumaştan üretilen mayolar hızlı bir şekilde kuruyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!