Seren Serengil kimdir kaç yaşında ve nereli? Seren Serengil'in biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Seren Serengil kimdir kaç yaşında ve nereli Seren Serengilin biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2020 20:33

Seren Serengil kimdir? sorusunun cevabı magazin takipçileri tarafından sıklıkla araştırılıyor. Sosyal medya paylaşımları ve magazin yorumları ile dikkat çeken Seren Serengil, ünlü oyunucu Öztürk Serengil'in kızıdır. Çocukluğu Nişantaşı'nda geçen Serengil, almış olduğu bale ve piyano dersleri ile sanat camiasına girişinin temellerini atmış oldu. Peki, Seren Serengil kimdir kaç yaşında ve nereli? İşte, Seren Serengil'in biyografisi ve hayatı.

Haberin Devamı

Ünlü oyuncu Öztürk Serengil ile Nevin Teoman'ın kızı Seren Serengil, magazin basınını yakından takip edenlerin bildiği bir isim. Sosyal medya paylaşımları ile sık sık gündeme gelen Seren Serengil, en son Özbekistan uyruklu yardımcılarını koronavirüs olduğu için darp ettiği iddiası ile konuşulmuştu. Peki, Seren Serengil kimdir? Seren Serengil kaç yaşında ve nereli?

İstanbul Yıldız Koleji'nde aldığı lisans eğitimini İngiltere ve İsviçre'de tamamlayan Serengil, anneannesinin İtalyan olması sebebiyle farklı kültürlere tanıklık etmiştir. Eğitim konusunda annesi Nevin Teoaman'ın sıkı bir baskısına maruz kalan Serengil, İsviçre'nin Montrö kentinde sadece rahibelerin olduğu bir köyde eğitim almıştır. Burada sadece iki yıl dayanabilen genç kız, 16 yaşında Türkiye'de sahnelere adım atmıştır. Bu yaşta sahneye çıkması, dönemin en geç assolisti olmasına imkan tanımıştır. İbrahim Tatlıses, Emrah gibi gözde sanatçılarla sahneye çıkmış ve adından söz ettirmeye başlamıştır.

Haberin Devamı

Bir süre sonra dizi sektöründe de atılımda bulunan Serengil, Emrah ile projelerde bulunmuştur. İlk dizi projesi ise 1990 yılında Mehmet Aslantuğ ile TRT 1 ekranlarında rol aldığı "Başka Olur Ağaların Düğünü" olmuştur.

Dizi sektöründe ismindne söz ettiren Serengil, 2000 yılında evlilik programı sunmuştur. 2012 yılında ise ayrı çiftleri barıştırmak için evlilik programı sunuculuğu yapmıştır.

İlk albüm çalışmasını ise 1991 yılında "Ayrıldık" ile yapmıştır. Bir sonraki albüm çalışması ise "Ben Adamı Ayrılırken Tanırım" olmuştur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!