Kedili logoya Van’dan itiraz

Güncelleme Tarihi:

Kedili logoya Van’dan itiraz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Başkent’in Ankara kedili yeni logosu da, daha ilk günden tartışmalara neden oldu. Vanlılar, Gökçek’in basının önüne çıkardığı beyaz kedinin Van kedisi olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

VAN Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Ankara’nın yeni logosu “Gülen Ankara Kedisi” ile ilgili, “O kediler Ankara’da doğmuş olsalar dahi babaları kesinlikle Van Kedisi’dir” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nce kabul edilen “Gülen Ankara Kedisi” logosuna tepki gösteren VATSO Başkanı Kandaşoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşkesindeki Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürlüğü Kedievi’nde, gazetecilere açıklamada bulundu.
Kandaşoğlu, Van halkının, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e tepkili olduğunu savunarak, masa üzerine bıraktığı yavru Van kedilerini, Ankara Kedisi olarak tanıtmasının yanlış olduğunu öne sürdü.
Niye teşekkür ettin?
Kandaşoğlu, Gökçek’in, meclis toplantısına iki yavru Van Kedisi ile katılmasının Van halkına, Doğu Anadolu Bölgesi’ne hakaret olduğunu ileri sürdü. Kandaşoğlu, 1995 yılında Ankara Altınpark Expo-Center’da düzenlenen Pat’95 Uluslararası Ev Hayvanları Fuarı’na Van kedileri ile katılan Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürlüğü’ne, Belediye Başkanı Gökçek imzasıyla teşekkür belgesi verildiğini anımsatarak, “O zaman bu belgeyi neden verdiniz? Bunu anlamak mümkün değil” dedi.
Kandaşoğlu, VATSO olarak belediye meclisinin aldığı kararı kınadıklarını bildirerek, kararın geri alınmasını istedi.

Romana konu olmuştu

Haberin Devamı

ANKARA’nın logosu ilan edilen “Ankara Kedisi”, Nobel ödüllü romancı Gabriel Garcia Marquez’in “Benim Hüzünlü Orospularım” adlı kitabında geniş bir şekilde yer almıştı. Marquez, “pürüzsüz, pembe tüylü, değerli bir Ankara kedisi” diye yazdığı kitabında, tasvirine geniş bir bölüm ayırdığı Ankara kedisini “efsanevi soylu” olarak tanımlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!