Keçiörenli kızlar birinci sırada

Güncelleme Tarihi:

Keçiörenli kızlar birinci sırada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2007 00:00

MEB ve UNICEF’in işbirliği ile yürütülen "Haydi Kızlar Okula Kampanyası", Ankara’da büyük bir hızla devam ediyor. Kızların okullaşma oranı il genelinde giderek artıyor. Kampanya çerçevesinde, Ankara’nın ikinci büyük ilçesi Keçiören kızların en çok okullaştıkları ilçe oldu.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan 2006-2007 öğretim yılı ilköğretim okulları il raporunda, toplam 284 bin 668 kız öğrencinin öğrenim gördüğü Ankara il genelinde, kızların en fazla okullaştıkları ilçenin 52 bin 888 kız öğrenci sayısıyla Keçiören olduğu bildirildi. Keçiören’i 37 bin 552 kız öğrenci sayısıyla Çankaya ve 32 bin 561 kız öğrenci sayısıyla Yenimahalle izledi.

DOĞU’DA KIZLAR REKORA KOŞUYOR Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki okullaşma oranlarının düşük olması ve kız çocuklarının eğitim görmesine ilişkin önyargılı bakış açılarının değiştirilmesinin hedeflendiği "Haydi Kızlar Okula" kampanyası Doğu’da da beklenenin üstünde bir başarı sergiledi.

Kampanya, kamu kurum ve kuruluşlarını ve yerel yönetimlerin katılımını sağlayarak, ilköğrenim çağında olan (6-14 yaş) kız çocuklarından eğitim sistemi dışında kalan, okulu terk eden yada devamsızlık yapan öğrencilerin yüzde 100 okullulaşmalarını sağlamak ve eğitimde cinsiyetler arası eşitliğin sağlanması için yürütülmüştü.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2006 yılı ve 2007 yılının ilk üç ayında yapılan araştırma rakamlarına göre kızların okullaşma oranı Doğu Anadolu Bölgesi’nde geçen yıllara oranla yüzde 14, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise yüzde 23.7 oranında arttı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!