Ara tatilde siz ne yapıyorsunuz?

Güncelleme Tarihi:

Ara tatilde siz ne yapıyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2023 07:00

Ara tatil bugün başladı aslında. Çocukların dinlenmek ve eğlenmek için 9 günü var. Gizem ve Gülay fırsat buldukça, havalar da hazır güzel devam ederken çocuklarla birlikte sokakta olacaklar...

Haberin Devamı

Gizem: Gülay, yılın yine en sevdiğim o haftası geldi (gülüyor).

Gülay: Hepimize hayırlı olsun. Yaptın mı planlarını?

Gizem: Biz İstanbul’a geldik. Planlar hazır, kuzenlerini filan görmek için ev gezmemiz çok. Sonra da benim kuzenim ve onun kızlarıyla kültür turuna devam edeceğiz. Geçen sefer Ayasofya’yı ve Yerebatan Sarayı’nı gezmiştik. Sırada Topkapı Sarayı var.

Gülay: En güzel zamanlar, hem hava çocukla gezmeye çok uygun hem de Lorin’in yaşı etkinliklere katılmaya, sosyalleşmeye çok müsait. Bizim de İstanbul’daki en sevdiğimiz yerlerden biri Tarihi Yarımada. Orada bir Kuveloğlu Han var. Lorin ve kuzenleriyle gidip pide yiyin. Dünyanın en ilginç han binası, çocuklar çok seviyor. Pidesi de, fırını da ustası da çok ilginç, pişman olmazsınız.

Gizem: Aa, ilk defa duydum, mutlaka uğrayacağım.

Haberin Devamı

Gülay: O zaman... Hana giderken sokaklarda tarihi şekerciler var... O eski, camekânda sıra sıra akide kavanozları olan... Onlarda da mola verin.

Gizem: Lorin’in bu ara tatilde katılacağı atölyelerden fırsat kalırsa tabii (gülüyor).

Gülay: Bilge’nin atölye yaşı geçti ama Lorin kadarken en çok müzelerin atölyelerinde vakit geçirirdik. Şimdi müze geziyoruz sadece... Bir de tabii doğa etkinliklerimiz oluyor.

Gizem: İstanbul Modern’in de çok güzel bir ara tatil sanat okulu var. 7-10 yaş arası için. Evde yapılacak da çok şey var ama bu tatilde hava, sokak havası kesinlikle. Çalışan anne-babalar için çok mümkün olmasa da hafta sonlarını değerlendirebilirler. Çünkü şehirlerde çocuklar için organize edilmiş çok sayıda etkinlik var. Ayrıca yaşadığımız şehrin ya da semtin belediyesinin ücretsiz etkinliklerine bakmayı da unutmamak lazım.

Gizem: Tatilde, yaşadığınız şehrin ya da semtin belediyelerinin ücretsiz etkinliklerine bakmayı unutmayın.

Gülay: Ben de İstanbul Arkeoloji Müzesi ve Sabancı Müzesi’ni geniş bahçeleri nedeniyle öneririm. Bilge küçükken Arkeoloji Müzesi’nin bahçesinde heykel ve sütunların üzerinde figür arama oynardık. Çok güzel vakit geçiyor orada. Sabancı’nın bahçesini de anlatmaya gerek yok, müthiş... Hafta sonları biraz kalabalık olacak ama bu gezmeyi hak etti çocuklar.

Haberin Devamı

Gizem: Evet, uzmanların da dediği gibi ara tatil dinlenme ve gezme zamanı. Derslere, ödevlere ara vermeli. Sizin ara tatilin heyecanla beklenen planı nedir?

Gülay: Kemerburgaz Kent Ormanı’na gideceğiz biz. İpten survivor parkuru var, çocuklar çok eğleniyor. Bilge çok heyecanlı.

Gizem: Biz de bir düşünelim orayı, güzel etkinlikler de oluyor. Türkiye’nin birçok şehrinden etkinlik ve festivallere okurlarımız ‘Hadi Gidelim’ köşesinden göz atabilirler. Şimdiden tüm öğrenciler ve ailelerine iyi tatiller diliyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!