Parkta forma girin

Güncelleme Tarihi:

Parkta forma girin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2016 20:08

Havalar ısınmaya başladığı için artık vaktimizin çoğunu dışarıda geçiriyoruz. Peki, dışarıda temiz hava alıp güneşlenirken biraz antrenman yapmaya ve forma girmeye ne dersiniz? Dışarıdaki antrenmanınıza sahilde yapacağınız tempolu bir yürüyüşle kardiyo da ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

1. STEP UP

Sağ ayağınızı bankın üstüne yerleştirin. Gücün büyük bir bölümünü sağ ayak topuğunuzdan alarak bankın üzerine çıkın. Bankın üzerine çıkmak için efor sarf ettiğiniz sırada nefes verin. Şimdi sol ayağınızla banktan inerken sağ dizinizi ve kalçanızı bükün. Şimdi sağ ayağınızı yerdeki sol ayağınızın yanına getirin ve başlangıç pozisyonuna dönün. Sağ bacağınızla belirli bir tekrara ulaştıktan sonra hareketi sol bacağınız için de tekrarlayın.

Parkta forma girin

2. LUNGE

Sırtınız düz ve omuzlarınız geriye yaslı bir şekilde sol ayağınızı bankın üzerine yerleştirin. Şimdi sağ dizinizi bükün ve her iki dizinizin de karşıyı gösterdiğinden emin olun. Dizlerinizin hizası asla ayak bileklerinizi, kalçalarınızı ve omuzlarınızın hizasını geçmemeli ve içe ya da dışa dönük olmamalı. Sağ ayağınızın tamamı hareket boyunca yere temas etmeli. Hareketi bu şekilde yaptıktan sonra sağ ayağınızı bankın üzerine koyup devam edin.

Haberin Devamı

Parkta forma girin

3. SQUAT

Sırtınızı banka dönün ve ayaklarınız omuz genişliğinden biraz daha açık olacak şekilde ayak parmaklarınız karşıyı göstersin. Kollarınızı düz bir şekilde öne doğru uzatın ve poponuz banka değene kadar oturun. Hareketi yaparken dizleriniz ayak parmaklarınızı geçmemeli. Daha sonra ayağa kalkın ve hareketi tekrarlayın.

4. YÜKSELTİLMİŞ ŞINAV

Yüzünüzü banka dönün ve ellerinizi bankın kenarına omuz genişliğinden biraz daha açık olacak şekilde yerleştirin. Ayaklarınızı yan yana olacak şekilde geriye doğru uzatın ve vücudunuz ile kollarınız dik bir şekilde dursun. Vücudunuz ile kollarınız birbirine dik açı yapacak şekilde olmalı. Şimdi karın kaslarınız sıkılı bir şekilde kollarınızı bükerek göğsünüzü banka doğru indirin. Daha sonra kollarınız tekrar düz olana kadar vücudunuzu kaldırın ve hareketi tekrar edin.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!