Kelebek etkisi

Güncelleme Tarihi:

Kelebek etkisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2016 15:19

Ankara’da yaşayan kelebek hastası 3 kişinin yüzü, İstanbul Acıbadem Bilim Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinin ilaç yardımları ve hediyeleriyle güldü.

Haberin Devamı

Lisenin Sosyal Sorumluluk Projeleri Başkanı Deniz Altınok, kelebek hastalığı (epidermolozis bülloza) hakkında internette okuduğu yazının ardından okulda bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Altınok, 6 arkadaşı öncülüğünde yürüttüğü proje kapsamında okuldaki tüm arkadaşlarının harçlıklarından biriktirdiği para ile kelebek hastaları için çeşitli hediyeler ile tedavide kullanılabilecek çok sayıda malzeme ve ilaç aldı. Daha sonra Epidermolysis Bullosa Yardım ve Dayanışma Derneği (Debra Türkiye) Başkanı Adem Akyüz ile iletişime geçen öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde dün Ankara’ya geldi. Lise öğrencilerinin hazırladığı yardım kolileri ve oyuncak bebekler, Ankara’daki kelebek hastası 3 kişi ve ailesine verildi.

3 HASTANIN YÜZÜ GÜLDÜ

Lise öğrencilerinin yardım yaptığı hastalar arasında Ankara Hürriyet’in dün ‘Kelebek Yarası’ manşetiyle gündeme getirdiği, yara örtüsü alınamadığı için ailesi tarafından yaraları kağıt peçeteyle sarılan 29 yaşındaki Medine Töre de vardı. Diğer yardımlar ise Van depreminde evleri yıkıldıktan sonra ailesiyle birlikte Ankara’ya gelen 2.5 yaşındaki Medine Kaya ve tedavisi bulunmayan hastalıkla 36 yıldır mücadele eden Güllü Yavuz’a yapıldı. İstanbul’dan kendilerini ziyarete gelen öğrencileri karşılarında görünce heyecanlanan aileler, yardımlar için teşekkür etti. Çoraptan yapılan bez bebekleri eline alan kelebek hastalarının da yüzü güldü.

Haberin Devamı

HASTALIKLA MÜCADELEDE DESTEK OLMALIYIZ

Hastalığı internette tesadüfen gördüğünü belirten lise öğrencisi Altınok, “Mutlaka bir şey yapmalıyız diye düşündüm. Acı veren bu hastalıkla mücadelede herkesin desteği olmalı” dedi. Akyüz ise, şunları söyledi:
“Çok gurur verici bir durum. Hem hastalarımızın hem de ülkemizin bu tür sosyal sorumluluk projelerine ihtiyacı var. Tüm Doğa Okulları öğrenci ve yöneticilerine kelebek hastaları ve insanlık adına teşekkür ediyorum. Umarım, kelebek hastalarının hayatını kolaylaştıracak destekler devam eder.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!